אנלייט תבצע מימון מחדש של 1.1 מיליארד שקל ל-5 פרויקטים בישראל

חברת האנרגיה המתחדשת צפויה לרשום הוצאה חד-פעמית של 200 מיליון שקל בגין תשלום עמלת פירעון מוקדם

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט חתמה על הסכם כוונות למימון מחדש של חמישה פרויקטים סולאריים מניבים בישראל, בהספק מצטבר של 83 מגוואט. ההסכם נחתם מול בנק לאומי וגוף מוסדי נוסף.

בהתאם להסכם הכוונות, יועמד חוב בכיר בהיקף מצטבר של כ-1.1 מיליארד שקל במתכונת של מימון פרויקטלי נון-ריקורס לפרויקטים בחלוציות, מבטחים, תלמי בילו, כרמים ועידן, שמייצרים חשמל מאנרגיה סולארית ונמצאים כולם בדרום הארץ.

תאגידי הפרויקטים הם בעלי רישיונות לייצור חשמל בתעריף קבוע למשך 20 שנה. הפרויקטים חוברו לרשת החשמל ב-2013 (כרמים, עידן, מבטחים ותלמי בילו) וב-2015 (חלוציות), והם מניבים הכנסות ממכירתו, בהתאם להסכמי רכישת חשמל (PPA) שנחתמו עם חברת החשמל.

באנלייט מציינים כי חתימת מערך מסמכי המימון המפורטים והמחייבים כפופה, בין השאר, להשלמת תהליכי בדיקת הנאותות של הגופים המממנים, לאישור סופי על ידי הגופים המממנים וכן לגיבוש כלל ההסכמות המסחריות והמשפטיות בקשר עם עסקת המימון מחדש.

אנלייט, שאותה מוביל המנכ"ל גלעד יעבץ, מתכננת לבצע פירעון מלא של החוב הבכיר שהועמד לפרויקטים בסכום מצטבר של כ-580 מיליון שקל, שחרור קרנות בהיקף של 40 מיליון שקל ונטילת חוב בכיר חדש בהיקף של כ-1.1 מיליארד שקל בריבית נמוכה יותר מהריבית כיום. עם השלמת המהלך, החברה ושותפיה צפויים למשוך מהפרויקטים יתרת תזרים פנויה של 380 מיליון עד 400 מיליון שקל.

אנלייט  צופה כי בכפוף להשלמת עסקת המימון מחדש, היא תרשום הוצאה חד-פעמית משמעותית, בהיקף של כ-200 מיליון שקל, בדוחותיה הכספיים לשנת 2020 בגין תשלום עמלת פירעון מוקדם עבור החוב הבכיר הקיים והחוב הנחות (מזנין) שנפרע על ידה. לאחר מכן, בכל השנים הבאות של הפעלת הפרויקטים (2021-2035), מהלך המימון מחדש ישקף תועלות תזרימיות והפחתה של עלויות המימון השוטפות של החברה לאורך השנים בדוחות הכספיים.

עוד מציינים בחברה כי "עסקת המימון מחדש תאפשר אופטימיזציה משמעותית למבנה המימון של הפרויקטים והתאמתם לסביבת ריבית ותנאים מסחריים מיטביים יותר, ביחס לתקופה ותנאי השוק אשר שררו בעת ביצוע עסקאות המימון הקודמות".

מניית אנלייט רשמה מתחילת השנה עלייה של 64% ושווי השוק שלה בבורסה הגיע לכ-5.5 מיליארד שקל. החברה, שרוב מניותיה מוחזקות על ידי גופים מוסדיים והציבור, פועלת בישראל ובאירופה, ומפעילה פרויקטים בתחום האנרגיה הסולארית ואנרגיית הרוח, בהקמה ולקראת הקמה, בהספק ייצור של כ-1,400 מגוואט. עוד כ-2,300 מגוואט נמצאים בשלבי פיתוח שונים.