קבוצת עזריאלי , חברת הנדל"ן המניב הגדולה בארץ, שבשליטת משפחת עזריאלי, מסכמת את שנת 2024 עם עליה של 11% בהכנסות שלה מדמי שכירות, ניהול ואחזקת המבנים שברשותה לסכום של 3.3 מיליארד שקל. ההכנסות שלה מדמי שכירות נטו בנכסים זהים בשתי התקופות (NOI SP), עלו בשיעור חד יחסית של 8% והסתכמו ב-2.2 מיליארד שקל. בשורה התחתונה בדוח רווח והפסד ירד הרווח הנקי בשליש לכ-1.5 מיליארד שקל "בלבד" משום שאשתקד רשמה עזריאלי הכנסה חריגה של 1.1 מיליארד שקל ממכירת חברת חוות השרתים קומפאס.
● תעלומה ביטוחית: מדוע מניות הפניקס ומנורה קפצו לאחר הדוחות בעוד כלל ומגדל צנחו?
● זינוק ברווחי סלקום, בעלת השליטה החדשה מורווחת כחצי מיליארד שקל
בראשות החברה עומדת דנה עזריאלי, והקבוצה מנוהלת כיום על ידי אייל חנקין, שפורש מתפקידו ויוחלף על ידי רון אבידן (לשעבר מנכ"ל אזורים ) בתחילת אפריל. חנקין יעבור לנהל את פעילות מסדי הנתונים, מנוע צמיחה מרכזי של עזריאלי בעולם, מלונדון בהמשך. כיאה למתנת פרידה, מסכם חנקין את שנת 2024 עם אחת המשכורות הגבוהות בחברות הציבוריות (בארץ): 22.4 מיליון שקל. עלות שכרו מורכבת מדמי ניהול של 4.9 מיליון שקל, בונוס של 9 מיליון שקל ורכיבי שכר אחרים (כולל אופציות) בסך של 8.4 מיליון שקל. ברכיבי השכר האחרים ישנו גם תשלום הוצאות בגין הסתגלות לחנקין בשנת 2024.
עלות שכרו של המנכ"ל הנכנס, רון אבידן, דווחה גם היא. עזריאלי מכנסת אסיפת בעלי מניות כדי לאשר לו שכר בעלות שנתית של 10.2 מיליון שקל, שיורכב ממשכורת של 3.6 מיליון שקל, בונוס (מירבי) של 2.4 מיליון שקל, תשלום מבוסס מניות של 2.4 מיליון שקל ותשלומים אחרים נוספים של 1.8 מיליון שקל, בתור מענק הסתגלות.
באשר ליו"ר הקבוצה דנה עזריאלי, הסתכמה עלות שכרה ב-8 מיליון שקל, עבור 100% משרה. שכרה של עזריאלי מורכב מדמי ניהול של 4.6 מיליון שקל ובונוס של 3.4 מיליון שקל, והיא מוגדרת כיו"ר דירקטוריון פעיל.
חנקין אמר עם הצגת הדוחות כי "קניוני הקבוצה הציגו תוצאות טובות ועלייה משמעותית בפדיונות, אשר נבעה ממהלכים לשיפור התמהיל, כמו גם מסגירת השמים בשל המלחמה. בדיור המוגן סיימנו שנה עם תוצאות מצוינות בכלל הבתים, ואנו מתקדמים עם בניית הבית בראשון לציון אשר ייפתח ברבעון האחרון של שנת 2025".
עזריאלי תחלק דיבידנד של 800 מיליון שקל
החברה תחלק דיבידנד שמתחיל להזכיר בהיקפו את זה שמחלקים הבנקים בישראל - 800 מיליון שקל בגין שנת 2024. עזריאלי מחזיקה ב-23 בקניונים ברחבי הארץ המתפרשים על 379 אלף מ"ר, 17 בנייני משרדים בישראל ועוד 8 נכסי משרדים בחו"ל בשטח של כ-900 אלף מ"ר יחדיו. לקבוצה יש 4 בתי דיור מוגן בישראל ועוד 3 נכסי מגורים להשכרה. בסה"כ מדובר בשטחים בגודל של 1.43 מיליון מ"ר.
דמי השכירות נטו (NOI) שגבתה עזריאלי מהשוכרים אשתקד הסתכמו ב-2.3 מיליארד שקל, מדובר בעליה של 9% ביחס לשנה הקודמת (בה ניתנו הנחות בשל המלחמה, בניטרולן מדובר בצמיחה נאה של 7%). העלייה ציינו בחברה נבעה מהגידול בשכר הדירה במגזר הקניונים, מה שהושפע לחיוב מהפדיונות הגדולות אבל גם ממדד המחירים לצרכן שאליו מוצמדים החוזים. וכן מפעילותה המשמעותית של החברה בתחום חוות השרתים (דאטה סנטרס) בעולם.
עזריאלי כמובן מוכרת לציבור מהקניונים שהיא מפעילה, אבל אלה שווים כיום רק 28% מסך נכסי המאזן שלה, 16 מיליארד שקל. המשרדים כבר שווים יותר - 17.3 מיליארד שקל. ותחום הדאטה סנטרס צומח במהירות, ושוויו מוערך ב-9 מיליארד שקל, 15% מסך המאזן. שאר הנכסים מתפלגים בין דיור מוגן, מגורים להשכרה, מלונאות ואחרים. כלל הנדל"ן של עזריאלי מוערך בשווי של 58 מיליארד שקל.
מבחינת שווי שוק עזריאלי היא חברת הנדל"ן הגדולה בתל אביב, עם שווי שוק של 32 מיליארד שקל. מתחילת השנה נפלה המניה ב-14%, כאשר הירידה העיקרית היתה בפברואר, אז דיווחה כי הרשויות בנורבגיה לא נתנו לה אישור להקמת חוות שרתים במדינה, צעד שעלול להאט את תוכניותיה. בסיכום של השנה החולפת מניית החברה ירדה בשיעור קל של כ-1%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.