רמי לוי פגע בהתאגדות - ועובדי ביכורי השקמה יקבלו 1.5 מ' ש'

ניסנקורן הורה לחלק ל-140 עובדי חברת ביכורי השקמה של רמי לוי את מלוא כספי הפיצויים שפסק ביה"ד לעבודה לטובת ההסתדרות ■ כל עובד יקבל 6,000 שקל; עובדים שאיבדו את מקום עבודתם יפוצו ב-30 אלף שקל

רמי לוי / צילום: איל יצהר
רמי לוי / צילום: איל יצהר

בעקבות עתירת ההסתדרות, ולאחר שבית הדין לעבודה קבע כי רמי לוי והרשת שבבעלותו פגעו בהתארגנות עובדים באופן קיצוני ויפצו אותם בסכום חסר תקדים בגובה 1.5 מיליון שקל, הוחלט בהוראתוו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לחלק את הכסף במלואו לעובדים שנפגעו.

מדובר בסכום תקדימי שמועבר לעובדים. לשם השוואה - עד היום סכומי הפיצויים שנקבעו לעובדים היו בסכום מקסימלי של 3,500 אלף שקל (בפרשת אלבר), והסכום שחולק בפועל לכל עובד היה נמוך באופן משמעותי.

יו"ר ההסתדרות ניסנקורן הורה לחלק לעובדי חברת ביכורי השקמה של רמי לוי את מלוא כספי הפיצויים בסך 1.5 מיליון שקל שפסק בית הדין לעבודה לטובת ההסתדרות. נזכיר כי בפסיקתו קבע בית הדין כי לויי והרשת שבבעלותו פגעו בהתארגנות העובדים באופן קיצוני, ולכן יפצו אותם בסכום חסר תקדים.

ניסנקורן מסר היום (ה'): "כפי שהתחייבתי, הסכום הזה יועבר במלואו לעובדים, ואני מחזק את ידיהם של העובדים על המאבק העיקש".

בביכורי השקמה עבדו כ-175 עובדים אשר ביקשו להקים ועד במסגרת ההסתדרות. המהלך נתקל בפגיעה קשה ואנושה מצד ההנהלה, תוך שלוי בין היתר סגר את החברה וקלט את עובדיה בתוך רשת שיווק השקמה, רק על-מנת להעלים את ההתארגנות.

בית הדין אכן מצא כי "העברת פעילות החברה הייתה מהלך פיקטיבי המונע משיקולים זרים של פגיעה בהתארגנות" - והחליט כי הפגיעה בהתארגנות מצד לוי לוותה ב"נסיבות חמורות ביותר המצדיקות פסיקת פיצוי בסכום גבוה ומשמעותי ביותר".

בימים האחרונים הועבר להסתדרות צ'ק ובו כספי הפיצויים, ויו"ר ההסתדרות ניסנקורן הורה לחלק את הסכום במלואו ל-140 עובדי החברה אשר חתמו על טפסי ההצטרפות להסתדרות ובשל כך נפגעו על-ידי לוי וחברתו.

כ-120 העובדים אשר הסכימו להצעתו של לוי לעבור לעבוד בחברת-הבת רמי לוי מחשש שיאבדו את עבודתם, יקבלו פיצוי בגובה 6,000 שקל - לפי חישוב ממוצע של משכורת אחת.

כ-20 עובדים שנותרו בסופו של דבר ללא עבודה כתוצאה מההתארגנות החליטו לא להמשיך ולעבוד ברחב - אשר חלקם היו חברי הוועד - יקבלו 5 משכורות, כ-30 אלף שקל לכל עובד.

שלושת חברי הוועד, אשר המשיכו את המאבק כשהחברה "הולאמה", סבלו ממרב ההתנכלויות, וצעדיהם הוצרו תוך שהם סבלו ממעקבים ומחקירות, פוטרו עוד טרם המעבר לחברה החדשה, ולמרות זאת המשיכו בליווי ההתארגנות ובליווי ההליך המשפטי זמן רב לאחר פירוק ההתארגנות. כל אחד מהם יפוצה ב-50 אלף שקל נוספים - בנוסף ל-5 המשכורות בגובה כ-30 אלף שקל.

עובדי רמי לוי מועסקים ב-5 השנים האחרונות במסגרת הסכם קיבוצי, במסגרתו הם אינם משלמים דמי חבר להסתדרות.

ב-23 במאי צפויות להתקיים הבחירות להסתדרות במסגרתן ניסנקורן יתמודד מול שלי יחימוביץ' לראשות ההסתדרות.

רמי לוי סירב להתייחס היום לדברים.