אלכוהול | פיצ'ר

המלצת שתייה: מגלים את הקוניאק מחדש

הקוניאק נהנה מתחייה וביקוש מחודש בשנים האחרונות • יצרנית הקוניאק מרטל החלה לייצר משקאות שמצד אחד מזכירים יותר וויסקי בטעמם היבש - ומאידך מתאימים למשקאות מעורבבים

בדומה לברי הקוקטיילים, גם קוניאק נהנה מתחייה וביקוש מחודש בשנים האחרונות. דור ה-y, ילידי שנות ה-80 וה-90, גילו אותו מחדש והוא נצרך כעת כמו וויסקי - בכוסות נמוכות ועגולות - וגם כבסיס למשקאות מעורבבים (וגם בצ׳ייסרים כשהברים היו פתוחים).

מרטל הוא אחד היצרנים המוערכים מבין מזקקות הקוניאק הגדולות. את קוניאק הדגל שלהם, מרטל קורדון בלו האגדי, מגיש קיסר יפן בחצרו עוד מתחילת המאה ה-20.

בשנים האחרונות כחלק משינוי בתפיסה של המשקה, החלו מרטל לייצר משקאות שמצד אחד מזכירים יותר וויסקי בטעמם היבש - ומאידך מתאימים למשקאות מעורבבים. ה-Vsop שלהם מיושן למשל בחביות עץ אדומות, שמעניקות לו טעם אידיאלי להכנת קוקטיילים כמו סיידקאר (עם מיץ לימון וקואנטרו) או אפילו כקוקטייל סאוור עם מיץ לימון ונגיעת אנגוסטורה.