גיא ניסנזון לוקח את בית ההשקעות הקטן יצירה לוול סטריט, למסחר מעבר לדלפק

החברה האם של יצירה תבצע רישום למסחר ללא גיוס הון, כדי לאפשר מיזוג עם בית ההשקעות אושן

אילן ארד קשת (מימין), מנכ"ל יצירה, וגיא ניסנזון, יו"ר ובעלים  / צילום: SHANNON STAPLETON, רויטרס
אילן ארד קשת (מימין), מנכ"ל יצירה, וגיא ניסנזון, יו"ר ובעלים / צילום: SHANNON STAPLETON, רויטרס

בית השקעות קטן, משולי השוק, בדרכו לוול סטריט. בעל השליטה בבית ההשקעות יצירה, גיא ניסנזון, פועל לרישום החברה האם של יצירה "מעבר לדלפק", זירת מסחר המיועדת לחברות קטנות ולחברות בשלבים מוקדמים מאוד של צמיחה.

ככל הנראה מהלך הרישום של מניות חברת Creations, שהוקמה ב-2019 ושכל פעילותה נעשית על ידי בית ההשקעות יצירה שבבעלותה, מתבצע כדי לאפשר את מיזוגן בעסקת מניות של יצירה ושל בית השקעות ישראלי אחר, אושן, שגם הוא אינו נמנה עם אריות השוק.

לפני ימים ספורים פורסם בארה"ב תשקיף לקראת רישום למסחר של מניות קריאיישנז ברשימה כאמור, וזאת שבועות מעטים לאחר שדווח על מיזוגן של יצירה ושל אושן, שטרם הושלם. בסופו של המיזוג בעלי המניות של אושן יחזיקו כשליש ממניות קריאיישנז. כמו כן, במסגרת המיזוג של יצירה ושל אושן נקבע כי אילן ארד-קשת, שניהל את יצירה, יהיה סמנכ"ל השקעות באושן-יצירה, ומנכ"ל אושן, יניב אהרון, הופך להיות מנכ"ל אושן-יצירה.

על פי התוכניות של יצירה ושל אושן, בסופו של יום כשליש ממניות קריאיישנז יהיה בידי ניסנזון שמכהן כיו"ר אושן-יצירה, שליש אחר בבעלות בעלי המניות באושן שבראשם יניב אהרון, ויתרת מניות קריאיישנז תהיה בידי משקיעים קטנים.

במקביל, בחודשים האחרונים גם מתנהל מו"מ בין ניסנזון לבין ד"ר יעקב שיינין לגבי מיזוג גם עם מודלים, שמעניקה את שירותי ההוסטינג לקרנות הנאמנות של אושן, והחל מהעת האחרונה גם לקרנות הנאמנות של יצירה. עם זאת, המגעים עם מודלים עדיין רחוקים מהסכמות ומהשלמת עסקה.

נכון לסוף יוני 2020 ניהלו אושן ויצירה קרנות נאמנות בהיקף של כ-400 מיליון שקל בלבד, כשהחזיקו יחדיו בנתח שוק של 0.14% משוק זה, שמהווה את עיקר פעילותם. אגב, אם המיזוג המשולש עם מודלים יושלם הרי שעדיין יהיה מדובר בגוף העצמאי הקטן ביותר בשוק קרנות הנאמנות המקומי, עם נתח שוק של כ-0.17% בלבד.

הבעלים שהקים את אקספון 018

על פי התשקיף שפרסמה קריאיישנז, יירשמו למסחר בסך הכול כ-1.6 מיליון מניות קיימות  (לפי מחיר של 1.5 דולר למניה) ומספר דומה של אופציות. האופציות יהיו ניתנות למימוש מיידי, ועד שלוש שנים מההנפקה, ויש להן מחיר מימוש של 1 דולר למניה. קריאיישנז לא לא מגייסת כסף בהנפקה, אבל עשויה לקבל תמורה עתידית של כ-1.56 מיליון דולר אם כל האופציות ימומשו.

קריאיישנז עצמה הוקמה במאי 2019, ורכשה 100% מבית ההשקעות יצירה. על פי התשקיף מדובר בחברה "קטנה", ולכן יש לה כמה הקלות בדיווח. החברה מתכננת להירשם, כאמור, ב-OTCQB - רשימת מסחר מעבר לדלפק בארה"ב, אשר מאופיינת בפחות דרישות רגולטוריות, ולכן נחשבת כמתאימה לחברות קטנות, ובשלבים מוקדמים של צמיחה, והיא רחוקה מלהעיד על בשלות עסקית של החברות שנרשמות למסחר דרכה.

גיא ניסנזון, בעל השליטה בבית ההשקעות יצירה (מחזיק בכ-46% מהמניות), התפרסם לאחר שהקים בשנת 2000 את חברת אקספון 018, שהובילה מהלך להוזלת השיחות הבינלאומיות בישראל. כפי שדווח בעבר, אביו של ניסנזון, חיים ניסנזון, הוא ממייסדי חברת ציוד האלקטרוניקה הצבאית ראדא, ודודו, מאיר ניסנזון, שימש בעבר מנכ"ל IBM ישראל. ב-2013 היה ניסנזון שותף לאקזיט בחברת NTS, שנסחרה במקביל בבורסות תל אביב וניו יורק.

בריאיון שנתן ל"גלובס" בשלהי 2019, והרבה לפני משבר הקורונה, אמר ניסנזון בין היתר כי "אנחנו מתכוונים לרשום את יצירות (החברה האם של יצירה) בבורסה שמעבר לדלפק בארה"ב - רישום רגיל, ללא גיוס הון", תוך שהוסיף כי "כשנגדל קצת, בכוונתנו לפתח עוד רגליים, כמו פעילות גמל, בנקאות להשקעות ועוד. אבל קודם כל אנחנו צריכים לגדול עוד הרבה בתחום קרנות הנאמנות".