רשת קופיקס השלימה את העסקה עם השותף החדש רמי לוי

במסגרת העסקה הוקצו לרשת הקמעונאות כ-3.3 מיליון ממניות רשת בתי הקפה, המהוות 20% מהונה • עוד עדכנה קופיקס כחלק מהשלמת העסקה על סיום כהונתו של גיל אונגר כדירקטור בחברה, ועל מינויו של יוסף סבתו, מנהל הסחר והרכש ברמי לוי, במקומו

רמי לוי / צילום: איל יצהר
רמי לוי / צילום: איל יצהר

רשת קופיקס  עדכנה היום (א') על השלמת העסקה עם השותף החדש שלה, רמי לוי, שצפוי בקרוב להפוך לבעל השליטה ברשת. במסגרת העסקה הוקצו לרשת הקמעונאות כ-3.3 מיליון ממניות רשת בתי הקפה, המהוות 20% מהונה. רמי לוי  מצידה הקצתה לקופיקס נתח של פחות מ-1% מהונה (כ-106 אלף מניות).

עם השלמת העסקה נכנסה לתוקף אופציה הניתנת למימוש על-ידי רמי לוי, להקצאת מניות נוספת של קופיקס, שתוכל להגדיל את חלקה של רמי לוי בקופיקס ל-50% ולהפוך לבעלת השליטה בה, אופציה אותה לוי צפוי לממש בתקופה הקרובה. כמו כן, כחלק מהשלמת העסקה נכנסה לתוקף אופציה שיש לקופיקס לרכוש מקרן גרין לנטרן, בעלת המניות הנוספת של רשת הסופרמרקטים סופר קופיקס, את כל מניותיהם ברשת ולהפוך לבעלים היחיד שלה.

עוד עדכנה קופיקס כחלק מהשלמת העסקה על סיום כהונתו של גיל אונגר כדירקטור בחברה, ועל מינויו של יוסף סבתו, מנהל הסחר והרכש ברמי לוי, במקומו.

עבור לוי מדובר בדריסת רגל משמעותית ראשונה בתוך הערים, והיא נעשתה בעיקר בשל המיקומים בהם נמצאת רשת הסופרמקטים של הקבוצה, סופר קופיקס, אותה צפוי לוי להסב לסניפים עם מגוון רחב יותר בזכות תנאי הסחר שהוא יכול להשיג, ולשלב בהם גם את המותג הפרטי.

חברת קופיקס גרופ, המפעילה רשת בתי קפה ומרכולים, פרסמה בסוף השבוע האחרון תוצאות חלשות לרבעון הרביעי ולשנת 2017 כולה. מהדוחות עולה כי הכנסות פעילות בתי הקפה, הנעשית תחת החברה הבת אורבן קופיקס, צנחו בשנה שעברה בכ-19% לעומת 2016 והסתכמו בכ-100 מיליון שקל, למרות ניסיונות של החברה לשנות את מגמת השחיקה במכירות במהלך השנה (בפברואר העלתה הרשת את המחיר הבסיסי למוצר ב-20% מ-5 ל-6 שקלים, ולאחרונה השיקה מהלך מנוגד במסגרתו חזרה לתמחר חלק מהמוצרים במחיר של 5 שקלים לצד מכירת מוצרים ב-8 שקלים).

מנגד, פעילות המרכולים המשיכה לצמוח, בין השאר עקב המשך פתיחת סניפים חדשים, והכנסותיה גדלו בכ-57% והגיעו לכ-203 מיליון שקל אשתקד. החברה הציגה הפסד תפעולי של כ-5.8 מיליון שקל אשתקד, לעומת רווח תפעולי של כ-4.2 מיליון שקל ב-2016. בשורה התחתונה רשמה קופיקס הפסד נקי של כ-2.5 מיליון שקל ב-2017, לעומת רווח של כ-4 מיליון שקל ב-2016. זאת על רקע ירידה חדה ברווחיות בתי הקפה לצד הפסד בפעילות המרכולים.

ברבעון הרביעי רשמה קופיקס ירידה של כ-21% בהכנסות מבתי הקפה, לרמה של כ-22 מיליון שקל, בעוד ההכנסות מפעילות המרכולים גדלו ב-24% לרמה של כ-52 מיליון שקל. בשורה התחתונה עברו בתי הקפה להפסד של כ-1.3 מיליון שקל ברבעון האחרון, ופעילות המרכולים הניבה הפסד נקי של כ-2.1 מיליון שקל.

קופיקס מפעילה רשת של בתי קפה מוזלים באמצעות החברה-הבת אורבן קופיקס. לרשת יש 129 בתי קפה (ירידה של 5 סניפים במהלך השנה) וכן פעילות בינלאומית ברוסיה, המונה 36 סניפים, ובטורקיה. לצד זאת היא מחזיקה במחצית ממניות רשת המרכולים סופר קופיקס, המונה 28 חנויות, וקרן גרין לנטרן מחזיקה ב-50% הנותרים.

מנכ"ל קופיקס גרופ, הנמצאת בשליטת איש העסקים אבי כץ, הוא יקי ודמני, שנכנס לתפקיד לפני כ-8 חודשים על רקע ההידרדרות בעסקי החברה. ודמני לא הצליח להביא למפנה, והוא צפוי לסיים את תפקידו בקרוב.