תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

החברה שמבטיחה להפוך בשר ליותר משתלם ואיכותי לצרכן באמצעות טכנולוגיית AI

סינורניס הישראלית פיתחה מערכת חכמה לניהול לולים • בחברה יודעים לספר כי כבר בשלב הפיילוט חסכה המערכת כ-15% בהוצאות התפעול של הלולים, והפחיתה את המחלות ותמותת העופות • "איכות ומחיר הבשר משתנים בהתאם לרווחת העופות בלול ובהתאם ליכולת של בעל הלול לתפעל ולפתור תקלות במהירות. החיישנים החכמים של המערכת שפיתחנו - יסייעו בכך" • לאחר חתימת הסכמים ראשונים והתעניינות בעולם, החברה מגייסת משקיעים כדי להתרחב ולספק עוד מערכות

צילום: באדיבות סינורניס
צילום: באדיבות סינורניס

הכתבה מטעם סינורניס

בשר עוף הוא מקור החלבון הנפוץ ביותר בעולם, אך תעשיית גידול בשר העופות נחשבת למיושנת מאוד. כיום ישנם חיישנים שיודעים למדוד מדדים מסוימים בלול, אך אין עדיין בנמצא מערכת שיודעת לנהל את רוב התקלות בלול בצורה אוטומטית, שתאפשר לחקלאי להתעסק בדברים אחרים או בניהול יעיל של מספר רב יותר של לולים.

הבעיה הזאת, עליה מצביעים בחברת סינורניס שפיתחה מערכת חכמה לניהול לולים, גורמת לעליית מחיר הבשר, ירידה באיכות שלו וירידה בכמות שלו. לצד העובדה שאוכלוסיית העולם הולכת וגדלה וזקוקה למזון רב יותר בכל יום, מדובר במצב שארגונים רבים בעולם היו שמחים לשנות.

דמיינו שאתם הולכים לסופר, וכל המוצרים המבוססים על בשר עופות זולים יותר ואיכותיים יותר. זהו מצב שניתן להגיע אליו ברגע שמערכות חכמות ינהלו לולים או יסייעו לתפעל ולפתור תקלות בזמן אמת. בסינורניס מדגישים כי מדובר בשוק של 378 מיליארד דולר בשנה, ואפילו שיפור של אחוז קטן יכול להיות דרמטי בו.

בחברה מסבירים כי המעבר לחקלאות מבוססת נתונים, מסייע בשיפור האיכות והמחיר של המזון בכל תחום. השימוש בחיישנים שמעבירים מידע מדויק ובבינה מלאכותית שיודעת לנתח את המידע, לעבד במהירות ולהגיב בזמן אמת, לתפעל תקלות ולפתור בעיות, עשוי, כאמור, להוזיל את מחיר הגידול ולשפר את איכות המזון. הוא גם מונע תמותה, איבוד יבול, מחלות ושלל בעיות נוספות בענף החקלאות והגידולים, הנוצרות כתוצאה ממהירות תגובה מאוחרת או היעדר התגובה בכלל.

הבעיות שעשויות להיווצר בלולים גורמות לעיכוב בגדילה ולאיבוד משקל העופות, תמותה וכאמור מחלות שפוגעות ביבול. לעיתים מדובר בכ-30% נזק בהכנסות. כך למשל, במקרים של הצטברות אמוניה, טמפרטורה גבוהה או נמוכה מדי שמציקה לעופות, רוחות חזקות והתחלה של מחלה שאפשר לנטרל אם שמים אליה לב בזמן. אולם על מנת להימנע מכל אלו ועוד - נדרשים תפעול מיידי ותשומת לב קבועה של החקלאי, שכידוע לא נמצא בלול 24/7 מן הסתם.

צילום: באדיבות סינורניס
 צילום: באדיבות סינורניס

פותרת 28 תקלות והמספר רק יעלה

חברת 'סינורניס' זיהתה את הבעיות הללו - ושמה לעצמה מטרה לספק פתרון טכנולוגי איכותי לתפעל בלולים בזמן אמת. נכון לעכשיו, המערכת של החברה יכולה להתריע ולפתור 28 תקלות והכמות, מבטיחים שם, רק תעלה.

בסינורניס מדווחים: כי לאחר פיילוט מוצלח בישראל שנעשה במשך שנתיים שבהן המערכת שופרה בהתאם לדרישות בשטח, נחתמו הסכמים מול חברת אינטגרציה מובילה בישראל בעלת עשרות לולי פטם, וקבוצה מובילה באפריקה כחלק מהתעניינות בחו"ל במוצר. החברה כבר קיבלה פנייה מחברת 'Poultry Equipment' הנחשבת לשחקנית עולמית מובילה בתחום הציוד לגידול עופות, שמעוניינת בשיווק והפצת המערכות של סינורניס. גם אוניברסיטת וכטינגן (Wageningen) ההולנדית, מהמובילות בעולם בתחום הטכנולוגיה לחקלאות, פנתה לסינורניס על מנת לשתף פעולה במחקר על המערכות. ישנה אפילו התעניינות ממדינות המבקשות להטמיע את המערכות בלולים שלהן על מנת לפתור בעיות תזונה.

כעת החברה מגייסת משקיעים דרך פלטפורמת אקזיטוואלי על מנת לייצר את המערכות הראשונות שיסופקו, להקים מערך שיווק בינלאומי ולהמשיך לפתח ולשפר את הטכנולוגיה. בסינורניס מציינים כי "רק בישראל מדובר בפוטנציאל חיסכון של 600 מיליון שקלים לענף הלול".

את החברה מובילים אנשי טכנולוגיה מנוסים לצד וטרינרים ואנשי עסקים בעלי ניסיון רב בהחדרת טכנולוגיות לשוק; ולדברי אנשיה, השילוב בין הצד העסקי, הווטרינרי והטכנולוגי עובד מיטבית ועשוי לתת תקווה לבשר משתלם ובריא כבר בזמן הקרוב.

לפרטים נוספים על ההשקעה בחברה כנסו לקישור המצורף>>

*פרסום זה נועד למטרות שיווקיות בלבד, ואין בו משום יעוץ ו/או הצעה ו/או הזמנה לבצע השקעה או רכישה כלשהי ו/או משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.