רכישת קואופ תידחה: ביהמ"ש שלח את המציעות לשפר את הצעותיהן

השופט אלכסנדר רון שלח את הרשתות רמי לוי, זול ובגדול ומחסני השוק לשפר את הצעותיהן ולהגיע להסכמות מול נציגות העובדים • המשמעות של רכישת הקואופ עבור הרוכשת הזוכה היא התרחבות בין-לילה לרשת שמחזיקה עשרות סניפים בתוך הערים, עם פריסה משמעותית בירושלים ומחוץ לה

סניף של קואופ שופ / צילום: תמר מצפי
סניף של קואופ שופ / צילום: תמר מצפי

ההחלטה על רכישת הקואופ תידחה: בית המשפט המחוזי בירושלים שולח את הרשתות רמי לוי, זול ובגדול ומחסני השוק להתמחרות נוספת והמשך מגעים מול העובדים.

בשעה זו הסתיים הדיון בבית המשפט בשאלה מי תהיה הרוכשת של רשת הקואופ הקורסת, ללא הכרעה סופית לגבי עתידה של רוכשת אחת, כשהשופט אלכסנדר רון שולח את המציעות לשפר את הצעותיהן ולהגיע להסכמות מול נציגות העובדים.

כעת נקבע כי הקבוצות צריכות לעדכן את הנאמנים עד יום שלישי (19.2) אם הן מוכנות ללכת להתמחרות נוספת, כלומר למכרז חדש בו כל אחת מהן תוכל לשפר את הצעתה. אם הן יסרבו, בית המשפט יכריע על בסיס ההצעות שהוגשו עד כה.

המשמעות של רכישת הקואופ עבור הרוכשת הזוכה היא התרחבות בין-לילה לרשת שמחזיקה עשרות סניפים בתוך הערים, עם פריסה משמעותית בירושלים וגם מחוץ לה.

על-פי הרשות לתחרות, רשת רמי לוי, שנושאת את שם בעליה, נדרשת למכור מספר של 9 סניפים כדי להשלים את הרכישה; ואילו רשת זול ובגדול של אבי יוחנן נדרשת למכור 6 סניפים. עם זאת, מבחינה כספית התמורה שלוי הציע היא הגבוהה ביותר מבין ההצעות שהוגשו בסיבוב האחרון ועומדת על 163 מיליון שקל.

בנוסף לגובה ההצעה והדרישה למכירת סניפים, נאמני הקואופ ביקשו למצוא רוכשת שתצליח גם להגיע לחתימה על הסכם קיבוצי בהסתדרות מול ועד העובדים. לפי שעה טרם נחתמו הסכמים רשמיים עם הרשתות המציעות.

בחודשים האחרונים נקלעה רשת הקואופ להקפאת הליכים עם חובות בהיקף של 200 מיליון שקל, כשספקיות מזון גדולות עברו לעבוד מולה בתמורה למזומן בלבד. מאז הקפאת ההליכים מנוהלת הרשת בידי הנאמנים, עו"ד שלמה נס ורו"ח חן ברדיצ'ב.