סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
10:50
בורסות אירופה פתחו את היום בירידות. הבורסות בפרנקפורט ובפריז יורדות בכ-0.6%, בעוד בורסת לונדון נחלשת בכ-0.2%.
מחירי הנפט ממשיכים להתרומם, עם עליות של עד 3.5%. מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-84 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-77 דולר.
בשוק החוב האמריקאי, נמשכים הלחצים המופעלים על האג"ח הממשלתיות לכל אורך העקום. התשואה לעשר שנים עולה בכ-5 נקודות בסיס לרמה של 4.13%, בעוד התשואה לשנתיים עולה בכ-3 נקודות בסיס לרמה של 3.57%.
9:15
אחרי שרשמה ביום שלישי את הצניחה היומית הגדולה ביותר שלה אי פעם (כ-12%), הבורסה בסיאול עשתה קאמבק מרשים וקפצה בקרוב ל-10% - הזינוק היומי הגדול ביותר שלה מאז 2008. SK Hynix וסמסונג אלקטרוניקס, שתי השחקניות המרכזיות הדרום־קוריאניות בתחום השבבים, קפצו שתיהן במעל 10%.
הבורסה בטוקיו סיימה את היום בעלייה של כ-1.7%, בורסת שנגחאי הוסיפה לערכה כ-0.6% ובורסת הונג קונג מתקדמת לפי שעה בכ-0.4%.
החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים כעת בירידות קלות של עד 0.3%, במקביל לעליות של עד 3% שנרשמות במחירי הנפט. מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-83.5 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-76.9 דולר.
06:57
עליות השערים באסיה מתחזקות. הקוספי הדרום-קוריאני מטפס בקרוב ל-11%. מדד הניקיי עולה בכ-2.4%, מדדי ההנג סאנג ושנגחאי מטפסים בשיעור של 0.8% כל אחד, והשנזן הסיני עולה בכ-1.6%.
החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים בעליות קלות של עד 0.2%.
05:50
המסחר באסיה מתנהל בעליות שערים, במה שנראה כמו תיקון חד לימים הסוערים שעברו על הבורסות מאז פתיחת המערכה באיראן. זאת, על רקע הקלה מסוימת בחששות המשקיעים וניסיונות הרגעה בגזרת מיצרי הורמוז.
מדד הקוספי, שאיבד בתוך יומיים מעל 18%, מזנק כעת בכ-9%. גם מדד הניקיי היפני רושם התאוששות מרשימה ועולה בקרוב ל-2%. החוזים על וול סטריט נסחרים בשעה זו בירידות מתונות של עד 0.4%.
בשוק האג"ח הממשלתיות נרשמת יציבות, כשהתשואה לפדיון לעשר שנים עומדת על כמעט 4.1%.
זירת הסחורות נותרה המוקד המרכזי, אך הלחץ מעט ירד. לאחר שהנפט מסוג ברנט כבר נגע השבוע ברף של 85 דולר לחבית, המחיר מתייצב הבוקר סביב 83 דולר. זאת, על רקע הבטחות הממשל האמריקאי להגנה על נתיבי השיט והערכות שהאספקה הגלובלית לא תיפגע באופן אנוש לטווח הארוך.
בישראל, הבורסה המקומית חזרה אתמול לפעילות אחרי חופשת פורים ורשמה מגמה מעורבת וללא שינוי במדד ת"א 125. מחזורי המסחר היו גבוהים מהרגיל והסתכמו ב-8.2 מיליארד שקל. מניות הביטוח שוב בלטו לחיוב, עם קפיצה של 3.8%. מדד הבנקים לעומת זאת איבד גובה ונחלש ב-1.7%.
בגזרת המט״ח, השקל התחזק מול הדולר. בעוד שאתמול בפתיחת המסחר עמד שערו של המטבע האמריקאי על 3.1 שקלים, כעת הוא על 3.07. ירידה של כאחוז. גם מול המטבעות המרכזיים בעולם הדולר נחלש, אם כי בשיעור נמוך משמעותית.
גם בשוק הקריפטו נרשמה ביממה האחרונה אופטימיות משמעותית, כשמחיר הביטקוין קפץ מכ-66 אלף למטבע לרמה של 72 אלף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.