על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
● "פיתחו יכולות חדשות": ארגוני הטרור באיו"ש הופכים למסוכנים יותר
1שרת החוץ הקנדית: נשק שלנו לא יגיע לעזה
"נשק מתוצרת קנדה ייאסר להגיע לרצועת עזה, אמרה שרת החוץ מלאני ג'ולי ביום שלישי", נכתב באתר החדשות CBC. "הערותיה מגיעות שבועות לאחר שארה"ב הכריזה על תוכניות לשלוח לישראל תחמושת מתוצרת קוויבק. זמן קצר לאחר הודעה זו, המחלקה לעניינים בילאומיים של קנדה (המנהלת את היחסים הדיפלומטיים והקונסולריים שלה) אמרה ל-Canadian Press כי היא "לא תדון בעניין מכירה צבאית זרה אפשרית". אבל "ביום שלישי באסיפת השדולה הליברלית בננאימו, קולומביה הבריטית, אמרה ג'ולי לכתבים שנשק מתוצרת קנדה לא יישלח לעזה. 'לא נשלח שום צורה של נשק או חלקי נשק לעזה, נקודה', אמרה ג'ולי. 'איך הם נשלחים ולאן הם נשלחים זה לא רלוונטי'.
נכתב כי "כחלק ממכירת נשק שהוצעה לאחרונה לישראל, מחלקת המדינה האמריקאית אישרה רכישת 50 אלף מחסניות מרגמה עתירות נפץ עם רכיבים מתוצרת קוויבק. היא מציבה את המכירה בעלות מקסימלית של 61.1 מיליון דולר, כ-83 מיליון דולר קנדי, כאשר המשלוחים אמורים להתחיל ב-2026. הודעה שפורסמה על ידי ארה"ב ב-13 באוגוסט מפרטת את "הקבלן הראשי" בתור General Dynamics Ordnance and Tactical Systems Inc, שבסיסה בעיירה רפנטיני, מזרחית למונטריאול.
מתוך CBC, מאת דיאן רוברטסון. לקריאת הכתבה המלאה.
2חוקרים מעריכים: המחאות באוניברסיטאות לא יפגעו בהשקעות בישראל
כפי שציפו רבים, המחאות בקמפוסים בארה"ב מתחדשות. "כששנה אקדמית חדשה יוצאת לדרך בארה"ב, סטודנטים וסגל נרתמו להפגנות פרו-פלסטיניות כמו אלו שהטרידו את הקמפוסים בארה"ב באביב על רקע מלחמת ישראל-חמאס המתמשכת", נכתב בפורן פוליסי. "פרויקט ההוראה, המחקר והמדיניות הבינלאומית (TRIP) במכון המחקר העולמי של וויליאם אנד מרי, בתמיכת תאגיד קרנגי בניו יורק, סקר לאחרונה חוקרי יחסים בינלאומיים במכללות ובאוניברסיטאות בארה"ב לגבי השקפותיהם על הסכסוך במזרח התיכון והפגנות סטודנטים בנושא".
נכתב כי "מומחי מדיניות החוץ שנשאלו בעיקר מסתייגים מהפעולות הצבאיות המתמשכות של ישראל בעזה ומאמינים שזו תהיה סוגיה מרכזית בבחירות הקרובות לנשיאות ארה"ב. עם זאת, חוקרי יחסים בינלאומיים מאמינים שהמחאות הללו לא יצליחו מאוד לגרום לאוניברסיטאות למשוך את השקעותיהן מחברות שמרוויחות מפעולות צבאיות ישראליות". צוין כי "החוקרים נמצאו מסתייגים באופן גורף מהתגובה הישראלית לפיגוע חמאס ב-7 באוקטובר 2023: כמעט 77% מסתייגים, לעומת פחות מ-17% שמאשרים את הפעולה הצבאית בעזה. הציבור האמריקאי קצת יותר מפולג אך עדיין מתנגד".
מתוך פורן פוליסי, מאת תומס קרונין, אירן אינטרנגר גרסיה בלנס, סוזן פטרסון, מייקל ג' טירני. לקריאת הכתבה המלאה.
3חיזבאללה מתכונן לתרחיש הגרוע ביותר
"ככל שהמלחמה מתקרבת ליום השנה הראשון לה, המצב בדרום נעשה אינטנסיבי יותר בשל המתחים הצבאיים והפוליטיים המוגברים", נכתב באל ג'מהורייה הלבנוני. "לאחר תגובת חיזבאללה לרצח המפקד הצבאי פואד שוכר ותגובת ישראל, נראה היה שהסיכון למלחמה רחבת היקף פחת. נראה כי המצב בחזית הלבנונית חזר לכללי ההתקשרות הרגילים שהיו לפני רצח שוכר". אך לאחרונה שוב איימו מנהיגי ישראל במתקפה גדולה על לבנון, והעלו שאלות האם מדובר רק בהפחדה שגרתית או בסימן למבצע צבאי אמיתי וגדול, נכתב. גורמים ישראלים יצאו בהצהרות נחרצות: ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לצבא ולכוחות הביטחון להיות מוכנים לשנות את המצב בצפון ולהבטיח שהתושבים בטוחים.
"כיצד מתמודד חיזבאללה עם העמדות הישראליות הללו, והאם הוא מתייחס אליהן ברצינות? למרות שההצהרות הישראליות האחרונות נשמעות כאילו יש התכוננות למלחמה, מקורבי חיזבאללה רואים בהן רק רעש חסר משמעות. הם מאמינים שהרטוריקה הישראלית מכוונת בעיקר להרגיע את המפונים בצפון שמרגישים מוזנחים וחושבים שממשלת נתניהו לא מתמקדת בבעיות שלהם. זה לא אומר שחיזבאללה לוקח את המצב בקלות. במקום זאת, הם מניחים שהם לא יכולים לסמוך על ישראל וחייבים להיות מוכנים תמיד לתרחיש הגרוע ביותר. לכן, חיזבאללה נשאר ערני ומוכן כאילו מלחמה בקנה מידה מלא עלולה להתחיל בכל יום, בהתחשב בכך שנתניהו וממשלתו עלולים לקבל החלטה פזיזה".
מתוך אל ג'מהורייה הלבנוני, מאת אימאד מרמל. לקריאת הכתבה המלאה.
4האם דנמרק תכיר במדינת פלסטין?
"מזכ"ל הליגה הערבית אחמד אבול גהייט קורא לדנמרק להכיר במדינת פלסטין", נכתב בערב ניוז הסעודי. אבול גהייט נפגש עם לארס לוק רסמוסן, שר החוץ של דנמרק, במטה המזכירות הכללית בקהיר. "גמאל רושדי, דובר המזכ"ל, אמר כי הפגישה בין השניים התמקדה בהגברת שיתוף הפעולה הבילטרלי בתחומי עניין משותפים. אבול גהייט הביע הערכה לעמדות התומכות של דנמרק בעניין הפלסטיני. הוא דיבר על ביטחונו בכך שדנמרק תמשיך למלא תפקיד בונה בקידום השלום, הביטחון והיציבות באזור הערבי".
נכתב כי "ראש הליגה הערבית דחק בדנמרק ללכת בעקבות כמה מדינות אירופיות שהכירו לאחרונה במדינת פלסטין העצמאית בגבולות ה-4 ביוני 1967, ובירתה מזרח ירושלים. הוא הדגיש כי הכרה כזו חיונית למימוש פתרון שתי המדינות. שר החוץ אישר מחדש את תמיכת ארצו בנושאים ודאגות ערביות והתווה את סדרי העדיפויות הנוכחיים של דנמרק במדיניות החוץ. הוא גם הדגיש את העניין הרב של ארצו בחיזוק היחסים עם מדינות ערב בכל המגזרים".
מתוך ערב ניוז הסעודי, מאת גוברן מוחמד. לקריאת הכתבה המלאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.