בגלל הקורונה: הוארך משך היתר העבודה של 1,700 פועלים סינים בישראל

הממשלה החליטה להאריך את היתרי העבודה של הפועלים בכחמישה חודשים, כדי להימנע ממשבר בענף הבנייה

פועלי בניין / צילום: תמר מצפי
פועלי בניין / צילום: תמר מצפי

הממשלה החליטה היום (א') להאריך את אשרת השהייה של כ-1,700 פועלים סינים בענף הבנייה עד לסוף יוני. מדובר בעובדים ותיקים שעובדים בישראל מזה כמה שנים, ושהיתרי הבנייה שלהם היו אמורים להסתיים בסוף 2019. ההחלטה ניתנה עקב החשש מהגעת עובדים אחרים מסין, לאור מגפת הקורונה.

"עקב התפרצות מגפת הקורונה בסין בשבועות האחרונים, הורה ביום 31.1.2020 המנהל הכללי של משרד הביאות למנהל רשות האוכלוסין וההגירה שרשות האוכלוסין וההגירה תמנע כניסה של בני אדם שאינם אזרחי או תושבי ישראל ששהו בסין ב-14 הימים טרם הגעתם למעבר הגבול בישראל. במקביל אף ממשלת סין לא מאפשרת יציאה מסין. בעת זו, אף בוטלו מרבית הטיסות מישראל לסין. על רקע המגיפה שפרצה, וההנחיות שיצאו בעקבותיה כאמור מובאת הצעת החלטה זו, שכן בנסיבות שנוצרו, כ-1,000 העובדים הסינים אשר היו אמורים להגיע לישראל החל מיום 10.2.2020, לא יוכלו להגיע לישראל ועל כן מוצע להאריך את תקופת העבודה של עובדי הבניין הוותיקים בתקופה נוספו", נכתב בהצעה שעלתה היום להצבעת הממשלה, ושכאמור אושרה.

"בכדי למנוע פגיעה ועיכובים בענף הבנייה מאריכה הממשלה את העסקתם של עובדי בנייה ותיקים מסין שנמצאים בארץ. הדבר נדרש על מנת להבטיח שגם מצבים חריגים כמו המצב כעת לא תפגע תנופת הבנייה בישראל, לטובת רוכשי הדירות", מסרה שרת הבינוי והשיכון יפעת שאשא-ביטון, לאור ההחלטה. מנכ"ל המשרד, בני דרייפוס, הוסיף כי, "מחובתנו כמשרד האמון על ענף הבנייה בישראל, לפעול בכל תרחיש ולהבטיח המשך תקין של פרויקטי בנייה ותשתיות בארץ. על כן אנו פועלים כל העת להבאת פועלי בנייה לענף בהתאם להסכמים בילטרליים עם מדינות שונות. במיוחד היום, ישנה חשיבות רבה לוודא כי מכסת העובדים מסין לא תיפגע לאור מגיפת הקורונה, ולשם כך נועדה החלטת הממשלה שאושרה היום".

נתנאל לפידות, סמנכ"ל אסטרטגיה ומדיניות במשרד, נתנאל לפידות הוסיף כי צפויים להגיע עוד כמה מאות עובדים ממולדובה ואוקראינה. "עקב התפרצות נגיף הקורונה, ולאחר התייעצות עם משרד הבריאות, הוחלט להשאיר את העובדים הוותיקים עד סוף מאי, ובשלב זה להמתין בהבאת העובדים החדשים. מדיניות זו תיבחן לקראת תום ההארכה ובכפוף להנחיות משרד הבריאות. בנוסף, על מנת לתת מענה לדרישות ענף הבנייה לידיים עובדות צפויים להגיע עוד כ-500 עובדים ממולדובה ו-500 עובדים מאוקראינה".