קריסת המרפסות של גינדי השקעות בחדרה כבר עלתה לה 42 מ' ש'

סכום זה לא כולל שיפויים שגינדי עשויה לקבל מהקבלן המבצע, המהנדס האחראי וחברות הביטוח ■ לגינדי היה בסוף יוני הון עצמי של 26 מ' ש', פחות ממחצית לעומת ערב קריסת המרפסות ■ קפיצה בהכנסות במחצית ל-67 מ' ש'

המרפסת שקרסה בבניין של גינדי בחדרה / צילום: גיל ארבל
המרפסת שקרסה בבניין של גינדי בחדרה / צילום: גיל ארבל

כמעט שנתיים חלפו מאז קרסו שתי מרפסות בפרויקט מגורים של החברה היזמית גינדי השקעות בחדרה, והפרשה ממשיכה להעיב על דוחותיה הכספיים. במחצית הראשונה של 2015 הסתכמו העלויות של גינדי השקעות בגין האירוע בכ-5 מיליון שקל, ויתרת ההפרשה שנותרה בקשר לפרשה עומדת על 11 מיליון שקל, כאשר מחציתה צפויה להתבצע עד סוף השנה הנוכחית.

סך העלויות של גינדי השקעות (כולל יתרת ההפרשה) בגין אירוע המרפסות מגיעות לכ-42 מיליון שקל. סכום זה לא כולל סכומי שיפויים בגין עלויות אותם מעריכה גינדי שתקבל מהקבלן המבצע אורתם סהר, מהמהנדס האחראי או מחברות הביטוח. לגינדי השקעות היה בסוף חודש יוני הון עצמי של 26 מיליון שקל בלבד - פחות ממחצית ההון שהיה ברשותה ערב קריסת המרפסות.

בדצמבר 2013 קרסו שתי מרפסות בפרויקט "גינדי פארק חדרה" של החברה, שברחוב נחל פרת בעיר, הכולל שני בניינים מגורים זהים בני 38 יח"ד כל אחד. לאחר הקריסה, הוכרזו הבניין וזה שנבנה בסמוך לו בפרויקט כבניינים מסוכנים, והכניסה אליהם נאסרה. זאת מכיוון שלא ניתן היה לשלול את האפשרות שהבעיה שגרמה לקריסת המרפסות בבניין הראשון, קיימת גם בבניין השני.

מאז טופלה התקלה וגינדי המשיכה להתקדם עם מסירת הדירות בפרויקט. בדוחות האחרונים מדווחת גינדי כי מסרה 37 מתוך 38 הדירות בבניין בו קרסו המרפסות, לאחר שבסוף 2014 קיבלה אישור לאיכלוסו. לעומתו רק 7 מתוך 38 דירות בבניין הסמוך נמסרו, על רקע ניהול תביעה משפטית שהגישו בעלי הדירות בבניין מול החברה, במסגרתה הם דורשים מהחברה לקבל את כספם חזרה.

קפיצה בהכנסות

גינדי השקעות, יזמית הפרויקט בחדרה, נמצאת בבעלות ילדיו של הקבלן הוותיק משה גינדי - מנור, סתוית, טל וכפיר ובני משפחותיהם. החברה, שמקימה בין היתר את פרויקט גינדי ת"א (השוק הסיטונאי) בו נבנים 11 בניינים הכוללים 722 יחידות דיור וקניון, נסחרת בבורסה באמצעות סדרת אג"ח בהיקף של 133 מיליון שקל ובתשואה של 4.5%.

בסיכום מחצית השנה נהנתה גינדי מהכנסות בהיקף של 30 מיליון שקל בעקבות מסירת הדירות, ובנוסף רשמה הכנסות של כ-36 מיליון שקל ממכירת קניון גבעת שמואל, כך שסך הכנסותיה למחצית השנה הסתכמו ב-67 מיליון שקל, לעומת הכנסות של 4.5 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד.

הקפיצה בהכנסות תמכה גם בשיפור בשורה הגולמית, והעבירה את החברה לרווחיות תפעולית ולסיכום מחצית ראשונה חיובית, עם רווח נקי של 2.3 מיליון שקל, לאחר הפסד של כ-6 מיליון שקל שרשמה בתקופה המקבילות אשתקד.

נזק מצומצם בינתיים לקבלן

הנזק של הקבלן המבצע, חברת אורתם סהר, בגין אירוע המרפסות בחדרה הוא בשלב זה מצומצם הרבה יותר, ומסתכם בהפרשה של כ-5 מיליון שקל שרשמה בדוחות 2013. יחד עם זאת, באורתם סהר מציינים גם בדוחות האחרונים כי "ההשלכות הכספיות והאחרות של אירוע קריסת המרפסות טרם הסתיימו וכל אומדן ביחס אליהם מתבסס על נתונים חלקיים ולא סופיים".

אורתם סהר, הנמצאת בשליטת אמיר נחום ומתרכזת בביצוע עבודות קבלניות, דיווחה לפני חודש על מגעים להכנסת חברת הנדל"ן המניב מגה אור כשותפה בחברה בהשקעה של כ-20 מיליון שקל, לפי שווי חברה של 80 מיליון שקל לפני הכסף, גבוה בכ-40% משוויה הנוכחי העומד על כ-55 מיליון שקל. הסכם מחייב בין הצדדים טרם נחתם.

רווחיה של אורתם סהר במחצית השנה צנחו ב-66% ל-4 מיליון שקל וברבעון השני עמדו על פחות מ-800 אלף שקל, לעומת רווח נקי של יותר מ-5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. זאת על רקע שחיקה ניכרת בשיעורי הרווחיות שלה, למרות שברבעון השני הצליחה להגדיל את הכנסותיה ב-4.5% ל-383.5 מיליון שקל. בסיכום מחצית השנה הכנסותיה ירדו ב-3.5% ל-694 מיליון שקל.

המספרים של
 המספרים של