לאחר מירוץ צמוד במיוחד, הקבלן יגאל דמרי יכול לחייך כאשר בזכות הפעולות שביצעה החברה שלו בימים האחרונים, גיוס הון ממוסדיים ומכירת קרקע ברווח מרשים, הוא הצליח לגבור ברגע האחרון על חברת הביטוח מנורה מבטחים. על פי נתוני סמארטבול, תוכנה המספקת שינוי חיזויי מדדים בזמן אמת, חברת דמרי צפויה לעלות כעת למדד הדגל של הבורסה, ת"א 35, על חשבונה של חברת התשתיות אלקטרה בניהולו של איתמר דויטשר שתיפרד מהמדד ותעבור למדד השני - ת"א 90. הבורסה תפרסם על כך הודעה רשמית בעוד שבועיים והשינויים בפועל במדדים יתבצעו בסוף יום המחסר של ה־7 בנובמבר.
● הקבלן העשיר בישראל יצא למסע של עסקאות. ויש לו מטרה אחת
● "תקנו היום, אבל אל תסתכלו מחר מה קורה בשוק": המלצות ההשקעה של האנליסט הבכיר
עקפה ברגע האחרון את מנורה
דמרי זוכה בשדרוג למרות שבימים האחרונים מניית החברה נמצאת דווקא במגמה שלילית. שווי השוק הממוצע שלה בתשעת ימי המסחר הקובעים (1 באוקטובר עד היום, ה־15 בחודש) עומד על 6.68 מיליארד שקל לעומת 6.65 מיליארד של מנורה מבטחים. היום (שלישי) דמרי נחלשה ביותר מחצי אחוז ואילו מנגד מנורה התחזקה ב־2.5% אך זה לא הספיק לחברת הביטוח כדי לתפוס בחזרה את המקום הראשון בתחרות, שהיה כמעט מובטח לה עד לגיוס ההון האחרון של דמרי.
הצלע השלישית במירוץ, אלוני חץ, שצירפה אליה את איש העסקים אהרן פרנקל לאחרונה וזינקה בעקבות כך ב־10% נחלשה בימים האחרונים ומסיימת את המירוץ עם שווי שוק ממוצע של 6.43 מיליארד שקל, שלא יספיק לה כדי לחזור למדד הדגל של תל אביב.
עם זאת מדובר בשינוי שהוא בעיקר עבור יוקרה וסחירות ולא בהכרח מעיד על המניה. אמנם 70% מהמסחר בבורסה המקומית מתנהל סביב מניות מדד הדגל, (ו־22% סביב מניות מדד ת"א 90), אבל הכסף הפסיבי הולך למדד הרחב. לכן, המניה של דמרי דווקא צפויה לספוג יציאה של 76 מיליון שקל מהמסחר ואילו מנגד אלקטרה, שיורדת בדרגה, תזכה לביקושים של עוד 129 מיליון שקל. הסיבה: אחרי מדד ת"א 35 עוקבים 5.7 מיליארד שקל בקרנות פסיביות. בעוד אחרי ת"א 90 עוקבים 8.7 מיליארד. המדד שנהנה משני המדדים יחד - ת"א 125, נהנה כמובן גם מהכי הרבה ביקושים פסיביים עם 19.3 מיליארד שקל בקרנות עוקבות.
הניצחון הקטן של גב ים
מלבד אלקטרה, מי שעוד מצטרפות למדד ת"א 90 הן חברת הנדל"ן המניב גב ים, שעושה זאת אחרי שהחברה השולטת נכסים ובניין (מקבוצת דיסקונט השקעות) הפיצה מניות והגדילה בחודש שעבר את שיעור החזקות הציבור בה לקצת יותר מ־20%, השיעור המינימלי שהוא תנאי כדי להיכנס למדדים
גם חברת מנועי בית שמש תצטרף למדד וכך גם חברת הנדל"ן החדשה בבורסה עמרם אברהם, החברה הזרה ארגו פרופירטיז, פלרם, וחברת האחזקות מבטח שמיר. מי שיוצאת מהצד השני, ונדחות מחוץ למדד הן מניות איי.אי.אס, אודיוקודס, מיטרוניקס, בי-קום (החברה ששולטת בבזק), ומגדלי הים התיכון.
מניית נפטא יוצאת גם היא מהמדד אך זאת עקב הרצון של בעלי השליטה בה, משפחת מימון, למחוק אותה מהמסחר, לאחר ששיעור החזקות הציבור בה ירד ל-11.7% בלבד, בדרך למחיקה. מבחינת שווי השוק שלה היא הייתה נשארת בו.
מבין המניות היוצאות הייתה זו בי-קום שהייתה הקרובה ביותר להישאר במדד אך שווי השוק הממוצע שלה עומד על 1.22 מיליארד שקל, בעוד השווי של איסתא, שנמצאת במקום האחרון לפני יציאה מהמדד, עומד על 1.29 מיליארד שקל. למעט דמרי ואלקטרה, היוצאות והנכנסות ממדד ת"א 90 הן גם המניות שייצאו וייכנסו למדד ת"א 125.
מדדי הנדל"ן: דסק"ש, לוזון ואפי קפיטל בפנים
הפצת המניות בגב-ים גם משפיעה על כניסתה למדדי הנדל"ן - ת"א נדל"ן ות"א מניב ישראל. גם בעלת השליטה דסק"ש צפויה להיכנס כעת לשני המדדים הללו. החברות החדשות בבורסה: עמרם אברהם, אפי קפיטל, לוזון רונסון וקנדה גלובל (מבית ישראל קנדה של ברק רוזן ואסי טוכמאייר) - צפויות להיכנס גם הן למדד ת"א נדל"ן (כאשר עמרם אברהם, לוזון רונסון ואפי קפיטל ייכנסו גם למדד נוסף - ת"א בנייה).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.