עוד קורבן לקורונה: ואן גוך נמצא בבידוד במרינה בהרצליה

וגם: עיריית תל אביב-יפו הודיעה על השלמת הנגשת החופים המוכרזים בעיר • השיחה

 

תמונות מהתערוכה / צילום: הדרן יזמות
תמונות מהתערוכה / צילום: הדרן יזמות

בין קורבנות משבר הקורונה, היה גם עוצר של תערוכות נודדות ש"נתקעו" ברחבי העולם. כך קרה גם למיצג ואן גוך שהוקם בחודש ינואר במתחם ארנה הרצליה - או אז הגיעה מגפת הקורונה, והתערוכה נסגרה. בחברת ההפקה הדרן שהביאה את המיצג לישראל, מבקשים עתה להאריך את התערוכה עד לסוף הקיץ. אלא שעיריית הרצליה מבקשת את השטח חזרה לטובת פעילויות קיץ דוגמת שירה בציבור.

"היינו אמורים לסיים ב-9 במאי - הפוקוס היה על חופשת הפסח - שנמחקה בעקבות הקורונה", מספר דודי ברקוביץ בעלי הדרן, "ב-12 למרץ סגרנו עד ל-8 במאי, ופתחנו עם מגבלה ל-50 איש בשעה". מה-14 ביוני אמורות המגבלות להשתנות ולהגדיל את מספר המבקרים ובהדרן מקווים ש-15 אלף הכרטיסים שנרכשו ביותר מ-1.2 מיליון שקל - ימומשו. הבקשה: להישאר עד 31 באוגוסט "זה מגיע לנו. שילמנו עבור 120 יום". זה לא נגמר. הנחיות המדינה אוסרות על כניסת זרים לישראל ומחייבות בידוד של 14 ימים לנכנסים - ואיך זה קשור? היחידים שיכולים לפרק את התערוכה הם חברי צוות ההפקה מאיטליה. "על מארגני התערוכה נאסר לגעת בציוד כשאנחנו חשופים לקנס של 750 אלף אירו. בעירייה מתעקשים שנפנה ב-30 ביוני בנימוק לאירועי קיץ. הצענו חלופות ועזרה כספית בארגון האירועים שיכולים להתקיים ליד האוהל, אבל לא מוכנים לשמוע. מה שיקרה הוא שנסגור, אבל לא נוכל להתפנות".

מעיריית הרצליה נמסר: "תערוכת ואן גוך הוקמה באישור העירייה על שטח השייך לכלל הציבור. בכדי לאפשר את הפעילות המבורכת של התערוכה פעלה העירייה להחכרת המתחם באמצעות אישור שימוש חורג לזמן מוגבל בתאום עם רשויות המדינה, בעלות הקרקע (רמ"י). העירייה האריכה פעמיים את היתר השימוש בשטח. היות שהשטח מיועד לשימוש כלל הציבור, בעיקר בחודשי הקיץ במהלכם פוקדים את המקום אלפי מבלים, לא ניתן יהיה להמשיך את מתן ההיתר לשימוש בלעדי של קהל מבקרי התערוכה מעבר ליום 30.6".

מיכל רז-חיימוביץ'

אזור התעשייה: חזית קרבית ברדיו

 באחרונה התפרסם ברדיו 103fm סקר מנדטים שבחן, בין היתר, גם את עמדות הציבור בנוגע לסוגיית תיקי נתניהו. הסקר עורר עניין וצוטט במספר אמצעי תקשורת בהם גם חדשות 12 ו-13 שנתנו לתחנה קרדיט מסודר וברור. גם בגלי צה"ל התייחסו לסקר לפחות בשתי תוכניות, אך נראה כי לפחות באחת התוכניות לא ניתן קרדיט. מנכ"ל 103fm אור צלקובניק לא התעצל ופנה במכתב למנכ"ל גלי צה"ל שמעון אלקבץ המשמש גם כעורך הראשי, ובו הוא מצר על ההתנהלות בתחנה.

"למרבית הצער לא טרחה גלי צה"ל להעניק את הקרדיט המתאים בשידוריה", כתב צלקובניק. לדעתו העניין "אינו תואם את הקולגיאליות המקצועית האמורה להתקיים בין כלי תקשורת גם אם הינם מתחרים" ולכן הוא ביקש מאלקבץ לערוך בירור. ברדיו 103 מסרו בתגובה כי "סקר 103fm אוזכר מספר פעמים בשידורי גלי צה"ל במהלך השבוע האחרון, שלא בייחוס לגוף השידור שפרסם לראשונה את הנתונים שאותם הזמין. הובאו לידיעתנו לפחות שני מקרים בולטים של שימוש בנתונים ללא קרדיט, כמקובל בתחום" מגלי צה"ל טרם התקבלה תגובה.

ענת ביין-לובוביץ'

***גילוי מלא: עורך מדור נתח שוק דוד ורטהיים, מגיש תוכנית ברדיו 103

חפשו את האוריינות הדיגיטלית

יש מקרים שבהם יש מטרה מבורכת, אולם יישומה עלול להחטיא אותה. בימים האחרונים הושק אתר ייעודי של ג'וינט-אשל בשיתוף מטה ישראל דיגיטלית המרכז "פעילויות לקידום אוריינות דיגיטלית בקרב אזרחים ותיקים ומתן כלים לאנשי מקצוע". על-פי ההצהרה האתר מיועד לגופים וארגונים הרלוונטיים, כמו גם "עבור אוכלוסיית היעד שתרצה לעשות שימוש בתכנים באופן עצמאי".

אלא שנכון לזמן זה הגישה לאתר עדיין מורכבת, ודורשת מיומנות ובעיקר אוריינות דיגיטלית בסיסית, כלומר, את אותה אוריינות מבוקשת שהאתר שואף לחזק. ההגעה אליו היא נכון לעתה באמצעות לינק, והוא עדיין לא מקודם בחיפוש אינטואיטיבי בגוגל. רק לאחר פניית "גלובס" נמסר מהג'וינט כי ניתן לאתרו גם תחת השם: "קמפוס אוריינות דיגיטלית".

עוד נמסר מהג'וינט כי "מדובר באתר חדש לגמרי שעלה לאחרונה לאוויר כמענה לצרכי חירום שעלו עקב התפרצות הקורונה. הוא מקודם בפלטפורמות ההפצה השונות של הארגון, כמו גם ברשתות המקצועיות שלו. בימים אלה מתבצעת גם רכישת דומיין חדש לאתר כדי לאפשר הגעה נוחה יותר. כך שכל המאמצים הללו יחד יאפשרו לאתר לצבור כניסות וכך גם להעלות את דירוגו במנועי החיפוש".

 חדשות טובות

פותחים את הים: עיריית תל אביב-יפו הודיעה על השלמת הנגשת החופים המוכרזים בעיר, באמצעות סלילתם של שבילי הנגשה לכיסאות גלגלים שיגיעו עד לקו המים.