20 בינואר 2017
טקס ההשבעה של דונלד טראמפ לנשיאות / צילום: בריאן סניידר, רויטרס
טראמפ מגיע לטקס ההשבעה לנשיא ארה"ב חודשיים לאחר שניצח את הבחירות על אף רוב התחזיות של הסוקרים והפרשנים הפוליטיים והוותיקים. המהפך הושלם. במקום נאום מאחד ומרגיע, כפי שרבים ציפו מטראמפ לשאת בטקס, הוא נשא נאום תוקפני שנראה היה כהמשך ישיר לקמפיין שלו כשהוא תוקף את הממשל הקודם, "הפוליטיקאים הישנים", "הממסד הישן" וכך הלאה.
21 בינואר 2017
צעדת הנשים בוושינגטון / צילום: בריאן וולסטון, רויטרס
יום למחרת השבעתו של טראמפ, צעדו מיליוני נשים בוושינגטון ברחבי ארה"ב במחאה על יחסו המזלזל והתבטאויותיו הפוגעניות כלפי נשים במהלך הקמפיין נגד הילארי קלינטון ובכלל. רבות מהן חבשו כובעי צמר ורודים שנסרגו במיוחד לאירוע שנקראו "pussy hats" במחאה. ההערכה היא שכ-500 אלף נשים הפגינו בוושינגטון, 750 אלף בלוס אנג'לס, 400 אלף בניו יורק ועוד מיליונים ברחבי המדינה.
20 במאי 2017
חניכת "המרכז הבינלאומי למאבק באידאולוגיות קיצוניות", ערב הסעודית / צילום: Associated Press
בעת חניכת "המרכז הבינלאומי למאבק באידאולוגיות קיצוניות" בערב הסעודית, נלקחה התמונה הזו שבה נראים טראמפ, נשיא מצרים עבד אל פתח א-סיסי והמלך סלמאן מלטפים גלובוס מואר שהזכיר לרבים כדור בדולח, דבר שזכה באופן מיידי להרבה ממים ברשת (משר הטבעות ועד מלחמת הכוכבים).
22 במאי 2017
ביקור טראמפ בישראל / צילום: Jonathan Ernst, רויטרס
לא עברה חצי שנה מרגע כניסתו לבית הלבן וטראמפ כבר קפץ לביקור נשיאותי ראשון בירושלים. בין הכותל המערבי, יד ושם, משכן הנשיא ומעון ראש הממשלה בבלפור, טראמפ הספיק גם להתחייב לסייע בהבאת הסכם שלום של ישראל עם הפלסטינים. כחצי שנה לאחר מכן בדצמבר, טראמפ הכיר רשמית בירושלים כבירתה של ישראל והורה על תכנון מעבר של השגרירות האמריקאית מתל אביב לבירה. ב-25 במאי 2019, טראמפ חתם על הצהרה שמכירה בריבונות הישראלית על רמת הגולן. ב-28 בינואר השנה, טראמפ הציג את "עסקת המאה" שכוללת הכרה מחודשת בירושלים כבירת ישראל, חזון שתי מדינות לשני עמים וחילופי שטחים בנגב.
8 ביוני 2017
עדותו של ראש האפ.בי.אי לשעבר, ג’יימס קומי / צילום: Jonathan Ernst, רויטרס
ראש האפ.בי.אי לשעבר, ג'יימס קומי, מעיד בפני ועדת המודיעין של הסנאט על חקירת הקשר בין רוסיה לבין מטה הבחירות של טראמפ וההשפעה הכללית של הרוסים על מערכת הבחירות של 2016. ״הנשיא פיטר אותי בגלל חקירת רוסיה״, אמר קומי שפוטר בחודש מאי. הוא הוסיף עוד כי בגלל שהיה מודאג מכך שהנשיא ישקר בעתיד לגבי הדברים שנאמרו בפגישות ביניהם, הוא תיעד אותן. "ידעתי שעלול לבוא היום בו אהיה זקוק לתיעוד של מה שהיה לא רק בשביל להגן על עצמי אלא גם על האפ.בי.אי".
11 באוגוסט 2017
מפגן השנאה בשארלוטסוויל בווירג’ינה / צילום: Stephanie Keith, רויטרס
מפגן השנאה בשארלוטסוויל בווירג'ינה נמשך יומיים שבהם הפגינו ארגוני "עליונות לבנה" במחאה על הכוונה להסיר פסל של מפקד צבא הדרום, הגנרל רוברט לי. המפגינים נשאו לפידים ושרו סיסמאות כגון "היהודים לא יחליפו אותנו" ו"חיי לבנים חשובים" והנואמים שיבחו את היטלר ואת טראמפ. במהרה האירוע הפך לאלים כאשר מפגינים הגיעו למחות מול מפגן השנאה. בעוד שפוליטיקאים רבים גינו את האלימות, טראמפ לא הצליח להוציא הודעת גינוי חד משמעית לגזענים ואמר כי "הוא מגנה את תצוגת השנאה, הקנאות והאלימות מכל הצדדים בווירג'יניה" - מלים שהדהימו את אמריקה
16 ביולי 2018
הפגישה של טראמפ ופוטין בהלסינקי, פינלנד / צילום: Pablo Martinez Monsivai, Associated Press
חקירת המעורבות של רוסיה בבחירות של 2016 עדיין הייתה בעיצומה בארה"ב כשטראמפ החליט בכל זאת להיפגש אחד על אחד עם פוטין בהלסינקי, פינלנד. טראמפ לא ביטל את הפסגה למרות ששלושה ימים לפני כן, התובע המיוחד רוברט מולר האשים תריסר קציני מודיעין צבאיים רוסים בפריצה והדלפת דוא"ל של המפלגה הדמוקרטית במהלך בחירות. 2016. הוא גם לא ביקש לדחות את הפגישה לאחר שמנהל הביון הלאומי, הזהיר כי "רוסיה ממשיכה במאמציה לערער את הדמוקרטיה שלנו".
22 בדצמבר 2018 - 25 בינואר 2019
השבתת הממשל הארוכה ביותר בהיסטוריה האמריקאית / צילום: Andrew Harnik, Associated Press
ב-22 בדצמבר החלה השבתת הממשל הארוכה ביותר בהיסטוריה האמריקאית, שארכה 35 ימים. השבתת הממשל מוכרזת אחרי שהקונגרס נכשל באישרור התקציב לפעולות הממשלה. מאחר שחלק ניכר מהתקציב אינו מעוגן בחוק, מתרחש מצב של "פער מימון" שמביא לכך שהממשל הפדרלי מתחיל להשבית פעילויות. הפעם זה קרה כשהרפובליקאים לא השיגו רוב להעברת התקציב שכלל מימון לבניית החומה בגבול עם מקסיקו. 800 אלף עובדי ממשלה הוצאו לחופשה כפויה ומשרדי ממשלה וסוכנויות פדרליות נסגרו.
30 ביוני 2019
מפגש הפסגה בין קים ג’ונג און לדונלד טראמפ / צילום: KEVIN LAMARQUE, רויטרס
מפגש הפסגה בין הרודן קים ג'ונג און למנהיג העולם החופשי, דונלד טראמפ, שהפך בכך לנשיא האמריקאי המכהן הראשון, שמבקר בצפון קוריאה. מאז נראה שסיפור החברות בין השניים שהספיקו לכנות אחד את השני בכינויי גנאי (Rocket Man לדוגמה). כך או כך המפגש בין השניים הצית את דמיון העולם לאפשרות שצפון קוריאה תחדול מלאיים על העולם באמצעות הנשק הגרעיני שלה. כשנה וחצי חלפו מאז הפסגה, הערוצים הדיפלומטיים די נותקו ופיוניאנג אף איימה לבטל את כל ההסכמים שהושגו בין המדינות מאז.
26 ביולי 2019
טראמפ מבקר בחומה שנבנית על גבול מקסיקו / צילום: Carlos Barria, רויטרס
בית המשפט העליון פסק כי הממשל האמריקאי יוכל לנצל את תקציב משרד הביטחון לצורך בניית חומה באורך 150 ק"מ בעלות של 2.5 מיליארד דולר לאורך הגבול עם מקסיקו. טראמפ חגג את ההחלטה בציוץ בטוויטר ובמסיבות עיתונאים שבהן כינה את החלטת העליון (5:4) כ"ניצחון גדול" וכמימוש הבטחת הבחירות שלו. זאת למורת רוחם של הדמוקרטים וממשלת מקסיקו שהתנגדו לבנייה. במהלך הקמפיין הנוכחי לקדנצייה שנייה, ביקר טראמפ בחומה שטרם הושלמה.
26 באוקטובר 2019
מנהיג דע"ש, אבו בכר אל־בגדאדי / צילום: Associated Press
"אבו בכר אל-בגדאדי מת.... הוא מת כמו כלב. הוא מת כמו פחדן מוג לב. הוא מת כשהוא מייבב, מתייפח וצורח... העולם הרבה יותר בטוח עכשיו". במלים אלה פתח תיאר טראמפ את מותו של מנהיג דאעש במהלך מבצע של הכוחות המיוחדים של ארה"ב. מספר ימים לאחר מכן, טראמפ פירסם תמונה בחשבון הטוויטר שלו שבו הוא נראה מעניק אות גבורה לכלב שנפצע במבצע.. במהרה התגלה כי התמונה מזויפת וכי ראשו וגופו של ג'יימס מק'קלהון, גיבור מלחמת וייטנאם, הוחלף בכלב הפצוע, קונאן.
25 במאי 2020
הפגנות ברחבי ארה"ב בעקבות רציחתו של ג'ורג' פלויד ע"י המשטרה / צילום: Julio Cortez, Associated Press
מותו של ג'ורג' פלויד מתחת לברכו של שוטר לבן שחנק אותו במשך 8 דקות ו-46 שניות הסיט את אמריקה ממסלולה הטבעי במשך שבועות וחודשים שלמים. לא עבר הרבה זמן מרגע הפצת הסרטון שבו הוא נראה מחרחר למוות ועד שהזעם יצא לרחובות והכאוס השתלט על ערים רבות ברחבי ארה"ב. הנשיא טראמפ הביע את רתיעתו מהאלימות ובכך פספס "רגע נשיאותי" שבו הוא יכול היה להיות המאחד הלאומי. תנועת Black Lives Matters שגשגה מאז ולפחות לפי סטטיסטיקות עכשוויות, נראה כי היא השפיעה על שחורים רבים להצביע בבחירות הנוכחיות.
6 בינואר 2021
מפגינים תומכי טראמפ שועטים על גבעת הקפיטול / צילום: Reuters, Shannon Stapleton
בשעה שבסנאט ובבית הנבחרים התכנסו כדי לאשר את ספירת הקולות של חבר האלקטורים ולהכריז סופית על נצחונו של ביידן בבחירות, מאות תומכי טראמפ ואנשי ימין קיצוני הסתערו על בניין הקפיטול כדי למחות על תוצאות הבחירות בארה"ב ולתבוע את ניצחונו של טראמפ. האירוע הביטחוני החריג הסתיים עם חמישה הרוגים.
20 בינואר 2021
חיילי המשמר הלאומי נפרשים לקראת ההשבעה של ביידן / צילום: Associated Press, J. Scott Applewhite
וושינגטון מתכוננת לטקס השבעת ג'ו ביידן לנשיאות תחת אבטחה כבדה וחששות מאירוע ביטחוני חמור בעקבות ההסתערות על הקפיטול בתחילת החודש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.