היועמ"שית נגד הממשלה: "ההחלטה שקיבלתם הופכת את השירות הציבורי לפוליטי"

בהרב-מיארה הבהירה לבג"ץ - החלטת הממשלה ששינתה את דרך מינוי נציב שירות המדינה אינה חוקית • היא הבהירה: "ייווצר מצב חדש לפיו ראש הממשלה יוכל לבחור בעצמו אדם שהוא חפץ במינוי לתפקיד"

היועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין
היועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, הבהירה לבג"ץ כי החלטת הממשלה ששינתה את דרך מינוי נציב שירות המדינה - אינה חוקית. "מדובר במהלך משמעותי של הפיכת השירות הציבורי-המקצועי לפוליטי", הזהירה היום (ו') היועמ"שית. 

ההסתדרות עתרה לבג"ץ נגד מינוי נציב שירות המדינה על-ידי נתניהו
עתירה לבג"ץ: לבטל את החלטת הממשלה למינוי נציב שירות המדינה על-ידי נתניהו
למרות התנגדות היועמ"שית: הממשלה אישרה את השינוי בבחירת נציב שירות המדינה

במסגרת החלטת הממשלה שהתקבלה בחודש שעבר, הוחלט כי נציב שירות המדינה הבא ימונה על-ידי הממשלה, וכי מינויו ייבדק באופן חד-פעמי על-ידי ועדה מייעצת שאת אחד החברים שלה תמנה הממשלה עצמה.

בתגובת היועמ"שית הובהר כי החלטת הממשלה יוצרת מצב חדש לפיו ראש הממשלה יוכל לבחור בעצמו אדם שהוא חפץ במינויו לתפקיד נציב שירות המדינה, שאינו חייב לעמוד בתנאי סף מקצועיים מינימליים של ניסיון, כישורים או התאמה לתפקיד. "מטעם זה ההחלטה, הסוטה מדרך מינוי הנציב בעבר, אינה חוקית", נכתב.

"האינטרס הציבורי פה כבד-משקל - להבטיח ולוודא שהמועמד שימונה לתפקיד זה יהא בכל הכישורים והניסיון לתפקיד, אך זה לא זכה להגנה בהחלטה שהתקבלה, ולא ניתן לאינטרס הציבורי משקל", נכתב בתגובה.

תפקידו של נציב שירות המדינה הוא למנוע מינויים או פיטורים לא ראויים בשירות הציבורי. "נציב שירות המדינה הוא שביכולתו לנווט ולעצב את פני שירות המדינה במשך שש שנות כהונתו", כתבה המדינה לבג"ץ. "קשה להפריז בחשיבות כובעו כשומר סף".

בהרב-מיארה הוסיפה בתגובתה כי יש מקום לתת צו ביניים שישהה את יישום החלטת הממשלה עד להכרעה בעתירות שהוגשו בנושא. ביום ראשון הקרוב מתכוונת הממשלה לדון בהארכת כהונתו של הנציב הנוכחי בשלושה חודשים, כפתרון זמני לכך שלא מונה נציב חדש.

הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12