קבוצת הביטוח הפניקס הציגה ברבעון הראשון לשנת 2024 רווח כולל של כ-284 מיליון שקל, המשקף תשואה להון לבעלי המניות של 11.2%. זאת בהשוואה לרווח של 81 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד ותשואה של כ-3.3%.
הרווח מפעילויות הליבה - (ללא השפעות לא תפעוליות, כולל שוק ההון מעל ומתחת לתשואה ריאלית של 3%, השפעת הריבית, והשפעות מיוחדות), גדל והסתכם ברבעון הראשון לשנת 2024 לסך של כ-322 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של כ-301 מיליון שקל ברבעון מקביל אשתקד. כידוע, פעילות הליבה של חברות הביטוח מתחלקת לשניים - ביטוח מחד וניהול נכסים מנגד, כאשר בהפניקס כוללים יחד עם ניהול הנכסים גם את תחום האשראי בו פועלת החברה בעיקר באמצעות גמא. דוחות הקבוצה מגלים כי רווח הליבה מביטוח הסתכם ב-193 מיליון שקל לעומת 201 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, ורווח הליבה מניהול נכסים ואשראי הסתכם ב-129 מיליון שקל לעומת 100 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הביטוח הכללי רווחי, הבריאות והחיים פחות
באשר לפעילות הביטוח, עיקר הגידול נובע משיפור ברווח החיתומי בענף רכב רכוש וענפי רכוש אחרים בקיזוז ירידה ברווחיות בענפי חבויות אחרים, וכן מרכב חובה ומשיפור בהכנסות מהשקעות. כזכור, כל חברות הביטוח נמצאות כבר יותר משנה בתהליך של העלאת תעריפים בביטוחי הרכב (עלייה של 64% בממוצע בתוך שנה על פי מדד Wobi) ובשוק מאמינים כי התעריפים, שעלו בין היתר בשל מכת הגנבות אחריה אנחנו בגלובס עוקבים מקרוב, הגיעו לנקודת איזון.
מנגד, בביטוחי הבריאות והחיים נרשמו הפסדים, כתוצאה מהשפעות הריבית הגבוהה. על אף יציבות ברווח החיתומי, ההפסד הכולל לפני מס ברבעון הראשון של 2024 בביטוחי הבריאות הסתכם ל-62 מיליון שקל, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 150 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הירידה ברווח נבעה מהשפעת ירידת הריבית של בנק ישראל בחודש ינואר על העתודות כתוצאה מירידה בפרמיית אי הנזילות (פרמיה שגובה הגוף המוסדי על כך שהוא מחזיק בנכסים לטווח ארוך למקרה שיצטרך למכור אותם במהרה), בהשוואה לתקופה מקבילה.
ביטוח חיים וחיסכון הסתכם ההפסד הכולל לפני מס ברבעון הראשון של 2024 ל-83 מיליון שקל, וזאת בהשוואה להפסד כולל לפני מס בסך 77 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, על אף גידול ברווח החיתומי ומירידה נמוכה יותר בהכנסות מהשקעות ביחס לתקופה מקבילה אשתקד וזאת בשל השפעה שלילית של השינוי בעקום הריבית ופרמיית אי נזילות.
מיזוג קרנות הנאמנות של פסגות העלה ב-22 מיליארד שקל את הנכסים
דוחות הפניקס מגלים כי סכום הנכסים המנוהלים בקבוצה גדל והסתכם בסוף הרבעון הראשון בסך של 472 מיליארד שקל. זאת כתוצאה מתשואות חיוביות בשוקי ההון במהלך הרבעון וגם לאחר רכישת פעילות ניהול קרנות מסורתיות מפסגות שהושלמה בחודש מרץ, בסך של כ-22 מיליארד שקל. מגזר שירותים פיננסיים (בית ההשקעות ולקוחות כשירים), אליו משתייכות קרנות הנאמנות, תרם לרווח 72 מיליון שקל לעומת 51 מיליון ברבעון המקביל.
עולם הגמל והפנסיה תרם לרווח הרווח הכולל לפני מס 31 מיליון שקל, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 20 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
עולם סוכנויות הביטוח שבבעלות הפניקס, אליו מחפשת החברה להכניס שותפים על פי שווי של כמיליארד דולר, תרום ברבעון הראשון רווח כולל לפני מס של 72 מיליון שקל, וזאת בהשוואה לרווח כולל לפני מס בסך 73 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. האשראי, תחת הפניקס גמא, תרם 31 מיליון שקל לרווח, לעומת 28 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
רועי ויינברגר