דיור במחיר מופחת
הגרלה חוזרת של מחיר למשתכן בשדרות
ביקוש גבוה להגרלה חוזרת של תוכנית מחיר למשתכן בשדרות שנסגרה לאחרונה (27/8). להגרלה נרשמו 17.7 אלף זכאים, מתוכם 465 בני העיר, והם יתחרו על 42 דירות בהנחה - שהוצעה במרביתה עבור בני העיר.
● ביטול היטלי ההשבחה: המהלך הדרמטי שנבחן במשרד המשפטים ובמינהל התכנון
● יותר מ־7,000 דירות בתל אביב בבת־אחת: גל מכרזים שינסה להוריד את מחירי הנדל"ן
המחיר עבור 30 דירות בנות 3 חדרים בפרויקט לזוכים מתחיל ב-686.4 אלף שקל, ו-12 דירות בנות ארבעה חדרים יימכרו ב-833.64 אלף שקל. המחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק משום שמדובר במכרז שבו זכה היזם בדצמבר 2019. נוסף לכך, לזוכים ניתן מענק של אזורי עדיפות לאומית של 60 אלף שקל, המקנה הנחה נוספת.
לשם ההשוואה, באתר מדלן המחיר למ"ר בשדרות בממוצע בשוק החופש הוא 13.2 אלף שקל למ"ר ומחיר דירה ממוצעת הינו 1.49 מיליון שקל, כלומר ההגרלה הנוכחית מגלמת הנחה של כמיליון שקל על מחיר השוק.
בהגרלה חוזרת נוספת שנסגרה לאחרונה בקריית אונו, נרשמו 25,189 זכאים שיתחרו על דירה אחת בת 6 חדרים עם שתי חניות ומחסן, במחיר של החל מ-2.34 מיליון שקל. את הפרויקט בקריית אונו מקימה חברת אשדר, והוא כולל 189 דירות, מהן 146 בהנחה (רק אחת מהן עדיין לא נמכרה). על פי נתוני מדלן המחיר הממוצע בקריית אונו הוא 29.7 אלף שקל למ"ר ומחיר דירה ממוצעת הוא 3.2 מיליון שקל, כך שהזוכה בדירה יועל לרכוש את הדירה בהנחה של כמיליון שקל ואף יותר ממחיר השוק.
חוק המכר
קנס של כחצי מיליון שקל לחברה יזמית שהתחזתה לקבוצת רכישה
חברה יזמית מכרה שתי דירות בפרויקט ברחוב פרץ חיות בתל אביב, בלי לספק בטוחות בהתאם לחוק המכר - ונקנסה בחצי מיליון שקל.
הקנס הוטל בהליך מנהלי אשר ניהל ממונה חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון נגד חברת באוהיטה יזמות. בהודעת משרד השיכון ציינו כי במסגרת ההליך נדחו טענות החברה כי היא מארגנת קבוצת רכישה ולפיכך איננה כפופה להוראות חוק המכר.
במשרד הבינוי מדגישים כי לא כל פרויקט אשר מציג את עצמו כקבוצת רכישה, הוא אכן כזה. "המבחן לעניין זה איננו אופן הצגת הפרויקט וכותרות המסמכים, כי אם מערכת היחסים המשפטית שבין כלל הצדדים לפרויקט, כפי שהיא עולה מההסכם אשר נחתם בין הצדדים ופעילות המארגן וחברי הקבוצה בפועל. בהתאם לכך, ישנם מקרים בהם מי שמציג עצמו כמארגן של קבוצת רכישה יחשב כיזם המוכר דירות, כמשמעות מונח זה בחוק המכר, על כל המשתמע מכך", נכתב.
הממונה על חוק המכר פרט את הנסיבות שהכריעו כי החברה מכרה דירות כיזמית ולא כמארגנת קבוצת רכישה: "מבחן ה'מחיר הסופי' הינו מבחן מהותי בכל הקשור לעולם קבוצות הרכישה. בהקשר זה יש לציין כי רכיב הוודאות בנוגע למחיר, הקיים בכל עסקה יזמית, אינו יכול להתקיים בעסקה בשיטת קבוצת הרכישה".
מכרזים
פחות מ־3,000 שקל בממוצע לקרקע ליח"ד בבית שמש
מכרז מחיר מטרה של רשות מקרקעי ישראל בשכונת נווה שמיר בבית שמש שווק השבוע בהצלחה חלקית, ובמחירים נמוכים במיוחד. במכרז, עבור 720 יח"ד, שווקו בהצלחה רק 269 דירות (כ־37%). 720 היחידות במכרז הן למעשה "שאריות" של מכרז ענק בעיר, עבור 3,438 יחידות דיור, ששווק כמעט במלואו ביוני השנה. כעת נותרו עוד 451 דירות שככל הנראה ישווקו מחדש בהמשך.
הזוכות במגרשים ששווקו בהצלחה בסבב זה הן עמרם אברהם (שזכתה בשלושה מגרשים במכרז הקודם), י.ד ברזאני ויורודרייב נכסים ואחזקות. עמרם אברהם זכתה במגרש לבניית 78 דירות, בסכום נמוך במיוחד - כ־218 אלף שקל, המשקפים מחיר ממוצע של 2,804 שקל קרקע לכל יח"ד. הצעתה של עמרם אברהם על המגרש הייתה רק שלישית בגובהה, אך נבחרה כזוכה. מנגד, הן י.ד ברזאני והן ויורודרייב נכסים ואחזקות הציעו הצעות גבוהות ממחיר השומה, זאת למרות העובדה שהמכרז היה ללא מחיר מינימום.
יובל ניסני
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.