סלקום | ניתוח

חרם על סלקום? מה קרה למניה ביום שאחרי המשבר

חברת הסלולר התמודדה בשבוע שעבר עם גל ביקורות על החלטתה לקיים אירוע בקריאה לדו-קיום בעת השביתה בחברה הערבית • מניית סלקום אומנם ירדה באותו היום ב-2%, אך מאז היא שינתה כיוון

אבי גבאי, מנכ''ל סלקום / צילום: כדיה לוי
אבי גבאי, מנכ''ל סלקום / צילום: כדיה לוי

מניית סלקום  מאותתת שהמשבר התקשורתי, איתו התמודדה החברה בשבוע שעבר, כבר נמצא הרחק מאחור. כך, בעוד שמדד ת"א-35 עלה ב-2.2% מאז 18 במאי, מניית סלקום קפצה באותה התקופה בכ-4%.

המשבר פרץ ביום שלישי שעבר (18 במאי) לאחר שסלקום והעובדים קיימו אירוע בקריאה לחזרה לחיים משותפים בכבוד ושוויון בין כלל אזרחי ישראל. אלא שרבים ובהם בצלאל סמוטריץ ביקרו את העיתוי - במקביל לשביתה שעליה הכריזה ועדת המעקב בחברה הערבית. האירוע גרר תגובות חריפות ביותר מצד ראשי יישובים ביהודה ושומרון, פוליטיקאים, ואזרחים רבים שהגיבו בזעם למהלך ואלה בתורם תרמו לקריאות של חרם נגד החברה. אלפים בודדים אף החליטו להתנתק במחאה מהחברה כאשר גם משווקים של החברות המתחרות ניסו לנצל את המצב לטובתם ולשאוב לקוחות חדשים.

ביום שלישי הגיבה מניית סלקום בירידה קלה של 2%, אך מאז כאמור מחקה את כל הירידות, וכעת מחירה גבוה מזה שהיה ערב המשבר.

בשבוע שעבר פרסמה סלקום את דוחות הרבעון הראשון של השנה. הכנסותיה עמדו על  1.03 מיליארד שקל, גידול של 15.8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הגידול בהכנסות נובע מהמיזוג המלא עם חברת גולן טלקום. הרווח התפעולי של סלקום ברבעון הנוכחי הסתכם בכ-50 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-18 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, וזאת למרות משבר הקורונה שהשפיע על הכנסות החברה מרומינג כבר מאמצע חודש מרץ 2020. עיקר הגידול ברווח התפעולי נובע מאיחוד תוצאות גולן.