החברה לישראל עברה לרווח; עידן עופר יקבל יותר מ-60 מיליון דולר כדיבידנד

החלוקה לבעלי החברה, בסך של 120 מיליון דולר, מגיעה לאחר כשנתיים וחצי הפסקה בחלוקת דיבידנדים בחברה לישראל ■ חלקו של עופר מצטרף לכ-423 מיליון דולר שזרמו לכיסו מתוך 665 מיליון דולר שחילקה קנון

לאחר הפסקה ארוכה בחלוקת הדיבידנדים, שבה החברה לישראל של עידן עופר להזרים לבעליה מזומנים, ובאפריל הקרוב היא תחלק דיבידנד של 120 מיליון דולר (כ-420 מיליון שקל). עבור עידן עופר מדובר בהזרמה של יותר מ-60 מיליון דולר, שתתווסף לדיבידנד של 665 מיליון דולר של חברת קנון, שחלקו של עופר ממנו עומד על כ-423 מיליון דולר.

החברה לישראל, ששולטת בכיל ובבזן, פרסמה במקביל את דוחותיה הכספיים ל-2017, ובראשם רווח נקי שנתי של 135 מיליון דולר, לאחר שרשמה ב-2016 הפסד של 116 מיליון דולר. רווח זה הגדיל את ההון העצמי של החברה לישראל לכ-1 מיליארד דולר בסוף 2017, לעומת 804 מיליון דולר בסוף 2016.

עוד עולה מהדוחות הכספיים, כי מנכ"ל החברה לישראל, אבישר פז, זכה ב-2017 לחבילת תגמול בעלות של 3.15 מיליון שקל, שכללה שכר והטבות בעלות של 2.5 מיליון שקל, וכן מענק של 624 אלף שקל.

היועצת המשפטית מאיה אלשיך קפלן נהנתה משכר ומענק בעלות של 1.9 מיליון שקל ואילו סמנכ"ל הכספים זכה לשכר ומענק בעלות של 1.9 מיליון שקל.

אישור מהמוסדיים שמחזיקים באג"ח

לפני יותר מחודש חשפנו ב"גלובס", כי עידן עופר מעוניין ועשוי לשוב ולקבל דיבידנדים מהחברה לישראל, וזאת בצד דיבידנד ענק מחברת ההחזקות השנייה שלו - קנון, לאחר כשנתיים וחצי שבמהלכן החברה לישראל לא חילקה דיבידנדים. החברה לישראל הודיעה כי יתרת הרווחים לחלוקה תעמוד על 272 מיליון דולר.

הדרך לחלוקת הדיבידנד לא הייתה חלקה לגמרי, ודרשה קבלת אישור מהמוסדיים שמחזיקים באג"ח של החברה, ושינוי בתנאי התשלום (העלאת ריבית קבועה וחד-פעמית) בתמורה להסכמתם לשני שינויים בשטר הנאמנות שלה.

עבור עידן עופר, שרכש בנובמבר האחרון 15% ממועדון הכדורגל הספרדי אתלטיקו מדריד, מדובר בחדשות טובות, מאחר שהוא בעל השליטה בשתי חברות ההחזקה הגדולות: החברה לישראל וקנון.

החברה לישראל מנוהלת על-ידי אבישר פז, בעבר סמנכ"ל הכספים בחברה. נכון לשעות הצהריים מניית החברה לישראל ירדה בכ-3%, בדומה לירידה שרשמה ביום המסחר הקודם, וזאת לאחר שנסקה מתחילת השנה בכ-18%. למעשה, העליות במניית החברה נרשמו מאז שפרסמנו כי בכוונת החברה לשוב ולחלק דיבידנדים, באמצע פברואר. החברה נסחרה הבוקר לפי שווי של כ-5.3 מיליארד שקל.

החברה לישראל שולטת (36%) בבזן, ששווה כ-5.2 מיליארד שקל, ובכיל (45.9%), ששווה כ-19.1 מיליארד שקל. כיל דיווחה לאחרונה כי "ייתכן שהחברה לא תוכל לשמר את רמת תשלומי הדיבידנד שלה", תוך שפירטה בדוחותיה, כי "במארס 2018 דן מחדש דירקטוריון החברה במדיניות חלוקת הדיבידנד, והחליט שבשנים 2018 ו-2019 שיעור חלוקת הדיבידנד של החברה ימשיך להוות עד 50% מהרווח השנתי הנקי המתואם".

עוד מסרה כיל, שתחלק דיבידנד בהיקף 70 מיליון דולר בגין 2017. בזן חילקה בינואר דיבידנד של 65 מיליון דולר.

לפני כשלוש שנים פוצלה החוצה מהחברה לישראל חברת קנון, ויחד עמה פוצלו החוצה גם ההחזקות במיזם הרכב קורוס (מיזם הפסדי שלאחרונה נראה שיזכה לעדנה יחסית בסיוע מיליארדר סיני), חברת הספנות צים, שנזקקה להסדר נוסף, וגם ICP.

שווי קנון עומד על כ-3.4 מיליארד שקל לאחר חלוקת הדיבידנד הגבוה, והיא מאבדת היום (נכון לשעות הצהריים) כ-6%, מה שמוביל אותה לירידה חודשית של כ-10% (מ-25 בפברואר). עם זאת, מתחילת השנה טיפסה בכ-33% בשקלול הירידות היום, בעיקר הודות להשקעתה המוצלחת בחברת תחנות הכוח שלה ICP.