סטרימינג | בלעדי

יעקב נדבורני מונה למנכ"ל חברת הסטרימינג החדשה של קשת ו-RGE

נדבורני החל בהקמת החברה ובגיוס צוות עובדים חדש שיפעל בשלב הראשון מבניין קשת • המטרה: אפליקציה שתרוץ על טלוויזיות חכמות ללא ממירים ובמחיר אטרקטיבי

יעקב נדבורני / צילום: עינת לברון
יעקב נדבורני / צילום: עינת לברון

יעקב נדבורני מונה לתפקיד מנכ"ל חברת הסטרימינג החדשה המשותפת לקשת ו-RGE - כך נודע לגלובס. נדבורני החל בגיבוש צוות חדש בימים אלה, והמטרה היא להשלים את ההתארגנות ולעלות לאוויר בחודשים הקרובים.

החברה שמקים נדבורני תשיק שירות סטרימינג שיתחרה בכל חברות הטלוויזיה והסטרימינג שפועלות בארץ. השירות החדש יפעל כשירות אפליקטיבי ללא ממירים על טלוויזיות חכמות או ממירים פתוחים.

החברה החדשה תציע שירותי תוכן של שני יצרני התוכן מהגדולים בישראל, קשת על מגוון התכנים שלה ו-RGE כשחקנית בולטת בתחום הספורט והילדים בעיקר. גורמים המקורבים לפרויקט מציינים כי המטרה היא לייצר שירות איכותי במחיר אטרקטיבי בהשוואה למחירים היום בחברות הטלוויזיה.

נדבורני שימש עד לפני כשנה כמנכ"ל אקספון ופרש מהחברה אחרי שניסה לייצר שיתוף-פעולה עם קשת בהקמה של מיזם סטרימינג שאקספון הייתה אמורה להיות חלק ממנו.

בחודש שעבר אישרה רשות התחרות את המתווה שלפיו קשת ו-RGE - המחזיקה בבעלות על ערוצי ספורט, ערוץ הילדים ולוגי, פלטפורמת התוכן לילדים BIGI וערוץ הכנסת - יקימו במשותף ובחלקים שווים פלטפורמת שידורים על גבי האינטרנט (OTT). רשות התחרות מצאה כי ההסכם להקמת פלטפורמת ה-OTT יביא להגברת התחרות בתחום הטלוויזיה הרב-ערוצית.

עם זאת, בדיקת הרשות העלתה כי התכנים בהם מחזיקים הצדדים נחשבים כתכני עוגן שחיוניים לפעילותן של כלל הפלטפורמות. RGE מחזיקה ערוצי ספורט, ערוץ הילדים ולוגי, פלטפורמת התוכן לילדים BIGI וערוץ הכנסת. קבוצת קשת מחזיקה בערוץ הטלוויזיה קשת 12 ובחברת החדשות חדשות 12 ומפעילה את האתרים מאקו ו-N12.

כפועל יוצא מכך בחנה הרשות האם סביר שקשת ו-RGE ינסו לפגוע בפלטפורמות המתחרות באמצעות התכנים שהן מספקות להן. מההחלטה עולה כי כיום עיקר ההכנסות של קשת וRGE מתבססות על מספר המנויים של הפלטפורמות המתחרות, בין אם באופן ישיר בהתאם לחוזה ביניהן ובין אם באופן עקיף דרך הכנסות מפרסומות.

הבדיקה העלתה כי בטווח הזמן הקצר שלאחר הקמת הפלטפורמה החדשה לא צפוי שינוי משמעותי במבנה ההכנסות של הצדדים למיזם, ולא קם חשש של ממש לפגיעה בתכנים שיספקו קשת ו-RGE לפלטפורמות האחרות באופן שיפגע בתחרות ביניהן. לכך מצטרפות נסיבות נוספות המבטיחות כי התחרות בין פלטפורמות הטלוויזיה הרב-ערוצית לא תיפגע, בין היתר נוכח הרגולציה הקיימת בתחום.

המניע העיקרי למהלך הוא הקמת פלטפורמת OTT משותפת, שתשלב את התכנים שקשת מייצרת - תוכן למבוגרים וחדשות - עם התכנים של RGE, בעיקר ערוץ הספורט ותוכן לילדים באמצעות BIGI.

הפלטפורמה החדשה תשחרר את קשת מהתלות שיש לה כיום ב-yes ובעיקר בהוט, ותפתח לה פוטנציאל מסחרי שצפוי לעמוד על עשרות מיליוני שקלים בשנה.