האחיות ד"ר מיכל וד"ר מירב מור, שייסדו את הסטארט-אפ לומן, נבחרו לרשימת "נשים עושות שינוי" של CNBC. ברשימה דמויות כמו מנהלת התוכן של נטפליקס, מנכ"לית איגוד רופאי הלב האמריקאי, ראשת העיר פיניקס, מנכ"לית חברת התרופות המובילה וורטקס ועוד.
● מטופלים בניסוי בתרופה להרזיה: "אנחנו מרזים מהר מדי"
● המכשיר שבודק את המטבוליזם שלכם
ד"ר מירב מור וד"ר מיכל מור מסרו בתגובה כי "להיות נבחרות ברשימת המשפיעות של ה-CNBC יחד, כשותפות וכאחיות תאומות, הוא כבוד גדול שמשמעותו עבורנו הרבה. יותר מהוקרה אישית, זו תזכורת למה התחלנו את לומן - להפוך את הבריאות המטבולית לנגישה ולפעילה לכולם. בכל צעד במסע שלנו, אנו רואות שכל הישג, קטן כגדול, הוא חלק מתנועה מתמדת של שיפור, למידה וחדשנות. ההכרה הזו היא לא רק שלנו, אלא גם לצוות המדהים בחברה ולכל מי שמשתמש בטכנולוגיות שלנו כדי לשפר את בריאותו ולהפיץ את הבשורה של הבריאות הדיגיטלית והמותאמת אישית. עבורנו, הפרס הזה אינו קו סיום, אלא מניע להמשיך לחלום, לעבוד קשה וליצור השפעה אמיתית. תודה על היותכם חלק מהמסע שלנו".
לומן היא חברה שפיתחה מכשיר למדידת תוצרי המטבוליזם של הגוף. המשתמש נושף לתוך המכשיר, המדווח לו האם גופו שורף יותר פחמימות או שומנים, ובעתיד צפויים להצטרף מדדים נוספים. המוצר מיועד לקהל הרחב, במיוחד לספורטאים, אך גם למי שמעוניינים לנהל סוכר ומחלות כרוניות אחרות, לרדת במשקל, להאט את התבגרות הגוף, לשפר דפוסי שינה ועוד. האחיות מור שתיהן מדעניות עם דוקטורט בפיזיולוגיה וגם ספורטאיות, וכך הגיעו להקמת החברה.
על פי הדיווח ב- CNBC, לחברה כבר 300 אלף משתמשים והיא פועלת מול 100 מרפאות. על בסיס הנתונים שאספה החברה, כבר בוצעו מחקרים אקדמיים, ביניהם מחקר שהראה קשר בין דפוסי המטבוליזם של נשים לבין שינויים הורמונליים במהלך המחזור החודשי שלהן.
לומן, שהוקמה ב-2014, נבחרה ב-2024 כאחד הסטארט-אפים המבטיחים של "גלובס". עד היום גייסה החברה 82 מיליון דולר כאשר הסבב האחרון, של 62 מיליון דולר, היה לפי ולואציה של מאות מיליוני דולרים. הגיוס האחרון בוצע ב-2022. החברה מעסיקה 120 עובדים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.