שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 

אלעד מערכות קיצצה את השווי ל-300 מיליון שקל וצפויה להשלים אל ההנפקה בתל אביב

חברת התוכנה בניהולו של דגן הלוי תכננה לגייס 120 מיליון שקל לפי שווי של 350 מיליון שקל (לפני הכסף), אך לאחר לחץ המוסדיים קיצצה את השווי וגם את היקף הגיוס

דגן הלוי. מנכ''ל אלעד מערכות / צילום: יח''צ
דגן הלוי. מנכ''ל אלעד מערכות / צילום: יח''צ

חברת התוכנה אלעד מערכות השלימה הערב (א') את השלב המוסדי בהנפקת המניות הראשונית (IPO) בבורסה בתל אביב. החברה תכננה לגייס בהצעה לא אחידה 120 מיליון שקל לפי שווי של 470 מיליון שקל (אחרי הכסף), אך החליטה להקטין את סכום הגיוס, לצד קיצוץ בשווי המתוכנן בהנפקה. זאת בין היתר לנוכח לחצים שהערימו הגופים המוסדיים לאורך הרוד-שואו (כפי שנחשף בגלובס לפני מספר שבועות). 

בית ההשקעות שהיה כוכב התשואות של 2024 עושה זאת שוב גם בינואר
ניתוח | המוסדיים כבר מצביעים ברגליים: המדד שמפתיע עם ביצועים חזקים 

אלעד מערכות צפויה לגייס בשלב המוסדי 70 מיליון שקל, לפי שווי של 300 מיליון שקל (לפני הכסף), והיא צפויה לגייס עוד 10 מיליון שקל בשלב הציבורי - כך שסך כל הגיוס צפוי לעמוד על 80 מיליון. מדובר ב-IPO הראשון בבורסה השנה. זאת לאחר שמספר חברות אג"ח (שכבר היו תאגידים מדווחים לבורסה) גייסו גם מניות. את ההנפקה הובילו לאומי פרטנרס ואי.בי.אי חיתום.

אלעד מערכות פועלת בעיקר בתחום אספקת שירותים בתחום התוכנה כמו מערכות לניהול קשרי לקוחות (CRM), דאטה, דיגיטל ו"עיצוב וחווית משתמש ושירותי פיתוח בתחום הדיגיטל, וכן פעילות של הכשרות וקורסים מקצועיים בתחומי העיצוב וה-UI/UX". החברה נקלעה בשנה החולפת לסערה על רקע תקלות במערכת ניהול התיקים הרפואיים "קמיליון" שפיתחה.

החברה מנוהלת ע"י דגן הלוי, שמונה לתפקידו בשנת 2019 והיו"ר שלה הוא אדיב ברוך שמונה לתפקיד בתחילת 2024, והחליף בכך את הבעלים יואש טרוקמן. טרוקמן ממשיך לשמש כדירקטור בחברה, יחד עם אלעד טירן. עוד מכהנים בדירקטוריון דורון ספיר, יו"ר חברת האשראי החוץ בנקאי מיכמן וגם פרופ' הדס גלנדר, שותפה בפירמת רואי החשבון EY. לאחר השלמת ההנפקה צפויים המייסדים של החברה, יואש טרוקמן ואלעד טירן, להחזיק ב-39.2% מהון המניות שלה כל אחד.

לדברי החברה, יש לה יותר מ-500 לקוחות, כאשר כמחצית מהכנסותיה (48%) הן כתוצאה מהתקשרות מול משרדי הממשלה והסקטור הציבורי, כולל 19 משרדי ממשלה, 32 חברות ממשלתיות ו-6 אוניברסיטאות. 25% מהכנסות אלעד מערכות מגיעים מתחומי התשתיות והמסחר (חברות מזון, הייטק ותקשורת).