צו הקפאת הליכים לכור מתכת; היקף החובות: 117 מיליון שקל

כור מתכת טענה כי יש לה סיכוי לשלם את כל חובותיה ולהביא להבראתה, ולכן ביקשה צו הקפאת הליכים ולא צו פירוק

פטיש דין משפט גזר דין עתירה דין וחשבון / צלם: פוטוס טו גו
פטיש דין משפט גזר דין עתירה דין וחשבון / צלם: פוטוס טו גו

שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, עירית וינברג-נוטוביץ, החליטה היום (א') על מתן צו הקפאת הליכים לחברת כור מתכת. זאת, לאחר שהחברה נכנסה לחובות בסך 117 מיליון שקל לבנקים, לספקיה ולעובדיה. נאמני ההקפאה שמונו הם עו"ד דורית לוי-טילר ורו"ח חן ברדיצ'ב.

חברת כור מתכת מתוארת באתר האינטרנט שלה בתור "החברה הוותיקה ביותר בתעשיית המתכת בישראל", אשר מאחוריה ישנו עבר של "70 שנות עשייה" בתחום. 

בתקופה האחרונה החברה נכנסה לקשיים כלכליים, לאחר שלא הצליחה לפרוע את חובותיה לנושים בזמן. אחת מהחברות שנפגעו כתוצאה מכך, החברה הציבורית אברות, הגישה בשבוע שעבר בקשת פירוק נגדה.

אברות טענה בבקשה לפירוק כי כור מתכת הפרה את ההתחייבויות כלפיה. בין כור לחברת פלדקס - שבהמשך מוזגה לאברות - נחתם חוזה שעניינו ביצוע עבודות קבלנות משנה, בפרויקט שעיקרו ציפוי מיכלי פלדה בפיברגלס בתחנת הכוח "אורות רבין". אברות (פלדקס לשעבר) טענה כי כור לא שילמה לה כפי שנדרש בהתאם לחוזה, בשל קשייה הכלכליים. בעקבות זאת הגישה אברות את הבקשה לפירוק.

חברת כור מתכת ביקשה צו הקפאת הליכים ולא פירוק. ההבדל הוא שבמצב של הקפאת הליכים המטרה היא להבריא את החברה ולנסות להחזירה למסלול פעילות שוטף. לעומת זאת, במצב של פירוק חברה המפרק מחלק את נכסי החברה לנושים ומביא אט-אט לחיסולה.

לדעת כור מתכת, יש לה סיכוי לשלם את כל חובותיה ולהביא להבראתה.

הנושים המובטחים, בנק הפועלים, בנק לאומי והבנק הבינלאומי, לא התנגדו למתן צו הקפאת הליכים והסכימו לכך בכפוף לסייגים. 

במסגרת הדיון שנערך היום חזרו הצדדים על בקשותיהם, כאשר מחד, כור הפצירה בבית המשפט להיעתר להקפאת הליכים, ואברות מנגד טענה כי "אין תוכנית הבראה שיוצרת עתיד", ולכן אין מנוס מפירוק החברה.

לבסוף, השופטת וינברג-נוטוביץ קיבלה את עמדת כור מתכת ופסקה כי יינתן צו הקפאת הליכים, ויתמנו נאמנים להליך, כאמור. עוד הוחלט כי כל אחד מהנאמנים יחתום על התחייבות עצמית על סך 100 אלף שקל כל אחד. 

החובות של כור מתכת
 החובות של כור מתכת