קרב השליטה על חברת כרטיסי האשראי ישראכרט מתחמם. כשבועיים אחרי שמנורה הגישה הצעה מחודשת להנהלת ישראכרט, מצטרפת גם חברת הביטוח הדיגיטלית ווישור גלובלטק , המנוהלת על־ידי ניצן צעיר הרים, עם הצעה משלה. במכתב שנשלח ליו"ר ישראכרט תמר יסעור ומנכ"ל החברה רן עוז, נכתב מטעם ווישור כי בהמשך לשיחות ראשוניות שנערכו בין הצדדים, "אנו מציעים לדירקטוריון ישראכרט, לטובת בעלי המניות של ישראכרט, לבחון במשותף גם אפשרות לקדם מהלך של יצירת גרעין שליטה בישראכרט". ההצעה תחומה בזמן לחודש ימים עד לאמצע אוקטובר, וישראכרט מוזמנת "להיכנס להליך מו"מ ממוקד ואינטנסיבי".
● ניתוח גלובס | האם מנורה יכולה לעשות בישרכארט את מה שהאחים אמיר עשו בשופרסל?
● ראיון | חברת הנדל"ן שזינקה ב-1,500% מהשפל: "לא אמכור מניות שלה"
● צמד האחים שמכרו חלק מעסקי הנדל"ן שלהם בישראל ביותר ממיליארד שקל
לפי הצעת ווישור, מדובר באפשרות בה תשקיע חברת הביטוח ובעלי השליטה בה סכום שיוביל להחזקה של 30% בישראכרט, המתנהלת כיום ללא גרעין שליטה. המהלך יכלול פנייה של הצדדים לקבל היתר שליטה לווישור בחברת האשראי.
יש לציין כי שווי השוק של ווישור עומד על כ-360 מיליון שקל, בעוד שישראכרט תפתח את שבוע המסחר לפי שווי של 2.7 מיליארד שקל. ההערכות הן שההצעה של מנורה מבטחים החזקות, ששווי השוק שלה עומד על 6.6 מיליארד שקל - ונמצאת בשלבי מו"מ בחדרי חדרים עם ישראכרט - תהיה גבוהה מ-3 מיליארד שקל. כך או כך, מדובר בסכומים הגבוהים בצורה משמעותית משווי השוק של ווישור.
בווישור מציינים כי השיחות הראשוניות, כדבריהם, כללו בחינה של שיתוף פעולה אסטרטגי בין הצדדים, קרי ווישור וגם חברת הביטוח איילון (שבשליטת ווישור). "במסגרת השיחות, החלו להיבחן דרכים שונות לפעילות משותפת, לרבות ברמה המבנית, הכוללות, בין היתר, אפשרות של השקעת ישראכרט בחברות הקבוצה או מי מהן, לצד השקעה של ווישור גלובלטק בישראכרט".
המגעים נועדו לקדם שיתוף פעולה בו תשתמש ישראכרט בטכנולוגיות של חברת הביטוח, "בשילוב יכולות ניהולויות ויזמיות מוכחות של צמיחה ורווחיות", כך נכתב במכתב מטעם ווישור. מה שטרף את הקלפים והוביל להגשת הצעה להשקעה וליצירת גרעין שליטה, היה הצעד שביצעה מנורה בסוף אוגוסט האחרון, "בין לבין, הובאה לידיעתנו פנייה שנעשתה במקביל לישראכרט, במטרה להיכנס למו"מ לרכישת גרעין השליטה", צוין במכתב.
בווישור סבורים שתהיה להם רוח גבית חיובית מהרגולציה
בניגוד להצעת מנורה האחרונה, שתכליתה הזרמת הון בתמורה להקצאת מניות, בווישור מציינים כי הם מציעים מתווים אלטרנטיביים, כלשונם, שיובילו אותה להחזקה בגרעין השליטה. "בין אם בדרך של הזרמת הון או ללא צורך בהזרמת הון לישראכרט, בהיקף הנגזר מגודלו של גרעין השליטה, לרבות באמצעות אפשרות מיזוג".
בדומה למנורה, גם בווישור סבורים שתהיה להם רוח גבית חיובית מהרגולציה. "נציין כי מניסיונות קודמים בשוק הישראלי, עולה כי עסקת השגת שליטה בחברת כרטיסי אשראי בידי קבוצת ביטוח גדולה צפויה להציב אתגרים לאישורה בידי רשות התחרות". עוד מוסיפים שם כי הם "מעריכים כי לווישור גלובלטק, בהיותה קבוצת ביטוח בעלת נתח שוק בינוני, המתמקדת בטכנולוגיה וחדשנות, ושאינה מחזיקה פעילות מתחרה בישראכרט, יש סיכוי טוב לצלוח אתגרים אלה ולקבל את כל האישורים הרגולטורים הנדרשים לצורך השלמת עסקה כזו, ברמת ודאות גבוהה ובלוח זמנים קצר יחסית".
בחברת הביטוח מוסיפים קריצה לבעלי המניות של ישראכרט, ורומזים להם שהמהלך יציף להם ערך במחירן. כך מצוין במכתב: "אנו בדעה כי המהלך העסקי המוצע על ידנו יאפשר להציף ערך לישראכרט ולבעלי המניות שלה ויאפשר להם לקבל תשואה משמעותית על השקעתם, תוך ניצול האפשרויות לסינרגיה בין תחומי הפעילות של הקבוצות, שתתאפשר, להבנתנו, במידה רבה יותר מאשר במקרה של התקשרות עם קבוצת ביטוח גדולה. לאור זאת, אנו רואים את הצעתנו כיוצרת תשתית לשיתוף פעולה אסטרטגי ולא כהשקעה פיננסית בלבד".
ווישור היא חברת ביטוח דיגיטלי שהוקמה ומנוהלת בידי ניצן צעיר הרים ואמיל ויינשל, שמחזיקים יחד בכ-39.4% ממניותיה. משקיעים חשובים נוספים בווישור הם בני הזוג צבי וענת ברק, להם נתח של-37.3% מהמניות. בשנת 2021, הפתיעה ווישור כאשר רכשה מידי משפחת רחמני את השליטה בחברת הביטוח הוותיקה איילון. בעסקה שילמה ווישור 448 מיליון שקל עבור 67.3% ממניות איילון - השוות כיום עשרות אחוזים פחות מכך. מוקדם יותר השנה, הגדילה את החזקותיה באיילון לכ-74% מההון בעסקת החלפת מניות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.