הפרקליטות תגיש כתב אישום נגד אלי גבאי, בעל השליטה באנגל משאבים

גבאי נעצר ע"י רשות ני"ע ב-2015 בחשד לאי-דיווח במטרה להטעות משקיעים וקבלת דבר במירמה

אלי גבאי / צילום: תמר מצפי
אלי גבאי / צילום: תמר מצפי

פחות משנה לאחר שבית המשפט המחוזי בתל-אביב אישר את העברת השליטה בחברת הנדל"ן אנגל משאבים לדיוויד מוריס ושותפו אלי גבאי, היום (א') עדכנה החברה כי הפרקליטות החליטה להגיש נגד גבאי כתב אישום, במסגרת חקירה של רשות ניירות ערך המתנהלת נגדו.

לקראת סוף 2015 נעצר גבאי על-ידי הרשות בגין חשד לביצוע עבירות אי-דיווח במטרה להטעות משקיעים, הנעה בדרכי תרמית וקבלת דבר במירמה. גבאי נעצר לאחר שממצאי החקירה העלו כי בתחילת אותה שנה רכש באמצעות חברה שבבעלותו כ-10% מהונה של אנגל משאבים ב-3 מיליון שקל, ועד למועד מעצרו לא דיווח על הרכישה ועל הפיכתו לבעל עניין באנגל. זאת, לפי החשד, מתוך כוונה לכאורה להסתיר מהציבור, מהחברה, מכונסי הנכסים וממחזיקי האג"ח את העובדה שהפך לבעל עניין בחברה.

תהליך ההשתלטות על אנגל משאבים התחיל בניסיון של גבאי לרכוש את השליטה בחברה לבדו, לאחר שקיבל במהלך 2015 את הסכמת בעלי האג"ח לכך - אבל בוטל בעקבות מעצרו. בהמשך חבר גבאי, איש עסקים הפועל בעיקר בתחום הנדל"ן, למוריס - מי ש-4 שנים קודם לכן הוביל מהלך של הסדר חוב באנגל משאבים, אבל כ-3 שנים לאחר מכן איבד את מניותיו, לאחר שלא עמד בהחזר הלוואה לבנק זר.

מאז שהחליט בית המשפט במארס 2016 לאשר את רכישת השליטה באנגל על-ידי מוריס וגבאי ועד היום, זינקה מניית החברה בכ-70%, והיא משקפת לה שווי של כ-60 מיליון שקל. לאחר כניסתם של גבאי ומוריס לאנגל החברה גייסה אג"ח (סדרה ח') בהיקף של כ-185 מיליון שקל, וכיום היקף התחייבויות האג"ח שלה מסתכם בכ-200 מיליון שקל, בתשואה של כ-4.5%.

כאמור, ב-2011 השלימה אנגל משאבים הסדר חוב בהיקף של כ-260 מיליון שקל, שכלל תספורת של כ-50% למחזיקים, ובמסגרתו עברה השליטה בחברה לידי מוריס. בתחילת 2014 עברו מניות השליטה לידי כונסי נכסים בעקבות דרישת בנק מלווה, ומכירתה המחודשת התפתחה לסאגה שנמשכה יותר משנתיים. בסופו של דבר אישר בית המשפט למוריס ולגבאי לרכוש את אנגל משאבים תמורת 6.5 מיליון אירו והזרמה של כ-20 מיליון שקל לקופת החברה בשנים הקרובות.

כיום פועלת אנגל משאבים בתחום הנדל"ן המניב ומקבצי דיור בישראל וכן בתחום הייזום והנדל"ן למגורים בחו"ל.