לקראת הדיון על מכירת דסק"ש למגה אור: אלשטיין מבקש לזמן לביהמ"ש את היועמ"ש

בתגובתו לביהמ"ש מבקש אלשטיין לפסול את הצעת קבוצת מגה אור בשל היותה "נגועה כולה באי-חוקיות", ולאשר תחתיה את הצעתו שלו לרכישת מניות השליטה בדסק"ש

אדוארדו אלשטיין / צילום: כפיר זיו
אדוארדו אלשטיין / צילום: כפיר זיו

איש העסקים אדוארדו אלשטיין מנסה למנוע את מכירת השליטה בחברת דיסקונט השקעות לידי חברת מגה אור ושותפיה. לקראת דיון בנושא שיתקיים בבית המשפט ביום ד' השבוע, הגיש הבוקר (ב') אלשטיין את התנגדותו למכירה ואף ביקש מבית המשפט "להורות ליועץ המשפטי לממשלה להתייצב לדיון ולחוות את דעתו באשר לסמכותו של בית המשפט הנכבש לאשר הצעה הנגועה באי-חוקיות".

בתגובתו לבית המשפט מבקש אלשטיין לפסול את הצעת קבוצת מגה אור בשל היותה "נגועה כולה באי-חוקיות", ולאשר תחתיה את הצעתו שלו לרכישת מניות השליטה בדסק"ש. במקביל מבקש אלשטיין כי היועץ המשפטי לממשלה ימסור את עמדתו בנוגע לחוקיות האישור של הצעת מגה אור, או לחלופין יבהיר את עמדתו בנוגע לשיקולים אשר על בית המשפט לשקול בבואו לדון באישור הצעת מגה אור.

את התגובה הגיש אלשטיין לאחר שבשבוע שעבר הגישו כונסי הנכסים למניות השליטה בדסק"ש בקשה למכור אותן לידי קבוצת המשקיעים בראשות מגה אור, וזאת לאחר תמיכה גורפת של יותר מ-90% בהצעתה מצד מחזיקי האג"ח של חברת אי.די.בי שקרסה. אלשטיין, ששלט באי.די.בי ורוצה כעת להחזיר לעצמו את השליטה בדסק"ש, מתקשה לקבל את העדפת המשקיעים בשוק ההון להעביר את השליטה בחברה לידיהם של מגה אור ושותפיה.

ביום ד' השבוע יתקיים כאמור בבית המשפט דיון בבקשת כונסי הנכסים לאשר את מכירת המניות למגה אור, ואחריה אמור סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט חגי ברנר, לקבל את החלטתו בנושא. מגה אור ושותפיה הציעו לשלם 1.1145 מיליארד שקל עבור 82% ממניות דסק"ש, בעוד שאלשטיין הציע 1.028 מיליארד שקל עבור 70% ממניות דסק"ש ואופציה לרכישת עוד 12% ממניות החברה שבידי הנושים תמורת 128 מיליון שקל בתום שנתיים ממועד השלמת העסקה.

לטענת אלשטיין, רכישת השליטה בדסק"ש בידי מגה אור ושותפיה נוגדת את הוראות חוק הריכוזיות ולכן אינה חוקית. מגה אור, על-פי הצעתה, תרכוש רק 29.9% ממניות דסק"ש, כאשר עוד 5.1% ממניות החברה יירכשו בידי בית ההשקעות ווליו בייס עבור לקוחותיו. את יתרת המניות אמורים לרכוש חברים אחרים בקבוצת מגה אור ששמם טרם נחשף, או לחלופין מחזיקי אג"ח של אי.די.בי שיעדיפו תמורה במניות על-פני תמורה במזומן. 

את התגובה לבית המשפט ואת הבקשה לזימון היועמ"ש הגישו בשמו של אלשטיין באי-כוחו, עורכי הדין יוסי בנקל, אמיר פרנקל ולידר קופרשמידט ממשרד שבלת ושות'.

יש לציין כי במקביל לתגובה המשפטית עשוי אלשטיין לנסות ביומיים הקרובים לשנות את דעתם של הכונסים, עורכי הדין רענן קליר ואלון בנימיני, ושל נאמן אי.די.בי ,עו"ד אופיר נאור, באמצעות שיפור הצעתו ובעיקר הרחבת הערבויות הבנקאיות שהעמיד להבטחת הצעתו.