שיאני השכר ברשות שדות התעופה: פקחי טיסה - כך עולה מדוח השכר במגזר הציבורי שפרסם משרד האוצר.
על-פי הדוח, פקח טיסה שהוא ראש משמרת משתכר למעלה מ-70 אלף שקל ברוטו בחודש. דובר רש"ת, עופר לפלר, לעומת זאת, "מסתפק" בכ-40 אלף שקל ברוטו בחודש.
בתאגיד הממשלתי רש"ת מועסקים 3,847 עובדים על 3,369 משרות וכ-1,000 עובדי קבלן נוספים. על-פי הדוח, השכר הברוטו החודשי הממוצע ששולם לעובדי רש"ת בשנת 2014 עמד על 20,881 אלף שקל, לעומת 21,009 שקל ברוטו בשנת 2013.
בניגוד לנטען בדוח השכר, פנחס עידן, יו"ר ועד עובדי רש"ת, טוען כי השכר הממוצע ברש"ת רחוק מלהיות כ-21 אלף שקל ברוטו. "שכר הברוטו הממוצע עומד על כ-12 אלף שקל בחודש", הוא אומר. יחד עם זאת הוא מודה שפקחי טיסה (כ-180, מהם כ-40 וותיקים), טכנאים (כ-230 עובדים), ואקדמאים בתפקידי מנהלי מחלקה ומעלה בעלי ותק של 20 שנה לפחות - משתכרים שכר מהגבוהים ברש"ת.
להגנתם של פקחי הטיסה אומר עידן כי הפקחים עובדים משרה וחצי בשל מחסור בפקחים. יצוין כי בשל המחסור האמור, מגדל הפיקוח החדש שנבנה בנתב"ג בעלות של כ-100 מיליון שקל עדיין עומד מיותם בשל מחסור בכוח-אדם.
"מישהו בהנהלת רש"ת בנה על כך ששדה התעופה בהרצליה ייסגר והפקחים יעברו לנתב"ג. זה לא קרה וכרגע, במידי, חסרים 10 פקחים על מנת לאייש את המגדל החדש".
עוד לדבריו, פקחי טיסה בבקרות בצפון ובדרום הארץ מקבלים בין היתר תוספת שכר המכונה "תוספת דרכים" המקפיצה את שכרם בכ-4,000 שקל. "רק הוותיקים מקבלים את התוספת הזו עבור הנסיעות מביתם לבקרות".
יצוין כי בימים אלה ועד עובדי רש"ת צפוי לחתום עם הנהלת רש"ת על הסכם קיבוצי לשנים 2015-2017. לעובדים אין הסכם קיבוצי מחודש מארס 2015. אם לא ייחתם, העובדים צפויים לשוב ולהשבית את נתב"ג כפי שהם נוהגים לעשות מפעם לפעם. העובדים דורשים גם לצמצם את מספר עובדי הקבלן ולקלוט אותם כעובדים מן המניין.
בתוך כך, ברשימת שיאני השכר במגזר הציבורי מופיע בין היתר גם חוקר התאונות הראשי במשרד התחבורה, עו"ד יצחק רז (רזצ'יק), שעל-פי הדוח השתכר אשתקד 49,642 שקל ברוטו בחודש. סך-הכול עלות שכר השנתית עומדת על-פי הדוח על 805,536 שקל.
שיאני שכר 2
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.