בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב הכיר היום (ב') בארגון העובדים הפנימי שהוקם בחברת נוקיה ישראל כארגון עובדים. זאת על אף שההסתדרות הכללית ביקשה מבית הדין לקבוע כי לא מדובר בארגון עובדים אותנטי, ולכן הוא אינו יכול לייצג את עובדי החברה.
● למי שייכים מענקי המילואים? המחלוקת שמפצלת משפחות וגם את בתי המשפט
● 3 פסקי דין בשבוע | בית המשפט הכריע: מתי שכנים יכולים להתנגד לבניית מרפסת?
לדברי השופטים, "בנסיבות שלפנינו התרשמנו בבירור כי עובדי נוקיה מעדיפים להתאגד בדרך של איגוד עובדים פנימי. הארגון שלפנינו הוא ארגון עצמאי מכל תלות בהנהלה. חבריו החליטו להקים יש מאין ארגון עובדים, במענה לצורך שקם מבין שורות עובדי החברה, ואליו הם התוודעו רק בעקבות ניסיונות ההתאגדות על-ידי ההסתדרות. התרשמנו מרצינותם של חברי הארגון ומכוונותיהם הענייניות, כמו גם מנחישותם להמשיך ולפעול בדרך שהתוו לעצמם. אנו סבורים כי יש מקום לכבד את רצונם של עובדי נוקיה להתאגד במסגרת הארגון".
● לקריאת פסק הדין המלא
כ-150 עובדים ומאבק של שנה
נוקיה ישראל היא חברה פרטית בבעלות נוקיה העולמית. היא מעסיקה כ-150 עובדים בשלוש חטיבות: שיווק ומכירות, פיתוח והנהלה.
המאבק על ייצוג העובדים בנוקיה ישראל מתנהל מאז דצמבר 2023, כאשר שני ארגונים מתחרים על הזכות להיות הקול הרשמי של העובדים. מצד אחד ההסתדרות הכללית, ומנגד "ארגון עובדי הפיתוח והשיווק בנוקיה ישראל" - ועד פנימי שהוקם ביוזמת קבוצת עובדים בחברה.
הוועד הפנימי הוקם כתגובה לניסיונות ההתארגנות של ההסתדרות, ובינואר 2024 הכריז על עצמו כארגון היציג. אלא שבאפריל 2024 ההסתדרות הכריזה כי היא הארגון היציג בחברה, ובמקביל פנתה לבית הדין האזורי לעבודה וביקשה להכיר בה כארגון היציג. היא טענה כי הארגון הפנימי לא יכול להיות ארגון העובדים היציג, משום שאינו עומד בקריטריונים של ארגון עובדים.
הוועד הפנימי מצדו טען, באמצעות עורכות הדין עינת כרמי ברק ומורן לנטוש ממשרד עמית פולק מטלון, כי ההסתדרות הפעילה לחצים ואיומים על הנהלת החברה ופגעה בזכויותיו כארגון המייצג את רוב העובדים.
היום הכריע בית הדין בסכסוך וקבע כי ארגון העובדים הפנימי בנוקיה עומד בקריטריונים של ארגון עובדים, וכי הארגון "הוכיח את רצינותו ואת כוונתו לפעול דרך קבע".
בעבר נדחו בקשות לארגונים פנימיים במנורה ובאמדוקס לקבל הכרה כארגון היציג של העובדים. נוקיה לא הביעה עמדה לגבי המחלוקת בין הארגונים. מאחר שהארגון הפנימי הכריז על עצמו כיציג לפני ההסתדרות, הוועד פתח במשא-ומתן עם הנהלת נוקיה. כעת לאחר שנקבע כי מדובר בארגון לגיטימי, המשא-ומתן מול ההנהלה יימשך.
"בשורה והישג לציבור העובדים בישראל"
את ההסתדרות ייצגו עורכות הדין מאיה צחור-אבירם, ענת גוטמן וסיון רדיאו. את נוקיה ייצגו עורכי הדין הדס רקח-דביר, רועי גוטמן, קרן מימון-סנדלר וטליה רם ממשרד עו"ד שבלת
את ועד העובדים הפנימי בנוקיה ייצגו עורכות הדין עינת כרמי-ברק ומורן לנטוש ממשרד עמית, פולק, מטלון (APM), שמסרו: "אנו גאות ושמחות על פסק דינו האמיץ והתקדימי של בית הדין. מדובר בבשורה והישג לציבור העובדים בישראל. לראשונה ועד עובדים פנימי הוכר כארגון עובדים לגיטימי הכשיר לייצג את עובדי החברה, כחלופה לארגוני העובדים הגדולים, המוכרים והוותיקים.
"בית הדין פתח את הדלת בעבור ציבור העובדים במקום העבודה להשמיע את קולם באופן ישיר ללא מתווך, כי לרוב העובדים הם אלה שמכירים יותר טוב מכל את הצרכים הייחודיים שלהם בתוך מקום העבודה. אנו מברכות על כך שבית הדין היה קשוב לטענותינו וזיהה כי חברי הוועד הפנימי הם עובדים המבקשים לייצג נאמנה את חבריהם למקום העבודה".

עוה''ד עינת כרמי ברק / צילום: שהם שלמה

עוה''ד מורן לנטוש / צילום: רז רוגובסקי
מההסתדרות נמסר: "אנו למדים את פסק הדין, ובכוונתנו לערער לבית הדין הארצי לעבודה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.