שוק ההון | סיקור שוטף

סגירה מעורבת בבורסה בתל אביב; מדד ת"א 35 ירד השבוע ב-3.1%

יום המסחר האחרון ננעל בנטייה לירידות בהובלת מניות הבנקים והאנרגיה • מסחר במגמה מעורבת בוול סטריט בהמשך לנתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:25

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל היום בירידות בהובלת מניות הבנקים והאנרגיה, מלבד מדד ת"א 90 שטיפס ב-0.2%. לירידות השערים גרמה התגברות חוזרת של משבר הקורונה בארץ, ובעקבותיה החלת מגבלות נוספות על הפעילות במשק.

מנגד, עליות שערים אפיינו את מדדי איגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות. לעליות השערים תרמה הודעת בנק ישראל על תוכנית הרחבה מוניטרית נוספת, שבמסגרתה ירכוש לראשונה אג"ח קונצרני בסך של כ-15 מיליארד שקל.

בסיכום יום המסחר, מדד ת"א 35 השיל 0.55% מערכו, ומדד הבנקים איבד 2%. מדד ת"א גז-נפט איבד כ-2% מערכו. בסיכום שבועי: מדד ת"א-35 ירד השבוע ב-3.1%, ומתחילת השנה ירד ב-19.1%. מדד ת"א-90 ירד השבוע ב-4.3%, ומתחילת השנה ירד ב-15%.

מניית לאומי איבדה 2.5% במחזור הגבוה בשוק, אחריה פועלים שאיבדה 2.1%. נייס עלתה ב-1.5%, טבע ב-2.15% ומנייתה של אורמת הוסיפה כ-3% לערכה. 

מניית אינפימר  שעסקה עד כה במחזור אשפה קפצה היום בכ-160% בהמשך לזינוק של 94% אתמול על רקע כניסתה לתחום הקנאביס ועל כוונתה לרכוש חברה בתחום.

גילת צנחה ב-15% עקב ספקות בנוגע למכירתה לחברת קומטק.

מחזור המסחר בשוק המניות הסתכם ב-1.49 מיליארד שקל.

15:50

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות קלות, בעוד שהחוזים העתדיים בוול סטריט מאותתים על יציבות בפתיחה שם היום במסחר לאחר פרסום נתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף. אלו עלו פחות מהצפי, אם כי מדובר בשבוע ה-15 ברציפות של עלייה של מיליון דרישות בשבוע.

מניות הבנקים פועלים ולאומי בולטות בירידות, כאשר מדד הבנקים מאבד 1.2%. שיכון ובינוי עולה בכ-3.7%, מנגד גב ים יורדת ביותר מ-3%, אל על צונחת ב-6.6%.

14:25

מגמה מעורבת בבורסה. מדד הבנקים בולט לשלילה עם ירידה של כ-1.7% על רקע ירידות חדות במניות לאומי והפועלים. 

עוד בולטות בירידות חדות מניות אלוני חץ , גילת, בית שמש  ונורסטאר. 

הולמס פלייס  עדכנה לפני זמן קצר כי "רוב מועדוני הקבוצה פתוחים לציבור המנויים, כאשר נסגרו בהם מתחמים מסוימים לפי הוראות צו הממשלה. החברה עוקבת אחרי ההוראות המתעדכנות והמשתנות ולומדת אותן, ובמקביל פועלת מול הרשויות
הרלוונטיות כדי לאפשר את הפעלת המועדונים באופן מלא, וזאת בין היתר נוכח השוני בהנחיות ובמגבלות החלות ביחס לסוגי פעילויות שונים, בפרט פעילויות כושר וספורט". 

12:35

מגמה מעורבת בבורסה כעת. מחזור המסחר מסתכם בכ-485 מיליון שקל. 

עליות חדות רושמות מניות קבוצת דלק , אורמת, באטמ, אופקו, דלתא  וישראכרט. 

בשוק האג"ח מגמה מעורבת בממשלתיות ואילו מדדי התל בונד רושמים ירידות של 0.3%-0.7%. 

11:00

ירידות קלות בבורסה. בשוק המטבעות הדולר נחלש קלות לרמה של 3.446 שקלים. 

עליות בולטות נרשמות במניות באטמ , קבוצת דלק, אופקו וסאפיינס. 

מנגד, ירידות בולטות נרשמות במניות הבנקים לאומי  והפועלים. 

10:00

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה נפתח במגמה מעורבת עם נטייה קלה לעליות. עליות חדות נרשמות במניות טבע , אורמת , פמס ואופקו. 

ירידות בולטות נרשמות במניות איי.אפ.אפ ואודיוקודס. 

ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, יחד עם הכלכלן יניב בר, פרסמו סקירת מאקרו. בנוגע למדיניות המוניטרית של בנק ישראל מציינים בפמן ובר כי "בעת הנוכחית, בנק ישראל בחר שלא להפחית פעם נוספת את שיעור הריבית, אך הוחלט להרחיב את השימוש בכלים הכמותיים הקיימים ולהפעיל שלושה כלי מדיניות נוספים, שיעמיקו את מידת ההרחבה ואת התמסורת המוניטארית, ויסייעו במתן מענה לצרכי האשראי במשק".

"בנק ישראל פועל בעיקר בערוץ האשראי, תוך מתן אפשרות לממשלה, למשקי הבית ולעסקים ללוות בריביות נמוכות ככל שניתן וזאת מבלי להגדיר יעד ריבית ארוכת טווח. כל הצעדים תומכים במטרה זו: ההתערבות בשוק האג"ח הקונצרני בקניית מדד השוק בכדי לצמצם הפרמיה ולהקל על גיוס הון של עסקים גדולים, פעילות מול הבנקים בכדי שיתנו הלוואות זולות לעסקים קטנים וכמובן התכניות הקודמות שיעזרו במימון הגירעון התקציבי במחיר נמוך. האפשרות של הפחתת ריבית עדיין עומדת על הפרק והיא תלויה בהערכת המצב לגבי ההתפתחויות הכלכליות", הם מציינים. 

07:20

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה צפוי להיפתח במגמה מעורבת, לאחר ירידות חדות שנרשמו אתמול. 

בבורסות אסיה נרשמות היום עליות, לאחר שאתמול ננעל המסחר בוול סטריט במגמה חיובית. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות. 

המשקיעים עשויים להתעודד מכך שראש הממשלה ושר האוצר צפויים להציג ביממה הקרובה תוכנית חילוץ כלכלית חדשה. עקרונות תוכנית "רשת ביטחון לקורונה" שנחשפו ב"גלובס" אתמול במלואם לראשונה - כבר אושרו עקרונית והם צפויים לחול עד לסוף חודש יוני 2021.

מניית גילת  צפויה לצנוח היום לאחר שנפלה אתמול בנאסד"ק בעקבות דיווח של  קומטק אתמול, שאמורה לרכוש אותה, לפיו הגישה תלונה בבית המשפט בדלאוור כנגד גילת. התלונה נוגעת למיזוג בין החברות, וקומטק מבקשת פסק דין הצהרתי שמספר פעולות, אם ינקטו על ידי גילת, יהוו הפרה של ההתחייבויות של גילת לפי הסכם המיזוג.

מנגד, מניות טבע , סאפיינס  ואופקו צפויות לעלות לאחר שחזרו מניו יורק עם פערי ארביטראז' חיוביים. 

כאמור אתמול ננעל המסחר בבורסה במגמה שלילית, על רקע חששות המשקיעים מהמשך ההשפעות השליליות של מגפת הקורונה על הכלכלה. מדד ת"א 35 ננעל בירידה של כ-1.5% ומדד 90 איבד 1.9% . מחזור המסחר הסתכם בכ-1.53 מיליארד שקל .

ירידות בולטות רשמו מניות נאוי , מליסרון , אנרג'יאן, ביג , גב ים, מבנה, אלוני חץ ועזריאלי.