חברת הקריפטו הישראלית INX תצא בינואר לרוד-שואו לקראת IPO בארה"ב

החברה, שאותה מוביל המייסד שי דתיקה, מתכננת למכור בהנפקה 130 מיליון מטבעות INX במחיר של 0.65 דולר עד 1.15 דולר למטבע • אם ההנפקה תושלם בהצלחה, תוכל INX לגייס באמצעותה בין 84 מיליון דולר ל-150 מיליון דולר

חברת INX Limited של שי דתיקה, שהקימה פלטפורמה למסחר במטבעות דיגיטליים, דיווחה ביום שישי האחרון לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) כי בינואר 2020 תשיק רוד-שואו, שבו תציע למשקיעים בעולם להשתתף בהנפקה הראשונית של המטבע הדיגיטלי שלה, INX Security Token.

סקריוטי טוקן הוא מטבע דיגיטלי הכפוף לחוקי ניירות ערך במדינות שבהן הוא מונפק, ולפיכך הנפקת INX תתנהל כהנפקה ראשונית של נייר ערך (IPO). זוהי הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה רשות ניירות ערך האמריקאית מאשרת לחברה לגייס מהציבור הון שלא באמצעות מניות או איגרות חוב, אלא באמצעות נכס דיגיטלי.

על פי הודעת INX, החברה מתכננת למכור בהנפקה 130 מיליון מטבעות INX Security Token בשווי של 0.65 דולר עד 1.15 דולר למטבע. בהתאם לכך, אם ההנפקה תושלם בהצלחה, תוכל החברה לגייס באמצעותה בסך הכל בין 84 מיליון דולר ל-150 מיליון דולר.

החברה מציינת כי המטבעות הדיגיטליים של INX לא יוצעו למכירה או למסחר, כל עוד לא יתקבל אישור ה-SEC לרישום המטבעות כניירות ערך, בהתאם לבקשה שהגישה החברה לרשות. בשלב זה, החברה לא יודעת עדיין איפה יירשמו המטבעות הדיגיטליים שלה למסחר, אם וכאשר הנפקת המטבע תושלם בהצלחה.

לדברי INX, התמורה שתתקבל מהנפקת המטבעות הדיגיטליים מיועדת לשמש להמשך הפיתוח והתפעול של הפלטפורמה שהקימה למסחר תחת פיקוח בנכסי בלוקצ'יין, הכוללים מטבעות קריפטוגרפיים (כמו ביטקוין), מטבעות דיגיטליים מסוג סקיוריטי טוקן (כמו INX Token) ונגזרים של מטבעות דיגיטליים אלה, וכן לצורך הקמת קרן רזרבה של מזומנים עבור פלטפורמת המסחר של החברה ולצורך מימון פעילויות החברה.

INX Limited הוקמה ונרשמה כחברה פרטית בגיברלטר ב-2017 על ידי קבוצה של יזמים ישראלים בהובלתו של שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא החברה. צווות ההנהלה של החברה כולל מנהלים אמריקאים וישראלים בעלי ניסיון בתחומי הפיננסים, הטכנולוגיה והבלוקצ'יין, ובהם דייוויד וילד, שהיה בעבר סגן יו"ר נאסד"ק, ואלן סילברט, לשעבר סגן נשיא בחברת GE Capital.

כפי שנחשף ב"גלובס" באוגוסט האחרון, INX הגישה ל-SEC תשקיף לקראת הנפקת המטבע הדיגיטלי שלה. בניגוד להנפקות מטבע שנעשו בעבר ללא אישור רגולטורי וכונו ICO, הפעם מדובר בהליך של IPO - הנפקה ראשונית של ניירות ערך לציבור. עם הגשת התשקיף ציינה החברה כי הסכום המינימלי לגיוס ההון, שמתחתיו ההנפקה לא תצא לפועל, הוא 5 מיליון דולר.

בין בעלי המניות של INX, מחזיקת המניות העיקרית היא חברת Triple-V שנמצאת בבעלותו של דתיקה, המחזיקה ב-29.4% מהון המניות. דתיקה, המכהן כדירקטור חיצוני בחברת אלטשולר שחם גמל ופנסיה, מכר ב-2012 את חברת המט"ח ILSB ללידר שוקי הון, ובעקבות זאת מונה לסמנכ"ל פיתוח עסקי בלידר - תפקיד שממנו פרש לאחר כשנה וחצי.

מלבד דתיקה, בעלי מניות נוספים הם יצחק רפאלי, שמחזיק ב-16.1%, דורון כהן, באמצעות חברת הייעוץ A-Labs עם 10.2%, ריקרדו ספאני עם 7.8% ומני בניש עם 6.4%. על פי התשקיף שהגישה החברה, דתיקה מחזיק בכ-9.4 מיליון מטבעות INX, כהן מחזיק בכ-4.6 מיליון מטבעות ורפאלי ב-293 אלף מטבעות.

רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.