רפורמת סימון המוצרים: איגוד המזון מתחמש ביועצת תזונתית

הגיוס מתבצע על רקע ההיערכות לרפורמה כמו גם ההיערכות לפעילות ההסברתית למהלך • הדס יריב, היועצת התזונתית שאותה גייסו, עסקה בשני העשורים האחרונים בייעוץ תזונתי למספר רב של חברות מזון, כשבתפקידה האחרון כשכירה שימשה כמנהלת תחום הבריאות בחברת מי עדן

סוכר / צילום: Shutterstock
סוכר / צילום: Shutterstock

חודש לפני כניסת רפורמת סימון המזון של משרד הבריאות לתוקף, ל"גלובס" נודע כי איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מגייס לשורותיו את היועצת תזונתית הדס יריב. הגיוס מתבצע על רקע ההיערכות לרפורמה כמו גם ההיערכות לפעילות ההסברתית למהלך. יריב עסקה בשני העשורים האחרונים בייעוץ תזונתי למספר רב של חברות מזון, כשבתפקידה האחרון כשכירה שימשה כמנהלת תחום הבריאות בחברת מי עדן.

הרפורמה החדשה מחייבת את חברות המזון בישראל לסמן כמויות חריגות של שומן, סוכר ונתרן בכל מוצר שייוצר או ייובא לארץ החל מה-1 בינואר 2020. ספקיות מזון גדולות כבר הצהירו על תהליכי שינוי הרכבי המוצרים שביצעו, ועל ההשקעות שדרשו מהליכי החלפת האריזות. זאת בעוד שספקיות מזון קטנות יותר מתקשות להתמודד עם האתגרים והעלויות הגבוהות שנדרשות במסגרת המהלך.