קבוצת מוצרי הבנייה אינרום ממשיכה לפי שעה להציג צמיחה בפעילותה, חרף ההתמתנות המורגשת לדבריה, בשוקי הבניה והשיפוצים בישראל. את המחצית הראשונה של 2018 סיכמה היום (ג') אינרום עם עלייה של 3.4% בהכנסות ל-506 מיליון שקל בזכות צמיחה במכירות מוצרי הבנייה והמוצרים לגמר בנייה.
ברבעון השני השנה נרשמה צמיחה חדה יותר של 5.5% בהכנסות ל-236 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל, בין השאר בשל תחילתה של חופשת חג הפסח כבר בימים האחרונים של הרבעון הראשון. בהתאם, מעדכנת אינרום כי עיתוי ימי חופשות חגי תשרי, שחלים השנה ברובם המכריע בחודש ספטמבר, יפחית את מספר ימי העבודה ברבעון השלישי ביחס למספרם ברבעון השלישי אשתקד. עניין זה צפוי להתבטא בפגיעה מסוימת בתוצאות הרבעוניות.
בשורה התחתונה סיימה אינרום את המחצית הראשונה של 2018 עם צמיחה של 10.6% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, ל-60.7 מיליון שקל. ברבעון השני צמח הרווח הנקי לבעלי המניות ב-12.3% ל-29.7 מיליון שקל ובעקבותיו החליט הדירקטוריון על חלוקת דיבידנד של 29.7 מיליון שקל, המגלם את מלוא יתרת הרווחים הראויים לחלוקה.
אינרום: הצמיחה נמשכת (בינתיים) למרות ההאטה בענף הבנייה למגורים
מניית אינרום הגיבה היום לתוצאות בעלייה של כ-3.5% למחיר המשקף לחברה שווי שוק של כ-1.5 מיליארד שקל (ירידה של 16% מתחילת השנה). בחברה מדגישים כי החל ממועד הנפקתה בבורסה לני"ע לפני כארבע שנים, כבר חולקו לבעלי המניות דיבידנדים בסך מצטבר של 432 מיליון שקל.
אינרום תעשיות בניה היא חברת החזקות שפועלת באמצעות שלוש חברות בנות עיקריות: איטונג, כרמית מיסטר פיקס ונירלט צבעים. איטונג מייצרת ומשווקת מוצרי בניה ובהם בלוקים, מחיצות פנימיות, לוחות ועוד. החברה השנייה, כרמית מיסטר פיקס, עוסקת בייצור ושיווק של מוצרי גמר לבנייה ובהם טיח, דבקים, טיט, רובה ועוד. השלישית, נירלט צבעים, מייצרת ומשווקת צבעים, מוצרי תשתית לצבע, ציפויים ומוצרי אטימה ועוד.
כבר קרוב לעשור מציגה אינרום צמיחה עקבית בפעילותה, בזכות הצמיחה בענף הנדל"ן בישראל בכלל, ובתחום הבנייה למגורים בפרט. עם זאת, בשנה האחרונה חווה ענף הבניה למגורים האטה חדה בקצב מכירת הדירות החדשות עקב סיום מחזור עליות המחירים וציפיות הרוכשים להיפוך המגמה. בשל כך גם מורגשת כיום בענף ירידה בהתחלות הבניה שתקשה על חברות כדוגמת אינרום להמשיך ולצמוח.
צניחה בהוצאות המימון
הרווח הגולמי של אינרום גדל ברבעון השני של 2018 ב-2.9% ל-93.5 מיליון שקל בזכות הצמיחה בהכנסות. עם זאת, שיעורו מסך ההכנסות התכווץ ל-37.5%, לעומת 38.4% ברבעון המקביל, וזאת בשל העלייה במחירי חומרי הגלם והאריזה של פעילות הצבעים.
הרווח התפעולי ברבעון השני צמח ב-4.1% ל-45.5 מיליון שקל (18.3% מהמכירות), כאשר בניטרול הוצאות הפחת וההפחתות נרשמה עלייה של 4.8% ב-EBITDA ל-54.1 מיליון שקל. במקביל, נהנתה אינרום גם מעלויות מימון אפסיות, וזאת כתוצאה משערוך עסקאות הגנה במט"ח.
ברבעון השני של 2018 הציגה החברה הכנסות מימון (נטו) של 100 אלף שקל בלבד, וזאת לעומת הוצאות מימון (נטו) של 1.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. במחצית הראשונה כולה ירדו הוצאות מימון (נטו) ל-300 אלף שקל, וזאת בהשוואה ל-7.4 מיליון שקל במחצית המקבילה ב-2017.
מנכ"ל אינרום, אלדד בן-משה, ציין כי החברה "ממוקדת בהובלת שוקי פעילותה, בגיוון מנועי הצמיחה שלה ומימוש תוכניותיה, ובכלל זה ההחלטה בדבר הקמת מפעל הבטון החדש בהשקעה ניכרת. מדובר בתוכנית להסבתו של מפעל הבטון לייצור מוצרי בטון לתשתיות תת קרקעיות בהשקעה של כ-33 מיליון שקל. מטרת המהלך היא לאפשר למפעל לייצר צינורות הולכה בקטרים שונים, שוחות, תאי בקרה ועוד.
נזכיר כי בסוף 2017 המשיכה קרן פימי, שהנפיקה את אינרום בת"א לפני כארבע שנים, לצמצם את החזקותיה בחברה, עם מכירת 23% ממניותיה לגופים מוסדיים תמורת 405 מיליון שקל, ונותרה עם החזקה של קצת יותר מ-10% מהון החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.