ישראל ממשיכה לטפס בטבלאות יצוא הרכב הסיניות | בלעדי
נמשכת התרחבות היצוא של כלי רכב סיניים לישראל. מנתוני יצוא הרכב מסין בחודשים ינואר-פברואר 2025, שפרסם השבוע המכס הסיני, עולה כי ישראל טיפסה לראשונה לרשימת עשרת יעדי היצוא המובילים של כלל כלי הרכב מתוצרת סין, ולא רק חשמליים.
● הישראלים מורידים הילוך: מבצעים בשוק הרכב כבר לא מפתים צרכנים
● שאלות ותשובות | מכסי הרכבים של טראמפ: איך זה יעבוד, והאם ישראל תושפע?
● קבוצת פולקסווגן משיקה שיתוף־פעולה ענק עם מובילאיי
בחודשיים הראשונים של השנה יוצאו 11,719 כלי רכב מתוצרת סין לישראל, והקנו לה את המקום העשירי ברשימה, בפער לא גדול משווקים גדולים יותר משמעותית, כמו טורקיה, ערב הסעודית ומקסיקו.

מכוניות חדשות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ
מעל 90% - פלאג-אין
גם השינוי בתמהיל הביקוש לרכב סיני בישראל, שמתבטא בתזוזה מכלי רכב חשמליים לרכבי פלאג-אין, מתבטא בנתונים. על פי המכס הסיני תפסה ישראל בחודשיים הראשונים של 2025 את המקום הרביעי בעולם ברשימת יעדי היצוא של רכבי פלאג-אין, עם 9,629 כלי רכב.
כלומר, מעל 90% מכלי הרכב שיוצאו מסין לישראל בתחילת השנה היו רכבי פלאג-אין, בעיקר דגמים של קבוצת צ'רי, שכוללת את מותגי צ'רי וג'אקו. אנליסטים שמסקרים בסין את יצוא הרכב, כותבים כי "היצוא לשוק הרכב הישראלי רשם שיפור דרמטי, הן בכמויות והן במחיר הממוצע ליחידה".
מבול של דגמים ומותגים מסין בדרך לישראל, בדגש על מוצרים עממיים - יחסית
נמשך הזרם של מותגים ודגמים חדשים מתוצרת סין שעושים את דרכם לאירופה ולישראל, והדגש בגל הנוכחי הוא על דגמים עממיים ונגישים יחסית. בימים האחרונים נחת בנמל אשדוד משלוח ראשון של כלי רכב של יצרנית הרכב הסינית הממשלתית BAIC.

הקרוס-אובר X7 של BAIC / צילום: יח''צ
רוב הדגמים הם בתצורת קרוס-אובר עם מנועי בנזין או הייבריד, ולפחות בשלב הראשון הם מגיעים בתקינה אירופית לסדרות קטנות, שמוגבלת ליבוא 400 יחידות. מאוחר יותר השנה צפויה תקינה אירופית מלאה. רוב הדגמים צפויים להיות משווקים בישראל בטווח מחיר משוער של 150-190 אלף שקל.
BAIC: שני קרוס-אובר
אחד הדגמים המעניינים שהגיעו הוא הקרוס-אובר BJ30, עם עיצוב של רכב שטח, מרווח גחון גבוה יחסית ותא נוסעים מרווח ומאובזרם. בגרסה לאירופה הוא משווק עם הנעה היברידית, שמשלבת מנוע 1.5 ליטר בנזין ומנוע חשמלי בהספק משולב של 280 כ"ס. הרכב נמכר בגרמניה בכ-35 אלף אירו. בישראל ניתן להניח שמחיר יהיה נמוך מ-190 אלף שקל.
בנמל נחת גם הקרוס-אובר X7, שהושק רק לאחרונה בסין. זהו רכב בקטגוריה של טוסון, ראב4 וכו', עם בסיס גלגלים באורך 2.8 מ', תא נוסעים מפואר עם שלושה מסכים, גג פנורמי, חבילת בטיחות מתקדמת ועוד. בתקינה האירופית הוא מצויד במנוע 1.5 ליטר טורבו בנזין בהספק 177 כ"ס. מחירו לצרכן בגרמניה כ-34 אלף אירו, או כ-170-180 אלף שקל ופחות מכך בישראל. לצד אלה נחתו בנמל עוד שלושה דגמים של היצרנית הסינית, כולל סדאן חשמלית.
XPENG צפויה להשיק לקראת סוף השנה באירופה את תת-המותג "העממי" שלה המכונה MONA. כך עולה ממסמכי מכס שפרסם גורם ממשלתי בהולנד. הרכב הראשון והיחיד עד כה של המותג הוא סדאן חשמלית בשם Mona 03, שממוצבת מול טסלה 3 אך במחיר נמוך משמעותית.

ה-MONA של XPENG / צילום: יח''צ
בסין היא מוצעת עם מנוע בודד בהספק 214 כ"ס ועם סוללה של 62.2 קילוואט, שמאפשרת טווח של עד כ-620 ק"מ בתקן הסיני, במחיר סביב 22 אלף דולר, כלומר בישראל היא עשויה לעלות פחות מ-190 אלף שקל.
בתערוכת הרכב בשנחאי בחודש הבא צפוי המותג להציג גם קרוס-אובר חשמלי על אותו בסיס. לפי הערכות, הרכב יגיע לישראל במקביל לאירופה, או לפני כן. מחברת קרסו נמסר, כי "המכוניות החדשות של המותג מונה XPENG לא צפויות להגיע ברבעון השני או השלישי של 2025".
שניים של NIO
על פי אותו מסמך, גם שני המותגים "העממיים", יחסית, של יצרנית הרכב NIO, אמורים להגיע לאירופה עוד לפני סוף השנה. הראשון הוא מותג הרכב החשמלי-קומפקטי FireFly, שצפוי לנחות באירופה, וכנראה גם בישראל, עם מחיר התחלתי משוער של פחות מ-200 אלף שקל. על פי ההולנדים, גם המותג ONVO של NIO, שמתחרה ישירות בטסלה, צפוי להגיע לאירופה עוד לפני סוף השנה.

ה-FireFly של NIO / צילום: יח''צ
קבוצת כלמוביל ו-GOTO נכנסות לפרויקט של השכרת רכב לפי מנוי
קבוצת כלמוביל וחברת הרכב השיתופי GOTO הודיעו השבוע על הקמת חברה בת משותפת, שתציע שירות השכרת רכב במודל של מינוי במחיר חודשי קבוע ובמסלול השכרה שנע בין חודש ל-36 חודשים.
השירות יתבסס על פלטפורמת ההשכרה של GOTO, המכונה "ליסינגמיש", שמאפשרת ללקוחות לבצע הזמנת רכב דיגיטלית לתקופות זמן שונות. מסלול המינוי כולל ביטוח, אגרות, טיפולים ואפשרות להחליף את סוג הרכב בתום תקופת ההשכרה.
כחלק משיתוף הפעולה תשקיע כלמוביל בחברה המשותפת כ-20 מיליון שקל, המיועדים לרכישת כלי רכב. GOTO תהיה אחראית על הצד השיווקי והתפעולי בחברה המשותפת. חברת יוניון, יבואנית טויוטה, מפעילה שירות דומה זה כשלוש שנים.

הקרוס-אובר TIVOLI של חברת KGM, / צילום: יח''צ
טלקאר משיקה קרוס-אובר בנזין קומפקטי מתוצרת קוריאה במחיר נגיש
חברת טלקאר החלה לשווק השבוע את הקרוס-אובר הקומפקטי TIVOLI של חברת KGM, לשעבר סנגיונג. הרכב מתחרה בדגמים דוגמת יונדאי VENUE, ואורכו 4.25 מ', רוחבו 1.81 מ', גובהו 1.61 מ' והוא ניצב על בסיס גלגלים באורך 2.6 מ'. נפח תא המטען שלו 423 ליטר. הרכב מצויד במנוע 1.5 ליטר טורבו-בנזין בהספק 163 כ"ס, שמשודך לתיבה אוטומטית יפנית בת 6 מהירויות.
הרכב מגיע עם אבזור מקיף, כולל לוח מחוונים דיגיטלי, מסך מולטימדיה, חישוקי 18 אינץ', ריפוד עור מלאכותי ועוד. מחירו 140 אלף שקל, ובתקופת ההשקה הראשונית כ-137 אלף שקל. משלוח מסחרי ראשון של מאות יחידות נחת בשבוע שעבר בנמל המפרץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.