זורלו הטורקית מתכננת למכור את החזקותיה בתחנת הכוח דוראד

"אנחנו ממשיכים במאמצינו למכור את מניותינו בדוראד בהקדם האפשרי", נמסר מחברת זורלו הטורקית • התאגיד נתון לביקורת חריפה בטורקיה, משום שתחנת הכוח דוראד מוכרת אנרגיה לצה"ל • "מקווים כי ההאשמות שמופנות נגד חברתנו יופנו בהיגיון. בדומה לכל מדינתנו, אנחנו עצובים מאוד מהסבל של אזרחים חפים מפשע", הודיעו בחברה

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן
תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

חברת זורלו הטורקית, שמחזיקה ב־25% מהבעלות בתחנת הכוח דוראד, הודיעה שלשום (שבת) על כוונתה למכור את החזקותיה בתחנת הכוח. "אנחנו ממשיכים במאמצינו למכור את מניותינו בדוראד בהקדם האפשרי, תוך התחשבות במשקיעינו ובבעלי העניין", נמסר מהחברה.

בצל המלחמה והאמברגו: החברה הטורקית שמוכרת החזקות בישראל
זינוק של אלפי אחוזים ביבוא ליו"ש ועזה: הפטנט שעוקף את החרם הטורקי 
הנפט הזורם מאזרבייג'ן: מנוף הלחץ שארדואן טרם השתמש בו 

זורלו מצויה בסיטואציה לא נוחה, משום שתחנת הכוח דוראד מוכרת אנרגיה לצה"ל, בתקופה שהמדיניות האנטי־ישראלית של הנשיא רג'פ טאייפ ארדואן הגיעה לשיא. "במשך 30 שנה החברה שלנו פועלת בטורקיה ותורמת לתוכניות הפיתוח הכלכליות והחברתיות של המדינה", הגיבו בזורלו. "אנחנו מקווים כי ההאשמות שמופנות נגד חברתנו יופנו בהיגיון. בדומה לכל מדינתנו, אנחנו עצובים מאוד מהסבל של אזרחים חפים מפשע, ומייחלים לשלום".

תחנת הכוח דוראד, שממוקמת במתחם קצא"א בדרום אשקלון, היא תחנת כוח פרטית שפועלת כעשור ובעלת כושר יצור של כ־860 מגה־ואט. כעת עומדת על הפרק התוכנית להרחבתה עם תוכנית דוראד 2, עם הספק של 650 מגה־וואט, שזורלו לא צפויה להוות חלק ממנו.

המכירה של ההחזקות בדוראד מיועדת להתבצע כחודשיים וחצי לאחר שאדלטק חתמה על הסכם לרכישת מלוא החזקותיה של זורלו באזוטק אלקטריק, החברה המשותפת שבאמצעותה מחזיקות אדלטק וזורלו בתחנות הכוח אשדוד אנרגיה ורמת נגב אנרגיה. הן בעלות רישיונות ייצור בקו-גנרציה, וכושר ייצור חשמל מצרפי של 190 מגה וואט, יחד עם שירותי תעשייה נלווים המסופקים למפעלים בסביבתן. עד אותו הסכם החזיקו אדלטק וזורלו באזוטק אלקטריק ב-57.85% ו-42.15% בהתאמה.

לפי הודעת זורלו לבורסה הטורקית, סכום התמורה הכולל שקיבלה עבור מכירת זכויותיה באזוטק אלקטריק הוא כ-127 מיליון שקל. כבר במאי הסביר מנכ"ל זורלו אנרגיה, סינן אק, כי "כחברה גלובלית, המחזיקה בהשקעות באזורים שונים ברחבי העולם, יש לנו גם תחנות כוח גז טבעי בישראל. בהתאם לאסטרטגיה שלנו - של השקעה במקורות אנרגיה מתחדשים במקביל לצרכים המשתנים של עולמנו - אנו פועלים מזה זמן כדי למכור את פעילות הגז שלנו. וזאת, מבלי לפגוע במשקיעים שלנו".