בורסות עולם | סיקור שוטף

הלחץ של מספרי החולים מעבר לים גבר, בורסות אירופה ננעלו בירידות

לאחר תבוסה בבחירות המקומיות, ממשלת צרפת התפטרה לבקשת הנשיא עמנואל מקרון • הבורסות באסיה ננעלו בעליות חדות • לא מתקיים מסחר בארה"ב הערב לרגל ערב יום העצמאות האמריקאי • עם רוח גבית מנתוני המשרות בארה"ב, וול סטריט ננעלה בירוק אתמול

בורסות אירופה/ צילום: רויטרס
בורסות אירופה/ צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

19:15

המסחר בבורסות אירופה ננעל בירידות שערים בהובלת מדד הפוטסי הבריטי שאיבד 1.3%, והבורסה במדריד שירדה בשיעור דומה. בצרפת, מדד הקאק השיל 0.84% והדאקס הגרמני איבד 0.64%.

15:50

המסחר בבורסות אירופה מתנהל בטריטוריה האדומה, וזאת למרות פרסום נתוני מאקרו טובים בגוש האירו. לפי מדד מנהלי הרכש המשוקלל של Markit הואטה הירידה בפעילות העסקית בחודש יוני. המדד הצביע על קריאה של 48.5 נקודות ביוני, עלייה חדה לעומת הקריאה של מאי, 31.9 נקודות. קריאה מעל ל-50 נקודות מצביעה על התרחבות הפעילות הכלכלית.

13:11

הלחץ גבר על המדדים באירופה והבורסות עוברות למגמה שלילית, הפוטסי יורד ב-0.93%, הקאק מאבד 0.7% וגם הדאקס עבר לירידות של 0.36%. סטוקס 600 יורד ב-0.42%. מגזר הבנקים נופל ב-1.2%.

11:40

מגמה מעורבת בבורסות אירופה, הפוטסי בבריטניה יורד ב-0.38%, הקאק בצרפת מאבד 0.2% מערכו ואילו הדאקס בגרמניה עולה ב-0.12%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי מאוזן בשעה זו.

הנתונים השונים מארה"ב בנוגע לעליה משמעותית במספרי החולים בקורונה בארה"ב לעומת מספר המשרות החדשות שנוספות לשוק העבודה בחודש יוני מניעים את ההססנות בקרב המשקיעים.

מדד מנהלי הרכש המשוקלל של Markit ומדד מנהלי הרכש לשירותים באיחוד האירופי התפרסמו הבוקר ואיתתו שניהם על הקלה בהאטה בפעילות העסקית באיחוד בעקבות התפרצות מגפת הקורונה, זאת מאחר וכלכלות שונות ברחבי האיחוד מתחילות לפתוח את שעריהן. מדד מנהלי הרכש המשוקלל של Markit עמד על 48.5, זינוק משמעותי מחודש מאי בו עמד על 31.9.

בצרפת, הממשלה התפטרה לאחר תבוסה קשה בבחירות המקומיות, לבקשת הנשיא עמנואל מקרון. כעת צפוי מקרון למנות ממשלה שתוביל מדיניות רווחה נדיבה יותר ותאמץ חלק גדול מהרפורמות הירוקות שעלו על שולחן הדיונים הממשלתי בשנים האחרונות.

מניית חברת המשלוחים הגרמנית דליברי הירו מזנקת לראש מדד סטוקס 600 עם עליה של 5%. חברת הביטוח הבריטית Hiscox, לעומת זאת, נופלת ב-4.1%.

באסיה המדדים המובילים ננעלו בעליות שערים, מדד שנחאי זינק ב-2%, מדד שנזן עלה ב-1.33%, ההנג סנג בהונג קונג קפץ ב-1.1% והניקיי היפני עלה ב-0.66%.

09:30

באירופה, החוזים מסמנים פתיחה מעורבת במדדים העיקריים.

מכירות הרכב בגרמניה צנחו ב-40% בחודש יוני לשפל של 30 שנים. בבריטניה, התעשייה צופה קיצוצי שכר ופיטורים נרחבים במפעלים, סקר של קבוצת Make UK הראה כי 46% מהיצרנים צופים כי יבצעו את החיתוך בחצי השנה הקרוב. נזכיר כי במאי השיעור עמד רק על 25%.

מדד מנהלי הרכש המשוקלל של Markit ומדד מנהלי הרכש לשירותים באיחוד האירופי יתפרסמו מאוחר יותר הבוקר ומהן ניתן יהיה לראות כיצד באמת האיחוד מתמודד עם הבראה מהתפרצות המגפה ואחד המשברים הכלכליים הכבדים ביותר שפגעו בו.

המדדים העיקריים באסיה מוסיפים לעלות בשעה זו, מדד שנחאי מטפס ב-1.45%, ההנג סנג קופץ בכמעט 1% והניקיי בטוקיו עולה ב-0.72%. הקוספי בדרום קוריאה עולה גם הוא, ב-0.82%.

08:06

המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית בשעה זו, על רקע נעילה חיובית אמש בוול סטריט ונתונים חיובייים שמגיעים מסין, מדד שנחאי מזנק במעל 1%, ההנג סנג בהונג קונג עולה ב-0.84% ומדד הניקיי ביפן מוסיף 0.14% לערכו. מדד שנזן הסיני עולה גם הוא, ב-0.681%, והקוספי בדרום קוריאה מוסיף 0.54% לערכו.

סקירה פרטית בסין מצביעה על כך שמגזר השירותים במדינה הראה בחודש יוני האחרון את הצמיחה המהירה ביותר שלו מזה עשור.  מדד מנהלי הרכש של Caixin במגזר השירותים עמד על 58.4 - האינדיקציה הגבוהה ביותר שלו מאז אפריל 2010. גם מדד מנהלי הרכש המשולב של סין עקף את תחזיות האנליסטים ל-53.4 ועמד בחודש יוני על 55.7.

מחירי הנפט יורדים בכ-1% הבוקר.

היום לא יתקיים מסחר בבורסות וול סטריט בארה"ב לרגל ערב יום העצמאות האמריקאי מחר.

אתמול בארה"ב, שוק העבודה האמריקאי רשם תוספת של 4.8 מיליון משרות בחודש יוני. התחזיות של הכלכלנים היו לתוספת של 3.2 מיליון משרות ביוני. עם זאת, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב שפורסמו במקביל הסתכמו מעל לתחזיות הכלכלנים ב-1.43 תביעות. שיעור האבטלה עמד על 11.1% , כאשר הצפי היה לשיעור של 12.5%. נתוני חודש מאי תוקנו רטרואקטיבית לתוספת של 2.699 מיליון משרות מול נתון קודם של 2.509 מיליון משרות חדשות שנוספו.

עוד בארה"ב אמש, המסחר בוול סטריט ננעל בעליות, למרות העלייה במספר הנדבקים בקורונה בארה"ב לשיא יומי מאז פרוץ המגפה במדינה. האופטימיות מנתוני תוספת המשרות ביוני סיפקה רוח גבית למדדים והנאסד"ק עלה ב-0.5% לשיא נוסף בהמשך לשיא שנקבע ביום רביעי, מדד הדאו ג'ונס הוסיף 0.4% לערכו ומדד S&P 500 עלה ב-0.5%. מנייתה של למונייד הישראלית זינקה ב-135% בסיומו של היום הראשון שלה למסחר בבורסת ניו יורק.