טיסות החילוץ לדובאי החלו בסוף השבוע שעבר, ועל-פי הודעת משרד התחבורה צפויות להסתיים ביום חמישי. אלא שכעת, חברות התעופה הישראליות עודכנו על כך שהטיסות למחר (ד') מבוטלות, לאחר שהאמירותים ביטלו את האישור. טיסות אלה, שאמורות לצאת מחר, כוללות מאות נוסעים שכבר נרשמו.
נזכיר כי במהלך השבוע האחרון אירועים כאלה התרחשו שוב ושוב, בעיקר סביב דרישות השב"כ, אך לבסוף הדברים הסתדרו.
● האם הגידול המהיר של פליי דובאי הפיל אותה עם גיוס של טייס לא כשיר?
● פיצוי של עד 210 אלף דולר לנוסע: איך ניתן לתבוע את פליי דובאי?
● טסים למזרח עם קונקשן? כך לא תצטרכו לעבור בדובאי
כאמור, מוקדם יותר הודיעו במשרד התחבורה על סיום מתקרב על טיסות החילוץ. "מבצע השבת הישראלים מדובאי, באמצעות רכבת אווירית של חברות התעופה הישראליות נמשך, וצפוי להסתיים ביום חמישי. הטיסות הראשונות מדובאי נחתו בישראל כבר ביום שישי, ומאז פועל משרד התחבורה, בשיתוף כלל הגורמים הרלוונטיים, להמשך השבת הישראלים ארצה במהירות ובבטחה".
במשרד התחבורה ציינו כי עד כה שבו לישראל 7,415 נוסעים באמצעות חברת איתיחאד שיצאו מאבו דאבי לישראל וכן באמצעות טיסות מדובאי שבוצעו על-ידי חברות התעופה הישראליות. "המאמצים להשבת ישראלים נוספים נמשכים במלוא המרץ, כאשר משרד התחבורה פועל בתיאום הדוק עם חברות התעופה הישראליות ועם כלל הגורמים הרלוונטיים, במטרה להבטיח את המשך הפעילות ואת שובם הבטוח של הישראלים הנמצאים בדובאי", נכתב בהודעה.
כזכור, בעקבות ניסיון הפיגוע, פליי דובאי השעתה את הפעילות שלה לישראל עד להודעה חדשה - ועד כניסתן של חברות התעופה הישראליות לקו לדובאי, ככל הנראה בחודש הבא, אנחנו צפויים לראות היצע נמוך יותר מהרגיל.
במשרד התחבורה וברשות התעופה האזרחית נמצאים בקשר מול האמירויות ומנסים לטפל בכך.
20:50 - לקוחות אל על קיבלו כעת את ההודעה לביטול:
לקוח/ה יקר/ה,
בשל ביטול אישור הנחיתה של החברות הישראליות בדובאי, כפי שעודכנו על-ידי הרשויות בישראל, אנו נאלצים לבטל בשלב זה את טיסת החילוץ שלך מדובאי לתל אביב... בתאריך 07.10.2026.
22:40 - גם ישראייר הודיעו לנוסעים כי ביטלו את הטיסות ל-8 באוקטובר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.