לקחו את הזמן עד גמר המונדיאל

וגם: אלקו של האחים זלקינד, רכשה מניות החברה הבת אלקטרה נדל"ן בכ-6 מיליון שקל

מימין: צבי ימיני, אוגוסטו קפיטונוצ'י ויונתן וינר / צילום: ערן לם
מימין: צבי ימיני, אוגוסטו קפיטונוצ'י ויונתן וינר / צילום: ערן לם

במשחק חצי הגמר ובניצחונה של נבחרת צרפת על בלגיה אמש, צפו כמה אנשי ונשות עסקים במסעדת קלארו בתל אביב. אלה, הוזמנו על-ידי מותג שעוני היוקרה הובלו, מנותני החסות במונדיאל, לאירוע שהתקיים במקביל ב-29 מדינות, ובו הושקה מהדורה ייעודית של שעונים, בשת"פ עם גוגל, פיפ"א ואינטל. בתוכנית: ארוחת ערב והקרנת המשחק על גבי מסכי ענק לטובת חובבי שעוני יוקרה ומוזמנים. עוד נמסר, כי בימים הקרובים ישלחו חמישה אנשי עסקים נבחרים לטוס ולצפות במשחק הגמר כולל אירוח, כל זאת מטעם המותג.

במארחים באירוע המקומי היו: דודו פולטורק, מבעלי קבוצת רולטיים, יבואנית המותג; אוגוסטו קפיטונוצ'י, דירקטור המזרח התיכון בהובלו; יונתן וינר, מנכ"ל הובלו ישראל, שאמר כי השעון מותאם לשופטי כדורגל, כי באמצעותו באמצעותו לא רק ניתן לקבל תוצאות בזמן אמת, אלא גם בזמן המשחקים השופטים מעדכנים דרך השעון באמצעות טכנולוגיית קו השער.

באורחים: עידית ואילן רביב, מנכ"ל מיטב דש; עו"ד סמדר נמרודי רינות, יו"רית מלונות הכשרת הישוב; עמוס לוזון, בעל השליטה בקבוצת לוזון; ארנון תורן, מנכ"ל קבוצת קניוני עזריאלי; ישראל רייף, יו"ר קבוצת שלמה; משה גאון, מבעלי גאון אחזקות ובת זוגו גל וורשבסקי; דני לוזון, משנה למנכ"ל סופר פארם; איש העסקים צבי ימיני; עדי כהן, מנכ"ל קבוצת טיב טעם; אהובה תורג'מן, מבעלי ומנכ"ל קבוצת BBB; אלי שגיב, מנכ"ל לוריאל ישראל; עו"ד רונית סיטין זלקינד ועו"ד עופר צור; ואחרים.

אילן ועידית רביב / צילום: ערן לם
 אילן ועידית רביב / צילום: ערן לם

עמוס לוזון ואהובה תורג'מן / צילום: ערן לם, לנס הפקות
 עמוס לוזון ואהובה תורג'מן / צילום: ערן לם, לנס הפקות

עדי כהן וישראל רייף / צילום: ערן לם
 עדי כהן וישראל רייף / צילום: ערן לם

אלקו של האחים זלקינד, רכשה מניות החברה הבת אלקטרה נדל"ן בכ-6 מיליון שקל 

האחים דניאל ומיכאל (מייקי) זלקינד מביעים אמון בחברת אלקטרה נדל"ן, ובאמצעות חברת ההשקעות אלקו שבשליטתם השקיעו בימים האחרונים כ-6 מיליון שקל ברכישת מניות חברת הבת. מהעדכון של אלקטרה נדל"ן בנושא עולה כי אלקו רכשה בבורסה נתח של מניות אלקטרה נדל"ן, המהוות כ-1% מהונה (קרוב ל-650 אלף מניות).

הרכישה נעשתה לפי מחיר מניה של 9.5 שקל - דומה לשווי המניה הנוכחי המשקף לאלקטרה נדל"ן שווי של כ-530 מיליון שקל, וזאת אחרי זינוק של 50% שנרשם בערכה בשנה האחרונה, ושל כ-35% מתחילתה של 2018. בעקבות הרכישה, חלקה של אלקו באלקטרה נדל"ן עומד על קרוב ל-63% מההון.

פעילותה של אלקטרה נדל"ן מתמקדת מתחילתה של 2016 במקבצי דיור בדרום מזרח ארה"ב, וכיום היא מחזיקה ביותר מ-60 מקבצי דיור, בעיקר במדינות פלורידה, טקסס, צפון קרוליינה וג'ורג'יה, הכוללים יותר מ-19 אלף יחידות דיור.

ההחלטה על מיקוד הפעילות הגיעה לאחר כמה שנים במהלכן התרכזה החברה במימוש נכסים כדי לעמוד בהתחייבויותיה, על רקע מצב פיננסי מאתגר והפסדים משמעותיים.

בשבועות האחרונים עדכנה החברה על מכירת 11 מקבצי דיור בצפון קרוליינה, הכוללים כ-3,000 דירות, בהם היא מחזיקה עם שותפים, תמורת כ-1.6 מיליארד שקל (442 מיליון דולר).

מלבד אלקטרה נדל"ן, החזקותיה המרכזיות של אלקו כוללות את חברת הבנייה והתשתיות אלקטרה ויבואנית ומשווקת מוצרי הצריכה החשמליים אלקטרה מוצרי צריכה (אמ"צ).

מתחילים מהתשתית: אילו טענות עלו בוועידה ה-7 לתשתיות ישראל?

הוועידה ה-7 לתשתיות ישראל התקיימה אתמול (ג') במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. בתשתיות כמו בתשתיות - לא הכל זרם חלק. את דבריו של יובל שטייניץ, שר האנרגיה, על הגז הטבעי והמחאה בנוגע למיקום אסדת לוויתן בסמוך לחוף הים, ליוו קולות מחאה מכיוון הקהל. גם דבריו של ישראל כ"ץ, שר התחבורה והבטיחות בדרכים והשר לענייני מודיעין, נקטעו כשעלה נושא העומס בדרכים והצורך הבהול לטפל בו. אהוד דנוך, מנכ"ל שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות, טען כי "הממשלה חייבת לעשות רוויזיה אחת גדולה בכל הקשור למוסר התשלומים". לדבריו:"ממשלת ישראל מחויבת לשלם לספקים שוטף +30, אבל את נושא הבנייה ההנדסית החריגו לשוטף +85, מה שמוביל חברות קבלניות לממן את המדינה שהזמינה את העבודה". 

עוד השתתפו בוועידה אותה ארגנה חברת מידע כנסים: שאול מרידור, הממונה על התקציבים במשרד האוצר; עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל; יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים; חיה ויצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק ואסי ברטפלד, מנכ"ל הקבוצה; שחר איילון, מנכ"ל רכבת ישראל; יגאל לנדאו, מנכ"ל וממייסדי רציו; יוסי דסקל, מנכ"ל בובמברדיה; יצחק בלומנטל, מנכ"ל נמל אשדוד, שרון קדמי מנכ"ל אלסטום ישראל; ד"ר שמואל פלדל, מנכ"ל סימנס ישראל ואחרים.

אסי ברטפלד ואהוד דנוך / צילום: אבשלום ששוני
 אסי ברטפלד ואהוד דנוך / צילום: אבשלום ששוני

השילוב חשוב: מי זכו להוקרה על גיוון תעסוקתי?

בבית שגריר ארה"ב בהרצליה פיתוח, התקיים ביום שני בערב, אירוע לעידוד הגיוון התעסוקתי. במקום הוענקו פרסים למובילים בגיוון 2018, ובו נכחו משתתפי תוכנית Diversity Works של עמותת itworks לגיוון תעסוקתי ותוכנית MEPI של שגרירות ארה"ב.

דיויד פרידמן, שגריר ארה"ב ויפעת ברון-גולדברג, מנכ"לית itworks, העניקו את הפרסים לנציגי החברות פרוקטר אנד גמבל, נוקיה וסיטי בנק, על שהעלו את המודעות לנושא ותרמו לשינוי. ברון- גולדברג הבהירה כי "אין מגזר שלא ניתן לשלב. לעיתים רק נדרשת הכוונה של אנשי מקצוע כדי לכייל את התהליך ולהכיל באופן שוטף את האחר. זה הד.נ.א העסקי החדש למי שבוחר להתאים את עצמו לדינמיקה".

בנוכחים ובמגוונים: טרי דיווידסון ראש המחלקה לדיפלומטיה ציבורית בשגרירות ארצות הברית בישראל; היזם והמשקיע יוסי ורדי; מרים כבהא נציבת שיוויון ההזדמנויות במשרד העבודה והרווחה; ניל קורני מנכ"ל סיטי בנק; בועז קיידר, מנכ"ל מכלול; גיא שמש, מנוקיה; נעמה גלעדי, מנהלת קשרי חוץ וחברת הנהלה בפרוקטר אנד גמבל ישראל; רון ווליכמן, מנכ"ל בינת סמך; ד"ר גלית דשא, מנהלת יוזמת power in diversity; ואחרים.

במסגרת זו הצביעה עמותת itworks על כך שכל החברות המשתתפות בתוכנית Diversity Works של העמותה, סייעו לעלייה כוללת של כ-150% במשרות מגוונות.

דיוויד פרידמן, יפעת ברון-גולדברג וטרי דיווידסון / צילום: יוסי מויאל
 דיוויד פרידמן, יפעת ברון-גולדברג וטרי דיווידסון / צילום: יוסי מויאל

ניל קורני, גיא שמש ויוסי ורדי / צילום: יוסי מויאל
 ניל קורני, גיא שמש ויוסי ורדי / צילום: יוסי מויאל