התעשייה האווירית מציגה: רבעון שיא ברווחים ובצבר ההזמנות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • דלתא הציגה תוצאות מעולות והמניה מזנקת בכ-10% • גם מקס סטוק מסכמת רבעון חזק עם גידול נאה בשורת ההכנסות והרווחים • איי.סי.אל עקפה את צפי האנליסטים ומעלה תחזיות, המניה זינקה • הפעלת נכסים חדשים שנרכשו וכאלה שהקמתם הושלמה סידרו לריט 1 רבעון טוב • רבעון שיא רווחים ובצבר ההזמנות לתעשייה האווירית, בצל המלחמה, שיעור המכירות בישראל גדל

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
העדכונים החשובים
18:34
התעשייה האווירית מציגה: רבעון שיא רווחים ובצבר ההזמנות

בצל מלחמת חרבות ברזל, נתח המכירות לייצוא בחציון הראשון של שנת 2024 ירד ל-67% בהשוואה לכ־73% ברבעון המקביל אשתקד

התעשייה האווירית  פרסמה היום (ד') את דוחותיה לסיכום המחצית הראשונה של 2024, שאותה הם מסיימים עם שיא רווחים (רווח נקי של 283 מיליון דולר, בהשוואה ל־180 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד) ובצבר ההזמנות (22.2 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-17.7 מיליארד דולר בסוף שנת 2023).

בד בבד, הוצאות המחקר והפיתוח העצמי בחציון הראשון של שנת 2024 עלו לכ־131 מיליון דולר, בהשוואה לכ-109 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד (המהווים כ-4.6% וכ-4.3% מהמכירות, בהתאמה). כמו כן, חל גידול של כ־37% ב-EBITDA בחציון הראשון של שנת 2024 לכ־451 מיליון דולר, בהשוואה לכ-329 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

בצל מלחמת חרבות ברזל, נתח המכירות לייצוא בחציון הראשון של שנת 2024 עמד על כ־67%, והסתכם בכ־1.9 מיליארד דולר (כ־940 מיליון דולר, המהווים כ־33% מהמכירות נמכרו בישראל) בהשוואה לכ־73% שהסתכמו לכ־1.85 מיליארד דולר לייצוא וכ־690 מיליון דולר המהווים כ־27% מהמכירות נמכרו בישראל, בתקופה המקבילה אשתקד. 

דין אלמס

18:35
הפעלת נכסים חדשים שנרכשו וכאלה שהקמתם הושלמה סידרו לריט 1 רבעון טוב
בעקבות התוצאות החברה העלתה את תחזיותיה לשנת 2024 וכעת היא צופה כי ה-NOI השנתי יעמוד בטווח של 469-474 מיליון שקל

ריט 1 , קרן ההשקעות בנדל"ן שמשקיעה בנדל"ן מניב כמו משרדים, מסחר תעשייה, לוגיסטיקה, בתי חולים סיעודיים, חניונים ומלונאות, בניהולו של שמוליק רופא, מציגה דוחות טובים מבחינתה כאשר המדדים התפעוליים מציגים שיפור ואף מעלה תחזיות לשנה כולה. בעקבות כך מניית החברה עלתה היום ביותר מ-2% בבורסה המקומית לשווי של 2.92 מיליארד שקל.

כך, החברה מדווחת כי ברבעון השני ההכנסה התפעולית הנקייה (NOI) מנכסים זהים עלו ב-3.4%. ה-NOI שכולל נכסים חדשים עלה ב-13% והסתכם ב-119 מיליון שקל. הרווח התזרימי-תפעולי (FFO) עלה בכמעט 14% והסתכם ב-84 מיליון שקל, זאת בעיקר על רקע הפעלת "נכסים חדשים שנרכשו וכאלה שהקמתם הושלמה בתקופה, זאת למרות השפעת פינויים של השטחים המצויים בתהליך שיפוץ והשבחה במתחם אינפיניטי פארק ברעננה".

בעקבות התוצאות החברה העלתה את תחזיותיה לשנת 2024 וכעת היא צופה כי ה-NOI השנתי יעמוד בטווח של 469-474 מיליון שקל, לעומת תחזית קודמת של 452-462 מיליון שקל. גם תחזית ה-FFO עלתה וזה צפוי לעמוד על 324-329 מיליון שקל, לעומת 303-313 מיליון שקל בתחזית הקודמת. אם החברה תעמוד בתחזיות הללו היא תציג גידול של 12% בשנה לעומת תוצאות שנת 2023.

מנגד, הרווח הנקי לבעלי המניות צלל ביותר מ-50% והסתכם ב-39 מיליון שקל. הירידה הושפעה לדברי החברה מכך ש"ברבעון השני של שנת 2024 הכירה החברה ברווחי שיערוך של נדל"ן להשקעה, נטו, של 21 מיליון שקל, בהשוואה ל-68 מיליון שקל אשתקד".

שמוליק רופא, מנכ"ל ריט 1: "אנו צפויים לסיים בחציון הראשון של שנת 2025 את הקמתו של נכס הלוגיסטיקה בבית שמש, בהמשך להשלמתו של נכס הלוגיסטיקה בהר טוב באוגוסט אשתקד. אנו פועלים גם להמשך השיווק וההשבחה של פארק התעסוקה אינפיניטי ברעננה". 

נתנאל אריאל

18:24
איי.סי.אל עקפה את צפי האנליסטים ומעלה תחזיות; המניה זינקה ב-5.5% לשווי של כ-20 מיליארד שקל
רביב צולר מנכ"ל החברה: "אנו נשארים זהירים באשר לציפיות בטווח הקצר עבור חלק משווקי-הקצה, בהם ענפי האלקטרוניקה, דיור ובינוי ומזון"

איי.סי.אל , חברת האשלג והמינרלים, מציגה דוחות טובים לרבעון השני של שנת 2024 כשהיא עוקפת את צפי האנליסטים וגם מעלה תחזיות לשנה כולה. בעקבות כך מניית החברה טיפסה היום ב-5.5% בבורסה בת"א לשווי של כמעט 20 מיליארד שקל, אך עדיין נמוך ב-50% מזה שרשמה בשיא הזינוק במחירים בתחילת שנת 2022.

כך, החברה סיימה את הרבעון עם רווח מתואם של 10 סנט למניה על הכנסות של 1.75 מיליארד דולר, נמוך אמנם ב-23% וב-6.2% בהתאמה מאשר ברבעון המקביל בשנה שעברה אך מעל צפי האנליסטים. אלה ציפו לראות רווח מתואם של 8 סנט על הכנסות של 1.7 מיליארד דולר.

נקודה חיובית משמעותית נוספת בדוחות החברה היא העלאת התחזית לשנת 2024 בסכום של 100 מיליון דולר וצופה כעת שה-EBITDA המתואם יהיה בטווח של 0.8 עד מיליארד דולר, אל מול תחזית קודמת של 0.7 עד 0.9 מיליון דולר, וזאת "ללא שינוי בכמויות המכירה במגזר האשלג".

רביב צולר, נשיא ומנכ"ל איי.סי.אל ציין כי החברה "מציגה שיפור ב-EBITDA זה הרבעון השלישי ברציפות. המשכנו ביצירת מומנטום, תוך התמקדות בתחומים המצויים בשליטתנו, לרבות השקת פתרונות חדשניים והמשך חיסכון והתייעלות, לצד ניהול הסיכונים הנובעים מחוסר הוודאות הגיאופוליטי. כל שלושת מגזרי המוצרים המיוחדים שלנו צמחו בהשוואה לרבעון השני אשתקד, ותרמו לעלייה ברווחיות לעומת הרבעון הקודם. עקפנו את התוכניות שלנו למחצית הראשונה של השנה, אך אנו נשארים זהירים באשר לציפיות בטווח הקצר עבור חלק משווקי-הקצה שלנו, בהם ענפי האלקטרוניקה, דיור ובינוי ומזון". 

נתנאל אריאל

14:03
הרווח הנקי של דלתא מותגים זינק בכ-70%, המניה טסה ב-10%
גם ההכנסות של דלתא רשמו גידול בהשוואה לרבעון המקביל והסתכמו בכ-262 מיליון שקל. הרווח התפעולי ברבעון השני צמח ב-68% והסתכם בכ-48 מיליון שקל

חברת ההלבשה דלתא מותגים  מציגה זינוק של יותר מ-70% ברווח הנקי ברבעון השני של השנה וצמיחה של כ-36% בהכנסות, בעקבות גידול במכירות החנויות הזהות ואתרי האונליין של מותגי החברה וכן מהתחלת הפעילות של ויקטוריה סיקרט ו- Bath & Body Works - הרשתות הבינלאומיות שדלתא השיקה בישראל באפריל השנה.

הרווח הנקי הסתכם בכ-34.4 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של כ-20.1 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת. ההכנסות הסתכמו בכ-262 מיליון שקל, לעומת כ-193 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה, ההכנסות גדלו בכ-26%, והסתכמו בכ-522 מיליון שקל, לעומת 414 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2023.

דלתא מותגים מפעילה מגוון רחב של מותגי הלבשה, ביניהם דלתא (174 סניפים), FIX (31 סניפים) ופנטה ריי (6 סניפים), מותג מוצרי ספורט ויוגה שהשיקה ב-2022. באפריל האחרון כאמור פתחה בישראל ארבע חנויות של ויקטוריה סיקרט, ו-5 סניפים של Works Body & Bath , ואתר אונליין לכל אחד מהמותגים, שהשקת שניהם התעכבה במספר חודשים בעקבות המלחמה. המכירות בחנויות זהות של כלל המותגים כולל אתרי האונליין גדלו במחצית הראשונה בשיעור של כמעט 21%. המכירות רק בחמשת אתרי האינטרנט גדלו בכ-25% ועמדו על כ-70 מיליון שקל - יותר מ-13% מסך ההכנסות - לעומת כ-55 מיליון שקל.

הרווח התפעולי ברבעון השני צמח ב-68% והסתכם בכ-48 מיליון שקל לעומת כ-28 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2023. שיעורו מההכנסות עמד על כ-18.3% לעומת כ-14.8% ברבעון המקביל בשנה הקודמת.

נזכיר כי הניסיון של דלתא לרכוש את גולף בשנה שעברה לא יצא לפועל, אחרי שהמשא-ומתן בין השתיים הסתיים מכיוון שלא הצליחו להגיע להסכמה בנוגע לתנאי העסקה, ובהם ככל הידוע סכום הרכישה הסופי וכוונתה של דלתא ישראל למכור חלק מפעילותה הנוכחית של גולף כחלק ממהלך הרכישה (הרשתות פולגת ואינטימה). בנטרול הוצאות עסקה לרכישת גולף שנכללו ברבעון השני אשתקד, הסתכם הרווח התפעולי ברבעון השני של 2023 בכ-30.1 מיליון שקל ושיעורו מההכנסות עמד על כ-15.6%. בחברה מסבירים את הגידול בעיקר כתוצאה מגידול משמעותי במכירות החברה בכל הערוצים, ומקיטון בשיעור הוצאות המכירה והשיווק.

בשנתיים הקרובות צפויות להיפתח 28 חנויות של המותג של Works Body & Bath , בהשקעה של כ-60 מיליון שקל. במהלך המלחמה כמעט כל חנויות החברה היו פתוחות, למעט שתי חנויות דלתא הממוקמות בצפון. המלחמה השפיעה גם על שרשראות האספקה בעקבות החות'ים, בעקבות התיקרות במחירי ההובלה הימית ועיכובי אספקה, אולם לאלו אין השפעה מהותית על התוצאות, לדברי החברה.

"תוצאות הרבעון השני מבטאות את מגמת הצמיחה החזקה של החברה, וזאת הודות לקידום מנועי הצמיחה והמשך הרחבת הפעילות של מותגי החברה ותמהיל המוצרים המגוון", אמרה ענת בוגנר מנכ"לית דלתא ישראל מותגים. "הגידול בהכנסות נובע בעיקרו מגידול של 22.6% במכירות החנויות הזהות של כלל המותגים כולל אתרי האונליין כאשר ברבעון השני ניכר גידול משמעותי בכל מדדי הרווח ובתזרים מפעילות שוטפת לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

"מתחילת השנה פתחנו 11 חנויות חדשות ובכוונתנו להמשיך להתרחב. במהלך חודש אפריל נפתחו בהצלחה מרובה 4 חנויות ראשונות בישראל למותג Victoria's Secret ו-5 חנויות ראשונות ואתר אונליין של מותג האווירה והטיפוח Bath & Body Works.

"פיתוח מותגי הקבוצה והרחבת הפעילות של כלל המותגים בהתאם לאסטרטגיית הצמיחה שלנו נושאים פרי. חוזקת המותגים שלנו לצד נאמנות הלקוחות עם מועדון לקוחות המונה כ-1.3 מיליון חברי מועדון והמשך יעילות תפעולית מעידים על יכולות צמיחה וביצועים מהגבוהים בענף. החברה בעלת איתנות פיננסית גבוהה המאפשרת לה להמשיך ולפתח את עסקיה ולחלק דיבידנד מיוחד, במקביל לבחינת אפשרויות למיזוגים ורכישות".

שירה ספיר

11:14
הרווח של מקס סטוק זינק בכ-55% הודות ליוקר המחיה
מקס סטוק מסכמת רבעון חזק עם גידול נאה בשורת ההכנסות. גם שורת הרווח הנקי גדלה בכ-55% וזאת הודות לעלייה בהיקפי הפעילות של החברה, השיפור ברווחיות התפעולית ומירידה בסך הוצאות המימון נטו

רשת חנויות הדיסקאונט מקס סטוק  מציגה צמיחה דו ספרתית ברבעון השני של השנה, בצל המלחמה ויוקר המחיה הגואה שמוביל עוד ועוד צרכנים לחפש מענה בחנויות הסטוק. ההכנסות צמחו בכ-25% לכ-317 מיליון שקל, בהשוואה לכ-253 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, צמיחה שנבעה בעיקר מפתיחת סניפים חדשים, עלייה במכירות בחנויות זהות בשיעור של כ-15%, מגידול במספר הלקוחות וגם לאור עיתוי חג הפסח, שהשנה חל ב-22 באפריל, בניגוד לשנת 2023 אז צוין ב-5 באפריל.

הרווח הנקי עלה בכ-55% לכ-25.8 מיליון שקל, בהשוואה לרווח נקי לבעלי המניות בסך של כ-16.6 מיליון שקל ברבעון השני ב-2023. בחברה מציינים כי העלייה ברווח הנקי מהעלייה בהיקפי הפעילות של החברה, מהשיפור ברווחיות התפעולית ומירידה בסך הוצאות המימון נטו.

הרווח התפעולי עלה בכ-44% לכ-44 מיליון שקל, בהשוואה לכ-31 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה ברווח התפעולי נבעה מהגידול בהיקפי הפעילות, מהשיפור האמור ברווחיות הגולמית ומירידה בשיעור הוצאות התפעול כאחוז מהמכר לאור גידול בהיקפי הפעילות. הרווחיות התפעולית עלתה ברבעון לכ-13.9%, בהשוואה לכ-12.1% ברבעון המקביל בשנה הקודמת. המניה קופצת הבוקר ביותר בכ-9%.

החברה מפעילה בישראל 64 סניפים, כולם פועלים בתקופת המלחמה מלבד סניף קרית שמונה. כמו כן בבעלותה שני סניפים בפורטוגל. עם זאת, ככל שהחברה מציגה צמיחה עקבית בישראל, בפורטוגל ככל הנראה המצב שונה, בין היתר בעקבות כניסת מתחרים לשוק הפורטוגלי.

נזכיר כי ב-2022 הקימה מקס סטוק חברה בפורטוגל יחד עם שותפה מקומית, שמקס סטוק מחזיקה ב-75% ממנה. נכון להיום, ההשקעה של מקס סטוק עומדת על כ-4.7 מיליון אירו, מתוך 5 מיליון אירו שאושרו כמימון ראשוני. התוצאות עד כה לא מצדיקות את ההשקעה, ומקס סטוק יחד עם שותפתה המקומית בוחנות הכנסת משקיע נוסף, מכירת חלק או את כל הפעילות או לסגור אותה לגמרי. בדוחות מצוין כי לאף אחת מהאפשרויות לא תהיה השפעה מהותית על מקס סטוק.

ביוני השיקה החברה מרלו"ג בשטח של כ-31 אלף מ"ר בקיבוץ שומריה שבדרום הארץ, לאחר שעד היום החברה פעלה באמצעות 3 מרלו"גים וספקים חיצוניים. בחברה מעריכים שההשקעה עבור ההתאמות הנדרשות במרלו"ג, לרבות אוטומציה, תסתכם בכ-30 מיליון שקל, מתוכם הושקעו עד כה כ-11 מיליון שקל, כאשר תקופת השכירות הראשונה היא 10 שנים.

כמו חברות אחרות, גם מקס סטוק חוותה קשיים בשרשראות האספקה מאז פרצה המלחמה ב-7 באוקטובר. בין היתר התייקרויות עלויות ההובלה הימית והתארכות המשלוחים בכ-21-30 ימים, שבמקס סטוק מציינים כי בעקבות אלו נלקח טווח ביטחון רחב בלוחות הזמנים, כך שהמכירות לא נפגעו. בדוחות מתייחסים גם להקפאת המסחר עם טורקיה, מה שאינו צפוי להשפיע באופן מהותי מכיוון שהיקף הייבוא מטורקיה אינו מהותי, ונמצאו חלופות לפריטים שכן מיובאים משם.

"אנו מסכמים את הרבעון השני של שנה עם האצה של התוצאות החזקות, לרבות צמיחה דו ספרתית בהכנסות וברווחים, כאשר אנו פועלים כל העת במטרה לספק לצרכן את הצעת הערך הטובה ביותר ולהמשיך להרחיב את פריסת הסניפים שלנו בישראל", אמר אורי מקס, מייסד ומנכ"ל מקס סטוק. "בתחילת חודש יוני פתחנו את המרלו"ג החדש שלנו, שצפוי לתמוך בצמיחת הפעילות של החברה ולתרום בעתיד לשיפור היעילות התפעולית. נמשיך לפעול לפיתוח והשבחה של הרשת, כאשר בראייה שלנו הצרכן תמיד במרכז. בתקופה מורכבת זו אנחנו ממשיכים להתפלל לחזרת כל חיילינו וחטופינו הביתה במהרה ובשלום ומאחלים לכל עם ישראל ימים של ביטחון ושקט".

רשת מקס סטוק, בניהולו של אורי מקס, הוקמה בשנת 2004 ועוסקת במסחר קמעונאי באמצעות הפעלת רשת חנויות דיסקאונט בישראל תחת השם " MAX - כאן קונים בכיף" ו"מיני מקס" למגוון רחב של מוצרים לבית במחירים אטרקטיביים ובפריסה ארצית. הרשת מפעילה כאמור 64 סניפים ברחבי הארץ (בבעלות ובזכיינות) ושני סניפים בפורטוגל.

שירה ספיר