ראש סוכנות הביון הטורקית (MİT) אברהים קאלין נועד בבירת קטאר, דוחא, עם ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמעיל הנייה, כשהאחרון הביע את הערכתו לטורקיה על מעורבותה במו"מ עם ישראל.
בפגישה בין השניים עסקו במו"מ, בניסיון הטורקי להביא להפסקת אש לצד הניסיונות של מצרים וקטאר, ובסוגיית הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה שבה ישראל סירבה לפניית טורקיה להצניח אספקות כפי שעושות, למשל, ירדן ואיחוד האמירויות.
זו הייתה שיחת המשך לפגישת נשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן עם ראש הלשכה המדינית של חמאס בארמון דולמהבחצ'ה ב־20 באפריל, כשגם שם עסקו במלחמה ברצועת עזה. באותה פגישה נכחו שורת בכירים טורקים כמו קאלין אך גם קודמו בתפקיד שמשמש כיום כשר החוץ, הקאן פידאן.
הנייה ניצל את הביקור הממושך כדי להיפגש עם שורת מנהיגי מפלגות טורקיות, שחלקם קראו לארדואן להפסיק את הסחר עם ישראל - עוד בטרם נקט בצעד החריג, כפי שנחשף בגלובס.
נזכיר כי ישראל החלה לפני כחודש להחזיר דיפלומטים לטורקיה, על אף המשבר בין המדינות. כך לפי גורם במשרד החוץ, שציין כי אותם הדיפלומטים לא שבו להצבה קבועה במשרדיהם באנקרה, אלא טסים לתקופות קצרות וחוזרים ארצה.
כפי שפורסם בגלובס לפני כשבועיים, עוד בטרם הצעדים החריפים בתחום הסחר נגד ישראל, אנקרה פנתה לישראל כדי שזו תשיב את השגרירים לטורקיה. הם לא ציינו אם בכוונתם בהכרח לשגרירה אירית ליליאן שנמצאת בימים אלה בישראל. בירושלים סירבו, והטורקים איימו כי יורידו את דרג היחסים. לאחר מכן טורקיה הכריזה על הפסקת הסחר עם ישראל עד תום המלחמה ברצועת עזה. ישראל נעתרה במידה מסויימת, והדיפלומטים הישראלים מדלגים בין ישראל לבין טורקיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.