אבנר הררי נעצר בחשד להנחת מטעני חבלה אצל מאיר שמיר ומרגול

עפ"י החשד, הררי הניח מטענים ברכביהם של הזמרת ואיש העסקים כדי לאיים עליהם ■ הוא נעצר "על חם" בזמן תצפית, בחשד שהניח מטען מתחת לרכבו של הכדורגלן קובי מוסא 

מאיר שמיר / צילום: איל יצהר
מאיר שמיר / צילום: איל יצהר

העבריין המוכר אבנר הררי נעצר הבוקר (ו') בחשד להנחת מטען חבלה מתחת למכוניתו של כדורגלן ברמת-השרון - במטרה לחסלו. מהמשטרה נמסר כי הררי ועבריין נוסף שנעצר חשודים כי פעלו יחד והצמידו מטעני חבלה למכוניותהם של הזמרת מרגלית צנעני ואיש העסקים מאיר שמיר בחודשים האחרונים, במטרה לאיים עליהם. "ייתכן ששימשו שכירים לביצוע חיסולים", אמר גורם בכיר במשטרה.

לטענת המשטרה, הררי, שבעבר שימש מחסל בעולם התחתון, הניח את מטען חבלה במשקל של חצי קילוגרם הבוקר מתחת למכוניתו של שחקן הכדורגל קובי מוסא בסמוך לאצטדיון העירוני ברמת-השרון. יחד עמו נעצר עבריין נוסף, תושב ראשון-לציון בן 31. מוסא, לפי הערכות, מסוכסך עם משפחת מוסלי.

הררי נחשב לגורם מוכר בעולם הפשיעה הישראלי ונשא עונשי מאסר רבים. בין היתר הוא הסתכסך בעבר עם העבריין שלום דומרני ועם משפחת אבוטבול, ועמד בראש ארגון פשיעה.

על-פי החשד, המטענים הונחו בשל סכסוך כספי בין החשוד לשמיר, ובמשטרה מאמינים כי הוא זה הניח שני מטענים סמוך למכוניתו ליד משרדו ברמת-החייל שבתל-אביב. עוד עולה כי הררי חשוד גם בהנחת המטען במכוניתה של צנעני סמוך למסעדה שבה שהתה באזור, זאת גם עקב סכסוך עמה.

בימים האחרונים ערכה המשטרה שורת פעולות חקירה, זאת לאחר שהתברר כי הררי עומד לכאורה מאחורי הנחת המטענים. בין היתר אישרה השופטת רונית פוזננסקי-כץ להאזין למכשיר הטלפון שלו ושל אחרים, ואף הוצבו בלשים סמויים במשך כל שעות היממה בסמוך אליו.

כבר אתמול הבחינו שוטרים בכך שהררי מתכנן הנחת מטען נוספת, ובעקבות כך נערך כוח מיוחד לביצוע מעצרים במידת הצורך. העצור הנוסף הוא חברו של העבריין, והשניים נמצאים בחקירה במשטרת מחוז תל-אביב.

גורם בכיר במשטרה טען כי מטעני החבלה שהונחו במכוניותיהם של שמיר וצנעני "נועדו להזהיר אותם ולהעביר מסר". לדברי הגורם, "המטען שהונח לקובי מוסא הבוקר נועד לרצוח אותו. ברור לנו שגודל המטען, צורתו ומיקומו נועדו רק לחסל את השחקן ולא לפתוח באזהרה. זאת, בניגוד למטענים שהתפוצצו אצל מרגול ומאיר שמיר".

"לא מן הנמנע כי השניים פעלו כפרלינסרים ושימשו כשכירים לביצוע חיסולים או לשלוח איתותים לקורבנות על-ידי גורמים אחרים", הוסיף. "את זה אנחנו בודקים כעת, וכן בודקים אם היו סכסוכים בין הקורבנות לבין העבריין".