משרד הביטחון החל את חלוקת שוברי הנופש למשרתי המילואים לאחר למעלה משנה של עיכובים. השוברים הובטחו כחלק מחבילת הסיוע למילואימניקים, עליה הכריזו שר הביטחון הקודם יואב גלנט ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בדצמבר 2023.
● ניצול קרן העושר לצרכים קואליציוניים: ישיבת ההסדר שתקבל 2 מיליון שקל
● במרכז אין מספיק גגות סולאריים, וזה עולה לנו ביוקר
● לראשונה: לוחמי מילואים יקבלו נקודות זיכוי ממס לפי היקף השירות
גובה השוברים ינוע בין 1,500 ל-4,500 ש"ח, בהתאם לוותק השירות ולסטטוס המשפחתי, כאשר מילואימניק ללא ילדים זכאי ל-1,500 שקלים, מילואימניק עם ילד עד גיל 14 זכאי ל-2,000 שקלים. גובה השובר שיקבלו משרתי מילואים בתפקיד לוחם, עומד על 3,500 שקלים ללוחם ללא ילדים, ו-4,500 שקלים ללוחם עם ילד עד גיל 14. מי ששירת פחות מ-60 ימים בשנת 2024 וישלים את המכסה ב-2025, יהיה זכאי לשוברים גם כן.
הבוקר, קיבלו 1,500 משרתי המילואים הראשונים את ההטבה, באמצעות מסרונים שנשלחו ישירות לטלפון הנייד כאשראי דיגיטלי נטען, וישמשו להזמנת חופשה בבתי מלון, צימרים וכל עסק המוגדר כמתק לינה בישראל. חלוקת השוברים מתבצעת באופן מדורג בעקבות החשש מגל התייקרויות וממחסור בזמינות בעקבות ביקוש גבוה עם תחילת מימוש ההטבה. כדי למנוע עומסים חריגים הוחלט לחלק את השוברים לפי קריטריונים של אורך השירות, מועד השירות והסטטוס הצבאי.
המשרתים הזכאים יקבלו את המסרון לפי הסדר הבא:
● פיילוט ראשון: הפצת מסרונים כ-1,500 מסרונים ב-12 במרץ למשרתי מילואים בגדוד בגדודי "החוצב" שבחטיבת "יפתח" ובגדוד, "החוד" בחטמ"ר אפרים, "מגן הארץ" בחטיבת "הזקן".
● פיילוט שני: הפצת כ-10,000 מסרונים ב-27 במרץ למשרתי מילואים בחטיבות "כרמלי", "הנגב", "דניאל", "עוצבת ראם", יחידת הקומנדו הימי וגדוד טנא נגב.
● הפצה מרכזית: הפצת מסרונים לכל המשרתים הזכאים עד כה, במועד שיפורסם בהמשך.
● הפצה שוטפת: אחת לשבוע בימי שני עבור כלל המשרתים שצברו 60 יום מילואים בצו 8 שעומדים בתנאי הזכאות.
עם זאת, ההטבה מגיעה עם אותיות קטנות: הגדרת "ילד" לעניין הזכאות לדוגמא, היא ילד של משרת המילואים שטרם מלאו לו 14 שנים במהלך 60 הימים הראשונים לשירות בצו 8.
בנוסף, כרטיס הנופש שיונפק למשרתי המילואים יהיה בתוקף רק עד ה-31 בדצמבר 2027, ולאחר מועד זה לא יהיה ניתן להשתמש בו. כמו כן, לצורך הנפקת הכרטיס, יישלח קישור אישי בהודעת SMS, אך ניתן יהיה לפתוח אותו רק דרך מספר הטלפון המעודכן במערכות צה"ל.
משרתי מילואים שאינם בעלי תעודת זהות ישראלית יקבלו את ההטבה ישירות דרך תלוש השכר הצה"לי, בהתאם לסכום שנקבע עבורם, ולא באמצעות השובר. בצה"ל מזהירים: שימוש בכרטיס בניגוד לתנאי השימוש או הזכאות עלול להוביל לניכוי סכום ההטבה מהתלוש הצה"לי.
איך מתבצע תהליך ההזמנה?
בעת הזמנת השירות או המוצר בבית העסק, יש לספק שני מספרי כרטיסי אשראי: כרטיס אשראי פרטי, שישמש לביטחון או פיקדון, וכרטיס הנופש, שממנו יתבצע החיוב עבור הרכישה. כרטיס הנופש לא יכול לשמש ככרטיס ביטחון או פיקדון, ולכן יש להצטייד בכרטיס אשראי נוסף (רגיל) לצורך הבטחת העסקה מול הספק.
11 חודשים חלפו עד שבוצע מכרז, ואז התגלו בו בעיות
במקור, השוברים היו אמורים להישלח למילואימניקים כבר במחצית השנייה של שנת 2024, אך בדרך צצו מורכבויות. ההחלטה שהתקבלה הייתה לערוך מכרז, (לו הוקצב תקציב של 750 מיליון שקל), שהתקיים בנובמבר- כמעט שנה לאחר שהובטחה ההטבה כחלק מחבילת הסיוע. בין הסיבות לעיכוב היא העובדה שמעולם לא התמודדו עם סדר גודל כזה של נתוני מילואימניקים, למעלה מ-250 אלף משרתים שצריכים לעבור מהמערכת הצבאית החוצה תוך הקפדה על ביטחון מידע. בנוסף, תנאי המכרז עוררו ביקורת מצד אנשי המילואים, שטענו כי הם מגבילים את אפשרויות המימוש.
מי שהיו קולניים יותר בהתנגדותם לתנאי המכרז היו בעלי העסקים, זאת מכיוון שהמכרז הציב תנאי סף מחמירים שהגבילו את השתתפותם של מלונות קטנים ובינוניים. בין היתר, הוא דרש מחזור כספי גבוה במיוחד והיקף הזמנות משמעותי דרך אתרי אינטרנט, מה שהקשה על מלונות שתלויים בעיקר בסוכני נסיעות. בנוסף, המכרז כלל דרישות טכנולוגיות מחמירות בנוגע למערכות הזמנות ודרישות שירות נוקשות, כמו הפעלת מוקד טלפוני ייעודי עם שעות פעילות ארוכות ומנגנון הקלטת שיחות. תנאים אלו הובילו להדרה של חלק גדול מהמלונות הקטנים, חיזקו את הרשתות הגדולות וצמצמו את אפשרויות התחרות. מאז בוצעה עבודת מטה נוספת לשינוי המודל, עד שבתחילת פברואר קבעו מודל מעודכן, לפיו כל בית עסק העוסק בתיירות ולינה יהיה זכאי להשתתף, מה שמאפשר גמישות רבה יותר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.