יזמית ההייטק שעוזבת את תפקיד יו"ר רדקום לאחר כמעט 10 שנים

חלי (רחל) בן נון תפרוש בסוף השנה מראשות חברת הטכנולוגיה שצמחה בקבוצת רד בינת • החליפה בזמנו את מייסד החברה, זהר זיסאפל, בן זוגה שנפטר אשתקד

חלי בן נון - יו''ר חברת רדקום / צילום: יח''צ
חלי בן נון - יו''ר חברת רדקום / צילום: יח''צ

לאחר כ-13 שנים בדירקטוריון חברת רדקום, מתוכן 9 שנים כיו"רית פעילה, חלי (רחל) בן נון תפרוש בסוף השנה מהתפקיד. בן נון החליפה בעבר בתפקיד היו"ר את זהר זיסאפל, ממייסדי החברה (שנוסדה במסגרת קבוצת רד בינת) ומי שכיהן בתפקיד במשך כשלושה עשורים. היא הייתה בת זוגו של זיסאפל, שנפטר בשנה שעברה בגיל 74.

שני ילדיו של זהר זיסאפל קיבלו מניות בשווי 23 מיליון דולר 
רמי לוי ממנה את בתו יפית אטיאס למנכ"לית משותפת 

זיסאפל החזיק במניות רדקום שהועברו לשני ילדיו, ד"ר מיכאל וכליל זיסאפל - המחזיקים מניות ששוויין הנוכחי מגיע ל-10 מיליון דולר. רדקום מספקת לחברות תקשורת פתרונות בנוגע לתובנות על רשת התקשורת, והיא נסחרת לפי שווי של 151 מיליון דולר לאחר עלייה של כ-20% בשנה האחרונה.

בן נון (70) היא יזמית ובעלת ניסיון רב בתעשיית הטלקום. ב-1988 היא הייתה בין מייסדי חברת ציוד התקשורת אראל שהונפקה בהמשך בנאסד"ק, וכיהנה כמנכ"לית החברה. מאוחר יותר הקימה את אראלנט שנסחרה בבורסה בת"א, וניהלה אותה עד למכירתה. לאחר מכן ניהלה את חברת הקלינטק אורגניטק.

לפני שהצטרפה לדירקטוריון רדקום, היא הייתה יועצת חיצונית של החברה. באתר האינטרנט של רדקום נכתב עליה כי היא משקיעה ותומכת בסטארט-אפים וכן פועלת לקידום נשים בהייטק. אגב, בנה של בן נון הוא עופר בן נון, ממייסדי חברת ארגוס שפיתחה פתרון סייבר לרכב, ונמכרה ב-400 מיליון דולר. זיסאפל היה מהמשקיעים הראשונים בחברה.

תזוזות תכופות בצמרת

מי שיחליף את בן נון בתפקיד יו"ר דירקטוריון רדקום, בכפוף לאישור בחירתו מחדש כדירקטור באסיפת בעלי המניות, הוא סמי תותח, שהצטרף לדירקטוריון החברה לפני מספר חודשים. בעבר היה תותח בכיר באמדוקס, ובהמשך כיהן כשותף מנהל בקרן ויולה, וכדירקטור או יו"ר בחברות נוספות.

נכון להיום, רדקום מנוהלת על-ידי מנכ"ל זמני, חיליק איטמן, שנכנס לתפקיד לפני כחצי שנה. מוקדם יותר השנה הודיע המנכ"ל אייל הררי על פרישתו אחרי 4 שנים בתפקיד (עבר לתפקיד מנכ"ל חברת אלוט), ורדקום הודיעה על מינויו של גיא שמש כמנכ"ל במקומו. עם זאת, כעבור חודשיים שמש פרש מסיבות אישיות, והחברה הודיעה שאיטקין, שהיה מנהל התפעול בחברה שאליה הצטרף עוד בשנת 1997, יחליף אותו.

רדקום רשמה במחצית הראשונה של השנה הכנסות של 28.9 מיליון דולר, צמיחה של 19% לעומת התקופה המקבילה ב-2023, והרווח הנקי לפי כללי GAAP היה 2.5 מיליון דולר, לעומת 1.4 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הרווח הנקי Non-GAAP צמח ב-54% ל-6 מיליון דולר.

בן נון מסרה כי "אחרי כמעט עשור כיו"רית פעילה, אני מרגישה שזה הזמן הנכון עבורי להמשיך הלאה. אני גאה באבני הדרך המשמעותיות שהשגנו, כולל הרחבת בסיס הלקוחות שלנו שכולל כמה מספקיות התקשורת החדשניות ביותר בעולם".