פוינטר חוזרת לבורסה בת"א, מנכ"ל דליה אנרגיות מרים את השאלטר

וגם: מי עומדת מאחורי המותג החדש של רשת תכשיטי פדני?

מחאת עובדי הבורסה / צילום: תמר מצפי
מחאת עובדי הבורסה / צילום: תמר מצפי

שובה של פוינטר

האם פוינטר חזרה לבורסת תל-אביב לתמיד, וגם - מי מחו אבל לא הפריעו לטקס?

קבריניטי הבורסה בתל-אביב חגגו היום (ד') עם עוד חברה שנרשמה למסחר במסגרת הרישום הכפול: פוינטר טלוקיישן, המספקת טכנולוגיה ושירותים לניהול משאבים ניידים, שפתחה היום את המסחר בבורסה לרגל חזרתה לשוק המקומי.

פוינטר נמחקה מהמסחר בתל-אביב לפני כמה שנים, אך חזרה כחלק ממהלך הפיצול שהיא מקדמת, ובמסגרתו החברה-הבת שגריר, המספקת שירותי דרך, תהפוך לחברה עצמאית, וכך תקבל הבורסה בתל-אביב עוד חברה לשורותיה.

יוסי בן-שלום, שותף בחברת ההשקעות DBSI ששולטת בפוינטר, אמר בטקס פתיחת המסחר כי "BSI מחזיקה במספר חברות מובילות הנסחרות בבורסת תל-אביב. כעת גם פוינטר חוזרת, ובהמשך גם שגריר. אני מקווה שזו סנונית ראשונה של שינוי מגמה של חברות הנרשמות למסחר בתל-אביב". 

חני שטרית-בך, מנהלת המחלקה הכלכלית בבורסה, ציינה כי "החברה נטועה בישראל, רוב עובדיה כאן, והכנסותיה נובעות מישראל. זוהי הפעם השנייה שפוינטר מתחילה להיסחר בתל-אביב, ואני מקווה שהפעם זה לתמיד".

אגב, בטקס הופגנה נוכחות של עובדי הבורסה שנאבקים מול ההנהלה על הסכם העסקה קיבוצי חדש ועל השינוי הצפוי במבנה הבעלות של הבורסה. העובדים לבשו חולצות מחאה, אך לא נרשמה כל הפרעה לטקס.

מחאת עובדי הבורסה / צילום: תמר מצפי
 מחאת עובדי הבורסה / צילום: תמר מצפי

מצפים לחשמל בשוק

מנכ"ל דליה אנרגיות מרים את השאלטר למהפכה

תחנת הכוח הפרטית דליה אנרגיות ערכה הבוקר את כנס הלקוחות הראשון שלה בתחנה הממוקמת בצפית (בסמוך לצומת ראם). לאירוע הגיעו נציגים של כ-150 לקוחות עסקיים של החברה, בהם: מקורות, עזריאלי, יוניליוור, אוניברסיטת תל-אביב, מוזיאון ישראל, קו-אופ ישראל ועוד, אותם קיבלו אנשי דליה אנרגיות - המנכ"ל איתן מאיר ויו"ר הדירקטוריון דורון סט.

המשתתפים זכו להכיר מקרוב את התחנה ושמעו הסברים על השוק מיוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים, ומעו"ד אורי שוורץ, היועץ משפטי של הרשות להגבלים עסקיים. את המפגש חתמה הרצאתו של ד"ר גיא בכור על הסערות במזרח התיכון.

איתן מאיר, מנכ"ל דליה אנרגיה, הצהיר ואמר ללקוחות: "זו פעם ראשונה בענף החשמל שהלקוחות לא מובנים מאליהם. מעניקים להם הנחות ויחס כדי שיישארו נאמנים. המהפכה כבר כאן". 

דורון סט ואיתן מאיר/ צילום:רוני פוקס
 דורון סט ואיתן מאיר/ צילום:רוני פוקס

האצה נוסח בריטניה

גם הבנק הבריטי ברקליס הצטרף לעולם הסייבר והפינטק. אמש (ג') השיק הבנק את קהילת Rise, מתחם שטחי עבודה לסטארט-אפים, ואת תכנית האקסלרטור הראשונה שלו בארץ בשיתוף חברת ההאצה Techstars. הפרויקטים ממוקמים במתחם החדש, בדיוק במקום בו שכנה הבורסה לניירות ערך. 

טרולס אורטינג, מנהל הסייבר של ברקליס העולמית, שנכח במקום, התרשם כל-כך, עד שהחליט להקים בו גם מעבדת סייבר.

עוד נכחו: דייוויד קווארי, שגריר בריטניה בישראל; לן רוזן, מנכ"ל ברקליס ישראל; מיכל בייניש, סמנכ"לית התפעול; אריאן לואיס, מנהל מרכזי החדשנות של ברקליס בעולם; מייקל הארט, סמנכ"ל הטכנולוגיה והתפעול; פיליפ פריבורן, מנהל הטכנולוגיה והתפעול של בנק ההשקעות של ברקליס; ודיוויד שוודרון, ראש מחלקת טכנולוגיה בברקליס ישראל. 

ברקליס / צילום: לירז פאנק
 ברקליס / צילום: לירז פאנק

מרעננת את הסביבה

גתית פנקס-הלמר, שעד לפני מספר חודשים ערכה את מוסף "הערב" של "גלובס", נבחרה לתפקיד ראשת אגף תקשורת, דוברות והסברה במשרד להגנת הסביבה. לפנקס-הלמר יש ניסיון של כ-15 שנה בעיתונות כלכלית, והיא תיכנס לתפקידה החדש בשבועות הקרובים.

ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, מסר: "אני משוכנע כי ניסיונה של גתית ויכולות התוכן והניהול שלה יסייעו לנו בקידום ובהנגשת פעילות המשרד". 

גתית פנקס-הלמר/ צילום: תמר מצפי
 גתית פנקס-הלמר/ צילום: תמר מצפי

עניין של טיימינג

מי עומדת מאחורי המותג החדש של רשת פדני?

בעולם העסקים יש אמרה הטוענת שבבואכם להכיר אדם, אישה או גבר, עליכם להתרשם קודם כל ממצב ואיכות נעליו, שם טמון אפקט הרושם הראשוני. שלב נוסף בהליך "חריצת הדין" מתמקד בשעון שעל פרק היד. אז נכון שהיום הסלולרי מייתר את השעון כאמצעי למתן תחושת זמן, אבל זה רק מעצים את כוחו כסמל סטטוס.

אתמול השיקו בני פדני, יו"ר ובעלי רשת השעונים והתכשיטים פדני, ורעייתו ענת את כניסתו לרשת של מותג טורי ברץ' (Tory Burch) של מעצבת האופנה והמיליארדרית האמריקאית הנושאת את אותו השם.

לאירוע החגיגי בחנות פדני בנמל תל-אביב הגיעו בנוסף לאנשי ונשות אופנה מקומיים, גם קלאוס בנץ, סמנכ"ל קבוצת פוסיל (FUSSIL) המייצגת את מותג טורי ברץ' בעולם; ודיטר וולדנר, סמנכ"ל המכירות של פוסיל אירופה.

טורי ברץ', למי שלא מכיר, היא מעצבת אופנה שפיתחה קריירה עצמאית כמעט מאפס ובטיימינג לא פשוט בחייה האישיים, ועם הצלחתה הפכה לפילנטרופית. באחד הראיונות שנתנה ל-CNBC היא הבהירה: "קיימת סטיגמה הטוענת שרק נשים לא נשואות וללא ילדים יכולות להצליח בעולם העסקים. זה חייב להשתנות". 

בני פדני ענת פדני דינור וולדנר וקלאוס בנץ/ צילום: שוקה כהן
 בני פדני ענת פדני דינור וולדנר וקלאוס בנץ/ צילום: שוקה כהן

יש רופא בקהל?

אנשי עולם הרפואה רוצים לחולל שינוי

בסוף השבוע האחרון התקבצו באולם סמולארש באוניברסיטת תל-אביב קרוב ל-800 בכירים בעולם הרפואה וחברות הפארמה, יזמים ומשקיעים. אלה הגיעו לאירוע בשם "Med for a Change", שנערך כחלק מסדרת אירועים המבקשים ליצור שינוי, ואולי, לכו תדעו, להפוך את העולם הזה לטוב יותר.

במהלך האירוע נשאו דברים האלופה במיל' אורנה ברביבאי, מנכ"לית הקרן למיזמים לאומיים; שי ראשוני, מנהל "פרס לחיים"; פרופ' יעקב (ג'יי) לביא, מנהל המרכז להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא; ד"ר עידו בצלת, שידוע בפיתוח ננו-רובוטים המחסלים תאים סרטניים; פרופ' פיני הלפרין, מנהל חדר המיון באיכילוב; ואחרים. 

בקהל הצמא לשינוי ניתן היה להבחין גם בארז אלוביץ' ושרון אילון; אבי דנצינגר, מנכ"ל Roche ישראל; דב ינאי; ברק כהן, מנכ"ל BMW; דני פייזר, מהבעלים של ארו-אסיה יבואני רולקס, ונעם בורשטיין, המנכ"ל; יעל רבהון, מנכ"לית אבוט ישראל; שי מלצר, מנכ"ל ביו ג'רוזלם; איש העסקים מוטי כוזהינוף; רותי ברק, מבעלי השליטה בדנשר; פרופ' רן בליצר, מנהל מכון המחקר של שירותי בריאות כללית; דוד לוינטר, מנכ"ל אפוק טיימס, והדס סלונים, מנהלת השיווק; וד"ר מיכל חמו-לוטם, מייסדת "בטרם".