זינוק של 215% במניה מהשפל במרץ: ראדא עקפה את התחזיות ברבעון השני ומעלה את התחזית השנתית

החברה הביטחונית הציגה במחצית הראשונה EBITDA מתואם בגובה 2.6 מיליון דולר לעומת נתון שלילי בתקופה במקבילה • זינוק של כ-75% בהכנסות ברבעון השני ובמחצית

דב סלע, מנכ"ל ראדא / צילום: שלומי יוסף
דב סלע, מנכ"ל ראדא / צילום: שלומי יוסף

משבר הקורונה, כך נראה, כמעט שאינו משפיע על תוצאות החברה הביטחונית ראדא. החברה עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השני, ובמחצית הראשונה של 2020 היא הציגה EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) בגובה 2.6 מיליון דולר, לעומת EBITDA שלילי בתקופה המקבילה ו-EBITDA חיובי של 407 אלף דולר בלבד בשנת 2019 כולה.

ראדא  מייצרת מכ"מים טקטיים לכוח המתמרן, ובמקביל עוסקת גם בתחום הפעילות המסורתי שלה, אספקת מערכות אלקטרוניקה לכלי טיס. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כ-300 מיליון דולר, לאחר עלייה של 33% במחיר המניה מתחילת השנה, ושל 215% מהשפל שאליו צנחה בחודש מרץ. בעלת המניות הגדולה בחברה היא DBSI של יוסי בן-שלום וברק דותן, עם החזקה של 15.7% מהמניות.

ברבעון השני, הכנסות ראדא הסתכמו ב-17.5 מיליון דולר, צמיחה של 74.6% ביחס לרבעון המקביל, ומתחילת השנה ההכנסות צמחו ב-74.1% ל-32.6 מיליון דולר.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), ראדא עברה מהפסד תפעולי לרווח תפעולי של 634 אלף דולר ברבעון ו-680 אלף דולר במחצית, ובשורה התחתונה היא עברה לרווח נקי המיוחס לבעלי המניות בסך 707 אלף דולר ברבעון ו-877 אלף דולר במחצית. בכך היא עקפה את תחזית האנליסטים, אשר ציפו מהחברה להציג איזון בשורה התחתונה.

בסיום הרבעון היו לראדא יתרות מזומנים בסך 29.5 מיליון דולר, עלייה מ-13.8 מיליון דולר בסוף 2019, וזאת בין היתר בזכות גיוס הון שבוצע בתחילת 2020, לפני שמשבר הקורונה החל. ראדא גייסה אז מעל 20 מיליון דולר לפי מחיר של 5.25 דולרים למניה, כאשר לאחר מכן המניה צנחה עד לשפל השנתי של 2.2 דולרים והתאוששה מאז לרמה הנוכחית של כ-6.9 דולרים.

בהקשר של המאזן מזכירה ראדא את השפעת הקורונה, ומציינת כי היקף המלאי עלה מ-17.2 מיליון דולר בסוף 2019 ל-26.5 מיליון דולר בסוף הרבעון השני, וכי ההנהלה קיבלה החלטה אסטרטגית להגדיל את היקף המלאי בכדי לתמוך בצמיחה הצפויה ולהבטיח זמינות מלאה של רכיבים, בהתחשב בסביבת העסקים הנוכחית ובצורך להפחית למינימום כל השפעה שלילית פוטנציאלית של מגפת הקורונה על שרשרת האספקה.

על בסיס תוצאות המחצית הראשונה, ראדא מעלה את התחזית השנתית שלה, ובעוד שקודם היא ציפתה לסיים את השנה עם הכנסות של מעל 65 מיליון דולר, כעת התחזית היא למעל 70 מיליון דולר. זאת בהשוואה להכנסות של 44.3 מיליון דולר ב-2019. לפי התחזית הנוכחית, הכנסות המחצית השנייה יהיו גבוהות בכ-15% מהכנסות המחצית הראשונה.

דב סלע, מנכ"ל ראדא אמר: "אנו מאוד מרוצים מהתוצאות ומהמומנטום העסקי החיובי שלנו, אשר הוביל אותנו לצמיחה משמעותית של 75% בהכנסות ביחס לרבעון המקביל אשתקד ולצמיחה של 16% ביחס לרבעון הקודם. הצמיחה החזקה שלנו בהכנסות, שיעורי הרווחיות היציבים וההתייצבות בהוצאות התפעוליות הניבו שיפור משמעותי ב-EBITDA המתואם, ששיעורו ברבעון השני הוא כ-1.7 מיליון דולר - יותר מכפול מהרבעון הראשון".

סלע הוסיף כי "המכ"מים שלנו מאפשרים פתרונות הגנה אקטיביים מצילי חיים לכוחות צבאיים טקטיים מתקדמים ותשתיות קריטיות, והינם בלב תוכניות מודרניזציה של צבאות אלה, במיוחד בארה"ב. הביקוש החזק למכ"מים שלנו מונע מצרכים משמעותיים ודחופים להתמודדות עם כלי טיס בלתי מאוישים, למערכות הגנה אווירית לטווחים קצרים ולמערכות התראה והגנה מפני איומים טאקטיים תלולי מסלול, בארה"ב ובאזורים אחרים".

הוא העריך כי הצמיחה תימשך גם בהמשך השנה וב-2021, משום שלדבריו שוקי היעד של ראדא עוברים מרכישות שעונות על צרכים מיידיים לפאזה של הצטיידות סדרתית, וציין כי יתרות המזומנים של החברה מספיקות לה לצורכי הון חוזר והמשך המחקר והפיתוח.