בעוד כשלוש שנים צפויה ענקית הטכנולוגיה אמדוקס לעבור לקמפוס החדש שלה, שנבנה בימים אלה באזור התעשייה הצפוני של רעננה, ולעזוב את משרדיה הנוכחיים שנמצאים כמה קילומטרים דרומית לשם. בינתיים, החברות ריט 1 וס.ע.ן זהב, בעלות המתחם שאמדוקס שוכרת היום, פועלות לשדרג את המתחם ולהפכו לפארק הייטק ששמו "אינפיניטי פארק", אשר יכלול שלושה מבנים ובמרכזו מגדל בן 30 קומות.
אתמול דיווחו החברות על שוכרת חדשה שצפויה לעבור בעתיד למתחם: חברת שירותי ה-IT נס, שתעבור מקריית עתידים בת"א לרעננה ב-2024. נס צפויה לעבור לאחד מהמבנים הקיימים במתחם, שיפונה על-ידי אמדוקס וישופץ בהתאם לצרכי החברה.
לפי דיווח שהעבירה לבורסה חברת סאנפלאואר של גיל דויטש ורוני בירם, ששותפה (50% לצד ריט 1) בנכס הספציפי במתחם אשר יושכר לנס, חלקה של סאנפלאואר בדמי השכירות יעמוד על כ-3.7 מיליון שקל בשנה, כאשר הסכם השכירות נוגע, לפי הדיווח, לשטח של 8,750 מ"ר בתוספת 15 חניות למשך 10 שנים. לפי הערכות בשוק, בסך הכול מדובר בעסקה בהיקף של 90-70 מיליון שקל לעשר שנים, משום שהיא כוללת גם שטח מושכר נוסף וכן חניות שיושכרו מידי ס.ע.ן זהב.
הדיווח של סאנפלאואר מפרט כי דמי השכירות שתשלם נס יהיו צמודים למדד, וישנה אפשרות שדמי השכירות יקטנו עד 970 אלף שקל אם המשכירות לא יבצעו התאמות מסוימות בנכס. בתקופות האופציה יעודכנו דמי השכירות ב-5% וב-3% בהתאמה. הנכס יועבר לידי נס שנה לפני המועד שנקבע לצורך ביצוע התאמות בו, אך בשנה זו היא תחויב רק בארנונה עבור הנכס. כלומר, למעשה נס תקבל את הנכס מיד לאחר שאמדוקס תפנה אותו.
נס, בניהולו של שחר אפעל, היא היום חלק מקבוצת המחשוב חילן בראשותו של אבי באום. חילן רכשה את נס בשנת 2014 בתמורה ל-42 מיליון דולר. בעוד שנס תעבור לרעננה, חילן עצמה לא צפויה להצטרף אליה. המעבר של נס לרעננה יאחד את כל גופי המטה של החברה תחת קורת גג אחת, בעוד שכיום הם פרושים על פני כמה בניינים בקריית עתידים. ההערכות הן שבמרוצת השנים השטחים ששוכרת נס בקריית עתידים הצטמצמו בהדרגה, ולכן לא יהיה קושי למצוא שוכרים חלופיים במקומה.
התחזקות אזור התעסוקה הדרומי
נס היא החברה השנייה שחותמת על הסכם שכירות באינפיניטי פארק, אחרי חברת מיינדספייס שחתמה על הסכם ל-10 שנים בהיקף 55 מיליון שקל במגדל שייבנה. בחברות ריט 1 וס.ע.ן זהב מציינים שישנם ביקושים גדולים שנובעים בעיקר מהנגישות התחבורתית הייחודית של האזור, כהגדרתם - הפרויקט נבנה על יד תחנת הרכבת רעננה דרום, שאמורה להיפתח לנסיעה ישירה להרצליה, ת"א וערי הדרום, ולצד התחנה המרכזית של רעננה והכבישים 4 ו-531. בהודעת החברות צוין כי ישנה "מגמה של התחזקות אזור התעסוקה בצומת רעננה דרום על חשבון האזורים הוותיקים בעלי הנגישות המוגבלת של רעננה צפון, כפר סבא, הוד השרון והרצליה".
מי שבכל זאת עוברת לרעננה צפון היא כאמור אמדוקס, שתפנה את המתחם לטובת הקמפוס שהיא בונה במשותף עם איש העסקים ג'ורג' חורש, בעלי יוניון מוטורס. אמדוקס מצפה להוציא 350 מיליון דולר על הקמת הקמפוס במשך 5 שנים (החל מ-2018). את הקרקע עליה נבנה הקמפוס החדש רכש חורש ב-2010 מחברת קומברס שתכננה לבנות שם קמפוס, וחלק מהקרקע נמכרה על-ידו לחברת התוכנה SAP ב-40 מיליון שקל.
בשנת 2015 מכר חורש את השטח לחברת התרופות טבע ב-200 מיליון שקל, וטבע תכננה לבנות שם את המטה החדש שלה. לאחר שטבע נקלעה לקשיים כלכליים, חורש מימש זכות רכישה שניתנה לו במסגרת החוזה עם טבע ורכש את הקרקע בחזרה בשיתוף עם אמדוקס. אמדוקס, בניהולו של שוקי שפר, מספקת פתרונות IT לחברות תקשורת ונסחרת בנאסד"ק בשווי 9.7 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.