הסקטור שצפוי לדחוף את ה-S&P 500 למעלה ברבעון האחרון לשנה

עפ"י הערכות, ברבעון האחרון של השנה רווחי מניות מדד S&P 500 יוכפלו ויעמדו על 12% • ברמת הסקטוריאלית, כ-6 מתוך 11 הסקטורים של המדד צפויים לדווח על צמיחה דו-ספרתית ברווחים • ומי הסקטור שצפוי להציג את הגידול הגבוה ביותר ברווחים?

  / אילוסטרציה: Shutterstock
  / אילוסטרציה: Shutterstock

עונת הדוחות לרבעון השלישי בוול סטריט מסתיימת בימים אלה כאשר 98% מחברות ממדד S&P 500 פרסמו את תוצאותיהן הכספיות. העונה הייתה טובה יחסית כאשר עד כה החברות דיווחו על צמיחה של 5.8% ברווחים, מעל ציפיות האנליסטים שבהתחלה עמדו אמנם על 8% אך בצל חשש מהאטה בכלכלה העולמית והתחזקות של הדולר, ירדו ל-5.3%.

ניתוח | המהפך של נובמבר והשאלה: האם תם עידן הקרנות הכספיות?
עוד 8 מיליארד דולר בשנה: הישראלי שהפך לשני בעושרו  

עם זאת, עבור הרבעון הרביעי של 2024, האנליסטים של Factset צופים כי קצב צמיחת הרווחים המשוער של מדד הדגל האמריקאי צפוי יותר מלהכפיל את עצמו ולעמוד על 12%. אם אכן התחזית תתממש, זה יסמן את קצב הצמיחה הגבוה ביותר ברווחים של חברות המדד מאז הרבעון הרביעי של 2021 (31.4%). 

הסקטור שצפוי להציג גידול של 40% ברווחים

על פי התחזיות, כשמונה מתוך 11 הסקטורים של מדד S&P 500 צפויים לדווח על צמיחה ברווחים ברבעון הרביעי של 2024 בהשוואה לתקופה המקבילה, כאשר שישה מתוכם אף צפויים לדווח על צמיחה דו-ספרתית ברווחים ברבעון: סקטור הפיננסים צפוי להציג גידול של 38.9%, סקטור התקשורת יניב גידול של 20.7%, סקטור הטכנולוגיה צפוי להציג גידול של 13.9%, סקטור השירותים יציג גידול של 12.9%, רווחי סקטור הבריאות צפויים לגדול ב-12.6% וסקטור הצריכה המחזורית צפוי להציג גידול של 12.5% ברווחים.

עידן דויטש, מנהל השקעות חו"ל, פעילים ניהול תיקי השקעות, מסביר כי הסיבה לתחזיות החיוביות של המגזר הפיננסי נתמכת בציפיות להקלות רגולטריות מהמדיניות של ממשל טראמפ אשר צפויה לתרום לרווחיות במגזר הבנקאי, וראיה לכך ניתן לראות בביצועי היתר שהניב הסקטור (תשואה של 8%) לעומת ה-S&P500 (תשואה של 4.6%) מאז ה-5 לנובמבר.

ב-Factset מציינים מספר חברות מהענף שצפויות להציג שיפור ניכר ברווח למניה ברבעון האחרון לשנה, ולהיות התורמות הגדולות ביותר לרווחי הסקטור: טרויסט פייננשל  , שצפויה להניב רווח למניה של 0.88 דולר לעומת הפסד של 3.85 דולר ברבעון המקביל, סיטיגרופ  שצפוי להציג רווח למניה של 1.21 דולר לעומת 1.16 דולר בתקופה המקבילה, בנק אוף אמריקה  שהרווח למניה שלו צפוי לעמוד על 78 סנט לעומת 35 סנט ברבעון הרביעי של 2023, ג'יי פי מורגן  עם תחזית לרווח למניה של 3.88 דולר לעומת 3.04 דולר ברבעון המקביל ווולס פארגו  שצפוי להציג רווח למניה של 1.33 דולר לעומת 86 סנט בתקופה המקבילה אשתקד. 

גם ניר ישעיה, מנכ"ל קבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), מסביר כי: "ארה"ב נותרת עוגן יציב בשווקים העולמיים, עם נתונים כלכליים חזקים וצפי למדיניות כלכלית תומכת מצד ממשל טראמפ. מדד PMI המשקף את מצבם של מגזרי השירותים והתעשייה בארה"ב, הגיע בנובמבר ל-55.3, הרמה הגבוהה ביותר מזה 31 חודשים. נתון זה משקף את איתנות הכלכלה האמריקאית ואת ציפיית השוק למימוש ההצהרות על הפחתת רגולציה וקיצוץ במיסים".

להערכתו, ההשלכות עבור המשקיעים הישראליים ברורות: "מניות אמריקאיות, במיוחד בתחומי השירותים הפיננסיים והטכנולוגיה, ממשיכות להיות מוקד השקעה משמעותי. שני הסקטורים נהנים מצמיחה חזקה ומהובלה עולמית בתחומיהם".

גם מניות השבבים והבריאות צפויות להציג גידול נאה ברווחים

ב-Factset מציינים כי מניות תעשיית השבבים צפויות להיות התורם השני בגודלו בצמיחת הרווחים של S&P 500 ברבעון הרביעי. על פי הערכות, הרווח למניה של אנבידיה  צפוי לעמוד על 84 סנט לעומת 52 סנט דולר ברבעון הקודם, הרווח למניה של מיקרון  צפוי לעמוד על 1.73 דולר לעומת 95 סנט בתקופה המקבילה אשתקד, וברודקום  צפויה להציג רווח למניה של 1.46 דולר לעומת 1.10 דולר ברבעון האחרון של 2023.

במקביל הם מציינים כי תעשיית התרופות צפויה להיות התורם השלישי בגודלו לצמיחת הרווחים עבור S&P 500 ברבעון האחרון של 2024 וציינו לטובה את מניות מרק , אלי לילי  ופייזר  שצפויות להיות התורמות העיקריות לצמיחת הרווחים של תעשיית התרופות ברבעון האחרון לשנה.