האופוזיציונר הראשון של קובלנץ בחוץ: שלומי שטיין, חבר מועצת התאגיד, לא ימשיך לקדנציה נוספת

שטיין קיבל לפני מספר ימים הודעה רשמית מטעם ועדת האיתור כי כהונתו לא תוארך • שטיין הפך להוות אופוזיציה מרה למנכ"ל גם לפני שכל שאר המועצה שינתה את יחסה אליו

משרדי תאגיד השידור הציבורי כאן 11 / צילום: שלומי יוסף, גלובס
משרדי תאגיד השידור הציבורי כאן 11 / צילום: שלומי יוסף, גלובס

שלומי שטיין,  חבר מועצת התאגיד היחיד שמינויו עדין בתוקף, לא ימשיך לקדנציה נוספת כחבר מועצה. שטיין קיבל לפני מספר ימים הודעה רשמית מטעם ועדת האיתור כי כהונתו לא תוארך, ובכך הוא מצטרף לחברות המועצה היוצאת אורנה דויטש, אורלי גרטי סרוסי ואורית מסילתי שגם את כהונתן החליטה ועדת האיתור שלא להאריך.

נראה כי שטיין משלם בין היתר בתפקידו על שרבוב שמו לפרשת הרשימות השחורות, אותה רשימה מקטלגת, שאמורה הייתה להוות בסיס להחלטה מי מבין עובדי רשות השידור ייקלט לעבודה בתאגיד, וזאת למרות שמבקר המדינה פסק שלא הוא שכתב את הרשימה. כידוע' הרשימה כללה תיאורים וכינויים מבזים של העובדים, ולאחר פרסומה הפכה לחלק מבדיקה כוללת שערך מבקר המדינה על התאגיד.

שטיין נחשב באותה התקופה לאחד מחברי המועצה המקורבים למנכ"ל אלדד קובלנץ, אולם במהלך השנים שחלפו מאז, הפכו השניים מחברים ליריבים, ושטיין הפך לאופוזיציה מרה למנכ"ל גם לפני שכל שאר המועצה שינתה את יחסה אליו. שטיין שמופקד על תחום הטלוויזיה, ביקר את התפקוד של התאגיד בתחום זה, ובעיקר את תפקודה של חטיבת החדשות ושל העומד בראשה ברוך שי. יש להניח כי העדרו מהמועצה לא ידיר שינה מעיניו של קובלנץ, שממילא קיבל מועצה שלפחות חלק מחבריה לא נחשבים למצדדים בו.

נזכיר כי מתחילת יוני פועל תאגיד השידור הציבורי ללא מועצה מכהנת, זאת לאחר שכהונתם של רוב חברי המועצה באה לקיצה, ורשימת המועמדים של ועדת האיתור לא עברה את כל השלבים הנדרשים כדי שהמאותרים יהפכו לחברים. באמצע יוני אישר שר התקשורת הנכנס יועז הנדל את המלצת ועדת האיתור לחברי מועצה חדשה שכללה מתוך המועצה הקודמת את גיל עומר (שאמור להתמנות מחדש ליו"ר), דלית שטאובר, דוד אלכסנדר, חמיס אבולעפיה ואהובה פיינמסר. אליהם אמורים להצטרף כחברים חדשים מנחם בן ששון, דורית ענבר ומיכל רפאלי כדור.

ועדת האיתור ממתינה 

מאחר שוועדת האיתור החליטה שלא להאריך את כהונתם של חברות המועצה, אורלי גרטי סרוסי, אורית מסילתי ואורנה דויטש, הרי שכעת יחד עם ההחלטה שלא להאריך את כהונתו של שטיין יהיה צורך לאתר ארבעה חברי מועצה חדשים על מנת להשלים את מניין המועצה ל-12 החברים הדרושים. אלא שעד לאישור הסופי לא יכולה ועדת האיתור להמשיך בתפקידה כי כל חבר מועצה יושב על הגדרת תפקיד מסוימת שנקבעה בחוק. לכן, אם לצורך הדוגמה יתברר בסוף התהליך כי חבר המועצה שאמור לשבת על משבצת "מורשת" לא מקבל את האישורים הנדרשים, יהיה צורך לאתר מועמד שכישוריו הולמים בדיוק את משבצת זאת שהם שונים מהכישורים הנדרשים למשבצות האחרות שפתוחות כרגע לחברי המועצה העתידיים.

כאמור, המועמדים עברו את אישור שר התקשורת, אולם עדין הם נדרשים לעבור את אישורה של ועדת גילאור. שם אם יש צורך יעשו עבורם הסדרי ניגוד עניינים. בינתיים, למרות שחלף כבר חודש מאז האישור שניתן על ידי שר התקשורת, האישורים מוועדת גילאור טרם ניתנו, זאת למרות שמועצת התאגיד מפקחת על כ-780 מיליון שקל שכעת נותרו ללא פיקוח.

ל"גלובס" נודע כי גם בארגון העיתונאים מוטרדים מהעיכוב במינויים, ולאחרונה שלח מנכ״ל הארגון אלי גרשנקרוין מכתב ליעקב קווינט, מנהל רשות החברות הממשלתיות האחראית על ועדת גילאור מכתב שבו הוא קורא לו לפעול להאצת התהליך.

״תפקידה של מועצת התאגיד נכבד ומשמעותי ביותר בכל הנושאים שהוענקו לה על-פי חוק, והיא פעלה בנושאים האלה באופן ראוי (גם אם לעיתים תוך מחלוקות לא פשוטות מול נציגות העובדים), כשהיא אכן מפקחת על הנהלת התאגיד בצמתים לא פשוטים ודרמטיים".

לדבריו, "מצב דברים בו הנהלת התאגיד מתנהלת ללא מועצה, מנוגד להוראות החוק ואינו תקין. ודאי שהוא לא תקין ככל שהוא מתמשך לאורך זמן ובוודאי ובוודאי שהוא אינו תקין ככל שהוא מתמשך לאורך זמן לאחר הודעה מפתיעה ודרמטית להפסקת פעולתה של המועצה מהיום למחר".

גרשנקרוין הוסיף כי "כמי שאמון על פעילותה של וועדת גילאור, אני קורא לך להשלים את הליך המינוי של חברי המועצה החדשים וזאת על מנת להביא למצב שבו תאגיד השידור הציבורי חוזר לפעול תחת מועצה מתפקדת ואפקטיבית, כי לא ייתכן שגוף ציבורי יפעל תקופה ארוכה ללא כל גורם פיקוח רלוונטי".