עדיין אין פתרון לטיהור שפכי יישובי יו"ש

ראש עיריית אריאל, רון נחמן, המכהן גם כיו"ר איגוד ערים לאיכות הסביבה שומרון, קורא להקמת ועדת חקירה, שתבדוק כיצד יתכן שכל יישובי יהודה ושומרון הוקמו ללא מכוני טיהור, ולמרות המשבר החמור במשק המים הם ממשיכות לזהם את אקוויפר ההר ממנו שותים כל תושבי גוש דן. לדבריו, על המדינה להשקיע בהקמת מכוני טיהור או לדאוג לחיבור הישובים למכונים קיימים, אחרת צפוי למי התהום גורל רע ומר.

לדברי נחמן, באריאל מתקן טיהור קטן, המספיק לטיהור שפכים של ישוב ובו 8,000 תושבים, כאשר בפועל מתגוררים בעיר 20 אלף תושבים. לכן, אין להתפלא על כך שמהתקן אינו פועל.

בשבוע שעבר חתמה אריאל על הסכם עם השפד"ן להעברת השפכים של אריאל, ברקן, פדואל, עלי זהב, בית אריה ועופרים לקו המזרחי. לדברי נחמן, המועצה תשא בעלות הקמת הקו בתוך הישוב, אך על המדינה יהיה לממן את הקמת הקו עד למפעל השפד"ן, שאורכו 25 ק"מ ועלותו 40 מיליון שקל.

"אני ממתין לתשובה מכל הגורמים הממלכתיים, ביניהם משרד השיכון, משרד הפנים והמשרד לאיכות הסביבה, שבמודע גורמים לנו להמשיך ולזהם את מי התהום", אומר נחמן.