אדלטק פנתה לביהמ"ש למנוע את קידום תחנת הכוח "דוראד 2"

אדלטק, שמחזיקה בכ־18.75% ממניות דוראד, ציינה בתביעה כי "לא ניתן לחייב בעל מניות בחברה פרטית להשקיע מהונו הפרטי, בעל־כורחו, בפרויקט שהוא אינו מעוניין בו" • הרחבת תחנת הכוח דוראד נמצאת על הפרק מאז החלטת הממשלה לאשר אותה ואת הקמת תחנת הכוח קסם במאי אשתקד • ההשקעה המוערכת בהרחבה מוערכת, לפי אדלטק, בכ־2 מיליארד שקל

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן
תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

חברת אדלטק, שמחזיקה בכ־18.75% ממניות דוראד, הגישה הבוקר (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה נגד חברת דוראד והשותפות שמחזיקות במניותיה, בדרישה למנוע ממנה להתקדם בתוכנית להרחבת תחנת הכוח. "לא ניתן לחייב בעל מניות בחברה פרטית להשקיע מהונו הפרטי, בעל־כורחו, בפרויקט שהוא אינו מעוניין בו, או לכפות עליו להשקיע משאבים ותשומות במשא-ומתן, בבדיקות היתכנות או מוכנות ובתכנון של פרויקט שהוא אינו מעוניין בו, ושאין ברצונו לקדם", נכתב בתביעה.

הרחבת תחנת הכוח דוראד נמצאת על הפרק מאז החלטת הממשלה לאשר אותה ואת הקמת תחנת הכוח קסם במאי אשתקד. תחנת הכוח דוראד בעלת הספק של כ־860 מגה־וואט, כשההשקעה המוערכת בהגדלתה בכ־650 מגה־וואט מוערכת, לפי אדלטק, בכ־2 מיליארד שקל. יתר השותפות בתחנת הכוח הן חברת שירותי תשתיות אילת אשקלון בע"מ (שתא"א) - 37.5%; "זורלו אנרגיה" הטורקית - 25%; ואת 18.75% הנוספים מחזיקות "אלומי לוזון תשתיות אנרגיה" מקבוצת לוזון ואלומיי אנרגיה נקייה.

אדלטק טוענת בכתב התביעה, שהוגש באמצעות עורכי הדין רון ברקמן, אלעד חן ואסף בן ציון ממשרד ברקמן ושות', כי "חרף בדיקות ההיתכנות (אשר נמשכות כבר 11 שנים), בשום שלב לא הוצגה בפני בעלי המניות בחברה תכנית עסקית המלמדת על היתכנות אופרטיבית או כדאיות כלכלית ביחס לפרויקט". 

"החלטה עוקפת" 

בתביעה גם נטען כי יתר בעלי המניות (לוזון-אלומיי ושתא"א) החליטו "לעקוף שלא כדין את הסעיף בתקנון החברה המחייב אישור של כל בעלי המניות", ולהמשיך לקדם את הפרויקט אך ורק בדירקטוריון החברה, שבו הם זוכים לרוב אוטומטי. וזאת, ברוב רגיל בדירקטוריון ולא פה־אחד. באופן הזה, טוענת אדלטק, התיימרו דירקטורים מטעם בעלי המניות האחרים בחברה לאשר הוצאת מיליוני שקלים נוספים על פרויקט דוראד 2 - חרף סירובן והתנגדותן הגלויה של אדלטק וזורלו. 

לפי אדלטק, "החברה קידמה באופן חסר בסיס הצעת החלטה העוקפת לחלוטין את הוראות התקנון ומתיימרת להקנות לדירקטוריון החברה שיקול־דעת מלא לקדם את פרויקט 'דוראד 2', לאשר תקציבים בלתי מוגבלים בגינו, ולהקצותם כראות עיניו, ללא כל צורך באישור האסיפה הכללית של החברה".

בסיכומו של דבר, אדלטק מבקשת מבית המשפט צו שמורה לחברה ולשותפות להימנע מביצוע כל פעולה הנוגעת לשינוי תחום הפעילות של דוראד, ובכלל זה פעולות תכנון והקמה של הרחבת דוראד, וכן אישור תקציבים לשם כך. בה בעת, מבקשת החברה מבית המשפט, בין השאר, להצהיר כי כל החלטה שתתקבל עד להחלטה בתביעה המוגשת על ידה - תהא מבוטלת. 

משתא"א נמסר בתגובה: "למדנו דרך אמצעי התקשורת כי אורי אדלסבורג, שמחזיק 18.75% מתחנת הכוח דוראד, עתר לבית המשפט בניסיון לפגוע בפיתוחה של תחנת הכוח שבה הוא שותף. אדלסבורג פועל בניגוד עניינים חריף, גם כבעל מניות בדוראד וגם בשים לב לאינטרס הציבורי והלאומי. מדובר בהמשך התנהלות בריונית של אדלסבורג ובניסיונותיו להעמיד את ענייניו האישיים לפני טובת החברה, ויש להתייחס לכל מעשיו ודבריו בעירבון מוגבל ובחשד. ככל שכתב העתירה יתקבל במשרדנו, נגיב כמובן בבית המשפט בחומרה ובתקיפות נגד הניסיון לפגוע בפיתוחה של תחנת הכוח דוראד, שהרחבתה המיידית נדרשת למשק החשמל בישראל".